::Inici >TASCA >SOCIALS

SOCIALS

5.1      Confeccionar un mapa mundial on apareguin els països que organitzen els principals campionats esportius anuals (golf, tennis i champions league de futbol). Marcar cada esdeveniment amb els següents colors:
Golf: blau cel
Tennis: vermell
Champions league de futbol: verd
 
 
 
 
 
Golf:

Tennis:
 
Uefa Champions League:
 
5.2 Un cop fet el mapa, cal realitzar un breu estudi del medi físic i del    sistema polític dels països que tinguin més participació en el darrer campionat.
Golf
E.E.U.U:      
Medi físic:
Atesa la grandària superficial dels Estats Units, s'hi troben una gran diversitat de climes.
El clima és temperat en gran part del país, tropical a Hawaii i la Florida, polar a Alaska, semi àrid a les Grans Planes a l'oest del meridià 100, desèrtic al sud-est, mediterrani a les costes de Califòrnia i àrid a la Gran Conca. Són comuns els climes extremosos; la costa del Golf de Mèxic i Atlàntica rep huracans; i la gran majoria dels tornados del món tenen lloc als Estats Units, sobretot a l'Oest mitjà.Al centre de Texas hi ha el famós Tornado Alley, on hi ha forts vents i un gran índex anual de tornados.
En conjunt, a l'oest hi ha un clima assolellat amb moltes precipitacions i algunes tempestes. Al centre, a prop d'Utah i al sud-oest de Texas, hi ha un clima àrid amb poques precipitacions anuals. Al nord, les escarpades muntanyes fan que aquesta sigui una regió de forts vents i tempestes. Al sud-est, a Florida i Nova Orleans, el clima càlid fa que aquesta sigui una important regió turística; però és molt propensa a huracans; una prova d'això són les destrosses causades per Katrina, Ivan i Vilma. A prop de Las Vegas, hi ha la presència de vents forts amb abundants pluges i tempestes.
 
Polític:
El govern federal està integrat per tres branques:
§ El poder legislatiu: el Congrés dels Estats Units, un congrés bicameral integrat pel Senat i la Cambra de Representants; està encarregat de crear lleis federals, declarar la guerra, aprovar tractats, entre altres coses;
§ El poder executiu: el President dels Estats Units, comandant en cap de l'exèrcit, amb l'autoritat de vetar les propostes de llei, designa els membres del gabinet i altres oficials que administren i executen les lleis federals;
§ El poder judicial: la Cort Suprema i les corts federals menors, els jutges de les quals són designats pel president amb l'aprovació del Senat; interpreten les lleis i poden revocar les lleis que considerin inconstitucionals.
Tennis
E.E.U.U: igual que el golf
França:
Medi físic:
França posseeix una gran varietat de paisatges, que van des de les planes costaneres del nord i l'oest, on França toca amb la Mar del Nord i l'Oceà Atlàntic, fins a les serralades del sud (els Pirineus) i el sud-est (els Alps). En aquesta darrera, es troba el pic més alt d'Europa occidental, el Mont Blanc .
Entremig es troben altres regions elevades com el Massís Central i grans conques fluvials com les dels rius Garona, Loira i Sena, que desemboquen a l'Atlàntic; el Rin, que serveix de frontera amb Alemanya, i el Roine, que desemboca al Mediterrani.
Polític:
França és una república unitària, "indivisible, laica, democràtica i social" amb un règim semi presidencial, segons la constitució de la Cinquena República aprovada pel referèndum el 28 de setembre, 1958. El poder executiu es divideix en dos:
§ El president de la República, cap d'Estat, electe per sufragi universal, per un mandat de cinc anys.
§ El govern, encapçalat pel primer ministre; designat pel president, sovint el líder del partit o coalició amb més representació a l'Assemblea Nacional.
Uefa Champions League
Espanya:
Medi físic:
 El relleu d'Espanya es caracteritza per la seva elevació, amb una altitud mitjana de 660 m; el territori és molt muntanyós en comparació amb la resta dels països europeus, llevat de Suïssa,  Àustria, i els microestats d'Andorra i Liechtenstein , l'altitud mitjana dels quals és molt superior.
 A l'Espanya peninsular el relleu s'articula en torn a un gran altiplà, la Meseta Central, que ocupa la major part del centre de la península Ibèrica. Al sud-oest de la península hi és la depressió el riu Guadalquivir, i al nord-est hi és la depressió del riu Ebre.
A més a més, la Meseta està dividida pel Sistema Central, el qual s'estén des de la serralada Ibèrica a Portugal. Exteriors a la Meseta són lesSerralades Catalanes, i els Serralades Bètiques
El punt més elevat de tot el territori espanyol és el Teide (3.718 m), a les Canàries.El clima d'Espanya és molt divers. Aquesta complexitat és resultat de la gran extensió de la península Ibèrica, la seva situació geogràfica i el seu relleu.
Polític:
Executiu
El poder executiu espanyol està encapçalat pel president de govern. Ho és el cap del partit o el que hagi obtingut majoria durant les eleccions parlamentàries. Algunes de les seves funcions inclou la designació de la resta dels membres del Consell de Ministres i dirigir les activitats del govern de l'Estat. El president designa el (o als) vicepresidents de govern. El Consell d'Estat és l'Òrgan Consultiu suprema de l'Estat.
Legislatiu
Corts Generals:
Els ciutadans espanyols elegeixen els membres de les Corts Generals, el màxim òrgan legislatiu de la nació, format per dues cambres: el Congrés de Diputats i el Senat. El nombre actual de Diputats és de 350, i el de senadors és de 255. L'assignació de Diputats es realitza de manera provincial i en proporció a la població, amb un mínim de 2 representants per província. El Senat està format pels representants de les Comunitats Autònomes, de les Províncies, de les ciutats autònomes i de les illes o agrupacions d'illes. El Congrés dels Diputats és la cambra més poderosa en l'elaboració i Aprovació de les lleis.
Judicial
L'òrgan jurisdiccional superior en tots els ordres és el Tribunal Suprem. Després estan l'Audiència Nacional, els Tribunals Superiors de Justícia i les Audiències Provincials.
El Tribunal Constitucional és un òrgan constitucional i l'intèrpret suprem de la Constitució.