::Inici >TASCA >CATALÀ

CATALÀ

1.              Recollir textos i imatges de diversos esports i crear un cal·ligrama. Elaborar una entrevista a un esportista d’elit. Escriure un text creatiu utilitzant el vocabulari esportiu.
Notícies
Touré se’n anirà al City
Los petrodólares del Manchester han convencido a Yaya y al Barça para dar el visto bueno a la operaciónEls petrodòlars del Manchester han convençut Yaya i el Barça per donar el vistiplau a l'operació.
 
Touré Yaya està a punt de donar els últims cops de cua. Finalment, el seu destí serà el Manchester City. És que club que presideix en Sulaiman Al Fahim des del 2008, i està disposat a fer el possible per aconseguir els serveis del centrecampista blaugrana. Sulaiman considera que la petició del FC Barcelona no és tan descabellada.
El City ja ha arribat a un principi d'acord amb el jugador, a través del seu representant Dmitri Seluk, pel qual seria un dels jugadors més ben pagats de la plantilla.
Així doncs les hores del centrecampista al Barcelona estan comptades i la confirmació del seu traspàs pot ser només qüestió de dies.
 
Ibrahimovic ja no conta
El club, disposat a vendre el davanter a un club punter d'Europa.
El futur de Zlatan Ibrahimovic està cada vegada més lluny del Camp Nou. El club està disposat a vendre el davanter suec a un equip punter d'Europa.
El Barça ja li ha comunicat al representant del jugador, Mino Raiola, en la propera temporada inclouen el davanter.
El Barça ha fet números i ha fixat en 51 milions el preu de venda del artiller suec. Raiola ja ha començat a negociar amb altres clubs la possible contractació del jugador, sense perdre de vista que l'elevada fitxa de Zlatan, que cobra uns 12 milions d'euros per temporada, cosa que resultarà un obstacle per a molts clubs interessats en els serveis del suec.
L'arribada de David Villa ha fet que els tècnics es replantegin el paper de Ibra a l'ordinador. Amb un davanter com l'asturià i Leo Messi en ocasions actuant de punta d'atac, la posició quedava totalment coberta.
Zlatan no ha mostrat el nivell suficient de compromís i els valors que Guardiola exigeix a tots els seus jugadors.
De tota manera, tant els tècnics com el club contemplen la possibilitat de que finalment el jugador no trobi un club de destinació disposat a pagar la seva fitxa i s'hagi de quedar una temporada més. En aquest sentit, Guardiola no posarà cap problema i comptarà amb el jugador.
 
 Cal·ligrama
 
Entrevista a un esportista d’elit
Jordi (Comentarista 1): Hola, com els hi he dit abans de la publicitat, parlem amb en Ricky Rubio, hola Ricky.
Ricky: Hola, Jordi.
Jordi: Acabem de veure el teu partit i, no se si ho has notat, però el públic esclatava de l’emoció en veure’t.
Ricky: Sí, reconec que no m’esperava que el públic m’animés tant.
Jordi: Que no t’estranyi que ens els pròxims partits ho facin encara més, perquè, ens has demostrat la teva valia i que mereixes estar entre els millors.
Ricky: Ha ha,moltes gràcies.
Jordi: D’acord, canviant de tema, és veritat que fa poc van detenir al teu amic de Gerard Piqué perquè conduïa una mica begut, desprès de sortir d’una festa?
Ricky: A veure, sí, el van detenir per veure una mica de més,i va ser desprès d’una festa, i va ser perquè en Piqué no es va controlar i li van ficar una multa de 300€ i li van treure 8 punts del carnet. Tot i això ens ho vam passar bé.
Jordi: Vaja, passem a la part dels lectors, Jordà, de Tarragona, ens pregunta:
<< Hi ha un equip de basquet que t’interessi per la temporada que bé?>>
Ricky: No, m’estan fent ofertes increïbles, però m’agrada més la meva posició actual al Barça, on estic amb gent que conec.
Jordi: Això està molt bé, ara la pregunta del senyor Èric Romaguera de Barcelona, que diu: <<Parla’ns sobre com aconseguiu aquest control sobre la pilota, la vostra coordinació i demés.>>
Ricky: Bé, això és una cosa que molts jugadors diem, i que demostrem a la hora de jugar. Bàsicament sempre diem que dins l’equip no n’hi ha un, hi ha un equip, perquè sense equip aquell que tant admireu no pot guanyar, així que no sóc jo el millor, ¡NOSALTRES, L’EQUIP ÉS EL MILLOR!
Jordi: Doncs aquí acaba la nostre entrevista; fins la pròxima.
 
 
Text creatiu
En Michael Jordan després d’entrenar als Chicago Bulls, va ajudar als Lakers entrenant-los per substituir al seu entrenador que va tenir un accident, deixant-lo en coma. Gràcies al entrenament especial de Michael, el partit contra els Cèltics va ser inoblidable. L’estrella que més va destacar va ser Pau Gasol que ens va deixar bocabadats amb les seves esmaixades, Cove Bryan es va moure amb una agilitat i flexibilitat mai vistes i en Fisher va donar bones assistències a la zona.