::Inici >TASCA >E. FÍSICA

E. FÍSICAEducació física
 
10     EDUCACIÓ FÍSICA: L’esport de l’aeròbic. Realitzar d’un dossier amb imatges dels diferents passos. Crear un vídeo amb una coreografia pròpia.
 
L’esport de l’aeròbic. Realitzar d’un dossier amb imatges dels diferents passos. Crear un vídeo amb una coreografia pròpia.
Marxa: es tracta d'un pas de senzilla realització que està present en molts moments de la classe. No és més que caminar en el lloc sense avançar. Es pot fer tant de baix impacte com d'alt impacte. De la primera manera valdrà en caminar sobre el lloc, mentre que la segona serà com fer jòguing o trotar aixecant lleugerament els talons.  
 
 Step - touch: en català es coneix a aquest moviment com a pas - toca o banda a banda. És un dels més senzills. Partien d'una posició ferma, se separa una cama cap a un costat i després l'altra s'ajunta amb la primera. No és més que un pas lateral. És un gest molt propici per fer-ho diverses vegades seguides intercalant amb altres.
 
 
Grapevine: és molt similar a step - touch, però al tenir alguna complicació més (sense deixar de ser fàcil) es coneix com la vinya, un nom que rep perquè s'assembla a la figura recargolada de aquesta. Un nom més senzill és el de pas creuat. El moviment es divideix en quatre temps. Partint de la posició inicial, el primer consisteix a obrir una cama cap a un costat, en el segon es creua l'altra cama per darrere de la qual s'ha mogut en primer lloc, en el tercer es torna a separar la primera amb el que les dues tornen a estar separades i en el darrer s'agrupen una altra vegada les cames.
 
Hop: per realitzar-lo, l'esportista nomes ha de donar petits salts sobre el lloc sense avançar amb els dos peus junts. Pot ser un pas d'alt o baix impacte. L'amplitud del salt o la velocitat a la qual es realitza en funció de la música és el que provoca les diferències.
 
 


Jumping Jack: és un pas que es realitza sobretot en els moments en què es treballa a una intensitat més gran. Com tots els salts, el jumping jack és un gest d'alt impacte. Consisteix en que partint de tenir els dos peus junts, s'obren i tanquen ràpidament, realitzant un salt, que pot ser més o menys ampli.
 Leg Swing: el pas consisteix en un moviment pendular d'una de les cames.
 Es tracta d'obrir una d'elles però, en lloc de donar-li suport, fer un gest pendolant de manera que, sense que toqui el terra, torneu a la posició inicial (cames juntes) sense haver tocat el sòl.  En aquest cas, el genoll de la cama que s'allunya de l'eix del cos està estesa
.
 


Twist: en aquest pas s'introdueixen petits girs, que es realitzen sobre l'eix del propi esportista.
 Depenent de si van acompanyats d'un salt o no, són d'alt o de baix impacte. En cas que siguin de baix, el gir es realitza sobre les puntes dels peus, sense salt. Durant la realització d'aquest pas, les cames estan juntes o, com a molt, lleugerament separades.
 Knee - lift: la traducció d'aquest pas és bastant eloqüent, aixecar el genoll. Amb això es diu gairebé tot.El pas és molt similar a la marxa, tot i que la principal diferència és la elevació d'aquesta articulació.
 És convenient simular que s'està caminant, és a dir, alternar en el moviment les dues cames perquè cap d'elles pateixi una sobrecàrrega per repetició excessiva del moviment.