::Inici >A Vimbodí

A Vimbodí

Informació d'aquesta població. Un petit gran poble amb tot el necessari per a viure bé i millor!

És un municipi situat al sud-oest de la comarca de la Conca de Barberà i que delimita amb les Garrigues, a la vessant septentrional s'hi estén el bosc de Poblet. El seu terme comprèn la vila de Vimbodí que és el cap del municipi, el monestir de Poblet i el despoblat del Codoç (on s'han trobat restes arqueològiques d'un poblat ibèric) entre altres. Aquestes restes arqueològiques de la prehistòria es van trobar a la cova dels Eixeregats, fet que indica que el lloc ja estava habitat des de molt temps enrera. Però fou a l'edat mitjana quan aparegué el primer document que testimonia la seva constitució com a vila. La carta de població de Vimbodí fou atorgada l’any 1151 pel comte rei Ramon Berenguer IV.

Fins al 2006 el terme s'anomenava «Vimbodí». La denominació de «Vimbodí i Poblet» és per integrar en un sol objectiu turístic tota l'oferta cultural, gastronòmica i monumental que es troba dins el terme.

A dia d'avui, l'església de la Transfiguració del Senyor, l'ermita dels Torrents i el monestir cistercenc de Poblet, són els monuments medievals més destacats.