Associació d'Empresaris d'Hostaleria de la Conca de Barberà

CAPÇALERA
 
La Conca de Barberà es presenta al visitant amb tot el seu esplendor, adquirit al llarg dels segles, com una comarca plena d’història, cultura, oci i art. Art que després es reflecteix a la cuina, amb el bon saber fer de la gastronomia que s’ofereix als restaurants de la zona, i el bon tracte amb el client, que col·loquen la comarca a l’alçada dels paladars més exigents.  Des de temps remots, la Conca de Barberà ha esdevingut exemple culinari i plats com l’escudella i carn d’olla, el suquet de peix, els calçots, els estofats de carn o el pa amb tomàquet han estat reconeguts arreu.
 
 
Qui s’acosta al territori queda meravellat de la gran quantitat i qualitat de productes que més tard seran aplicats a la cuina. Uns productes de qualitat que antigament ja eren utilitzats als receptaris tradicionals. Els bolets, els cargols i la carn de caça en són un bon exemple: ens delectem buscant-ne, cuinant-ne i menjant-ne. N’hi ha de moltes classes i amb aplicacions diferents. Però també les herbes aromàtiques o els fruits del bosc, que són sempre presents a les cuines de casa nostra.
 
 

La qualitat i gran varietat del nostres productes així com l’esforç de tantes cuineres i cuiners, coneguts o anònims, per no perdre aquest tresor culinari ens permet gaudir de meravellosos receptaris tradicionals i d’una de les taules més exquisides i lluïdes d’arreu.