::Inici >Molí Oleari

Molí Oleari

logo oleariAl vell mig de la Ruta del Cister, entre els monestirs de Poblet, Vallbona i Santes Creus, descobreix els paisatges centenaris de la Conca de Barberà: les seves vinyes i cellers, les oliveres ancestrals i els vells molins d'oli, les muntanyes de Prades o la Vall del Corb. Un territori verge i singular per a recórrer sense pressa i degustar-lo, entre plat i plat, en qualsevol petit racó de les cuines i masies de la comarca

Com una bassa d’oli, la casa del Molí Oleari és un espai de calma i sensacions... Assentada sobre l’àrea arqueològica del seu soterrani, s’hi han conservat les restes d’una antiga premsa d’oli del segle XV.

Allotjaments turístics d’alt standing situats al casc antic de Montblanc, per a 3 persones ampliables a 6 amb supletoris en cadascun. Totalment equipats amb parquet, cuina completa, bomba de calor, un SPA en cada un d’ells i zona WI-FI.

La troballa

De la premsa localitzada al carrer Guimrós 14 de Montblanc, durant les excavacions arqueològiques realitzades per l’empresa CODEX-ARQUEOLOGIA I PATRIMONI, se’ns han conservat, la base, la pedra de l’eix central i la cubella de ceràmica.

Ens trobem davant d’una petita premsa de 2.50m. de diàmetre. Totes aquestes evidències ens fan pensar en una àrea dedicada a la producció d’algun tipus d’oli a nivell familiar en una cronologia indeterminada.

Malgrat la falta d’evidències ceràmiques que permetin afinar la cronologia, s’ha de situar l’estructura de premsa a partir del segle XV, degut als paral·lels que hi hem trobat situats en diferents punts del territori català.

Com arribar-hi

 Algunes imatges

oleari 1.jpgoleari 2.jpgoleari 3.jpgoleari 4.jpgoleari 5.jpgoleari 6.jpgoleari 7.jpg