::Inici >ORIGEN I FUNDADORA DEL WING CHUN (NG MUI)

ORIGEN I FUNDADORA DEL WING CHUN (NG MUI)


NG
 M
UI

(chino, 五梅大師; pinyin,  Méi  ShīcantonésNg Mui Daai Si; siglo XVII) fou la creadora del wing chun, art marcial surgit dins de les arts del kung-fu.


BIOGRAFIA: 

Monja budista i mestra d'arts marcials, a causa de la destrucció del monestir de Shaolín per la dinastia Qing va haver de fugir, sent una dels cinc ancians llegendaris que van sobreviure, durant la seva vellesa va haver de canviar el sistema de Shaolín per un altre sistema més senzill i fàcil d'utilitzar, d'aquí va sorgir el wing chun.1

També és reconeguda com la fundadora de les arts marcials  Méi Pài (estil Ng Mui), Wing Chun, estil Dragon, White Crane i Five-Pattern Hung Kuen.

Ha estat associada amb diversos llocs, incloent-hi el Temple Shaolin a Henan o Fujian, les Muntanyes Wudang a Hubei, la Muntanya Emei a Sichuan, un suposat Temple de la Grulla Blanca, les Muntanyes Daliang a la frontera entre Sichuan i Yunnan, i ubicacions addicionals a Guangxi i Guangdong. Segons una història popular, ella era la filla d'un general Ming.

Després van sorgir deixebles i practicants tals com Yim Wing-chunIp Man, Ip Chun, Bruce Lee, Yuen Kay ShanSum Nung, William CheungLeung TingDonnie YenIp Ching i Sibak Leung Bik.