::Inici >Com ho fem?

Com ho fem?

La metodologia de l’etapa d’informació, formació i creació amb els joves creadors es porta a terme mitjançant el suport de les dinamitzadores de katalitza.com, que els reuneix en sessions interdisciplinàries en què es treballen aspectes teòrics i pràctics sobre la creativitat i les seves expressions artístiques.

De la mateixa manera, es convida als joves creadors a treballar la transgressió com a expressió artística en ella mateixa, oferint un repte a la quotidianitat de Tarragona. La Pell del Llavi s'implica, i "obliga" al seu públic (voluntari o no) a implicar-se, a opinar, a rebutjar, a escriure, a enfadar-se, a riure, a escoltar, a cridar...

  • Els tipus d’accions són diversos: dramatització de textos, projecció de poemes visuals i textuals, joc amb l’entorn urbà, recitals de formats diversos, accions interactives, dansa, tallers, performances, exposicions, instal·lacions...
  • Els llocs ocupats són carrers, places, locals tancats (bars, restaurants, cafès, sales d’exposicions, escenaris, col·legis, estació de Renfe) i mitjans de transport (autobusos, furgoneta, golondrina).
  • Els textos utilitzats, finalment, són tot tipus de textos (poesia i prosa), escrits en diversos idiomes, publicats i inèdits, d’autors coneguts, inconeguts i propis de les persones que feien l’acció, i fins i tot s’han plantejat diverses accions en què els textos han estat els que han suggerit o afegit els mateixos espectadors.
 

Línies de futur

El projecte ja és una referència estable per als joves creadors a Tarragona, per la qual cosa, el suport de l’àrea de cultura de l’ajuntament de Tarragona serà cabdal per mantenir l’activitat durant els propers anys de manera continuada. La Pell del Llavi treballarà, del 2008 al 2010, en l’acció poètica itinerant o poètica transhumant.

En la línia de treball encetada, hem engegat el projecte Voluntaris x la Literatura (guardonat als Premis Ateneus 2007), que pretén donar un gir més social i de mobilitat a la Pell del Llavi. Per una banda, es tracta de portar la poesia i la literatura a col·lectius específics (tercera edat, malalts, discapacitats) i, per l’altra, de trencar la barrera territorial i fer acció poètica arreu de les comarques de Tarragona.

 La Pell del Llavi també té un altre repte a aconseguir: no només vol continuar sent un programa d’accions poètiques que es desenvolupin des de Tarragona i per Tarragona, sinó que vol esdevenir una plataforma acollidora que doni a conèixer a artistes d’arreu. Volem portar creadors que treballin la performance, les lletres i el pensament contemporani, que trenquin la rutina urbana i que facin, així, participar els ciutadans en la cultura.