Figues Farcides d'Ànec Al Cava
Temps: 30 min Dificultat: Fàcil Cost: Mig
Ingredients:
- 8 Figues Fresques
- 1 Botella de Cava
- 150 g de Fetge d'ànec
- Mitja pell de Taronja
- Suc d'una taronja
- 2 Cullerades de Mantega
Per fer la pasta:
- 300 g de farina
- 3 ous
- 1 Cullerada d'aigua Calenta
- Sal
Elaboració:
Fem dos talls en forma de creu en cada figa, els mullem amb el cava i el suc de taronja, els col·loquem en una font refractària i els fiquem en el forn 15 minuts a 100 graus. Tallem el fetge en tacs i fiquem un tros en cada figa, els fiquem al forn durant 5 minuts a 200 graus. Lliguem el suc mentrestant forneigem les figues amb mantega i assaonem per a fer la salsa.
Per a fer la pasta:
Barregem la farina amb la sal i la col·loquem en la taula en forma de volcà, posem els ous i l'aigua en el centre i barrejem amb la punta dels dits per a pastar-la. Treballem la massa i l'estenem molt fina amb el corró i la tallem a tires amb un tallapastes. La coem en aigua amb sal durant 2 minuts, l'escorrem i la col·loquem en plats amb una boleta de mantega i unes tiretes de pela de taronja cuites dues vegades en aigua amb sal. Col·loquem la pasta en la base del plat i damunt les figues amb la salsa.