::Inici >2on Plat

2on Plat

Figues Farcides d'Ànec Al Cava

 

Temps: 30 min Dificultat: Fàcil Cost: Mig 

Ingredients:

- 8 Figues Fresques

- 1 Botella de Cava

- 150 g de Fetge d'ànec

- Mitja pell de Taronja

- Suc d'una taronja

- 2 Cullerades de Mantega

Per fer la pasta:

- 300 g de farina

- 3 ous

- 1 Cullerada d'aigua Calenta

- Sal

 

Elaboració:

Fem dos talls en forma de creu en cada figa, els mullem amb el cava i el suc de taronja, els col·loquem en una font refractària i els fiquem en el forn 15 minuts a 100 graus. Tallem el fetge en tacs i fiquem un tros en cada figa, els fiquem al forn durant 5 minuts a 200 graus. Lliguem el suc mentrestant forneigem les figues amb mantega i assaonem per a fer la salsa.

Per a fer la pasta:

Barregem la farina amb la sal i la col·loquem en la taula en forma de volcà, posem els ous i l'aigua en el centre i barrejem amb la punta dels dits per a pastar-la. Treballem la massa i l'estenem molt fina amb el corró i la tallem a tires amb un tallapastes. La coem en aigua amb sal durant 2 minuts, l'escorrem i la col·loquem en plats amb una boleta de mantega i unes tiretes de pela de taronja cuites dues vegades en aigua amb sal. Col·loquem la pasta en la base del plat i damunt les figues amb la salsa.