::Inici >Justificació

Justificació

Justificació del bloc

 

Les places que hi ha a prop del nostre institut són : La plaça del barri de Miramar que és on està ubicat el nostre institut i la Plaça del President Lluís Companys que es troba en el barri del Fornàs.

Dins el currículum de la matèria de Ciències de la naturalesa, concretament en el tema 10 es tracten les plantes; hem volgut introduir-nos en el seu món a partir del treball de camp, experimentat sensacions i estant en contacte directe amb la natura més propera al nostre institut. Un dels aspectes més importants del treball és l’estudi de les nostres places ja que per ser un lloc on els infants hi van a jugar sovint no presenten les condicions adequades; hem volgut que els nostres alumnes facin un estudi d’aquests impactes i valorin els seus efectes en el medi natural.

Els grups de 1r d’ESO de l’IES de Valls estan formats per 30 alumnes cadascun; els hem dividit en  grups de treball formats per 6 alumnes.

En la primera sessió el  que vam fer va ser explicar en què consistiria el treball i com havien de distribuir-se les tasques, per això vam nomenar un cap de grup.

En la segona sessió vam sortir a la plaça de Miramar. Els membres de cada grup es van distribuir les tasques uns  van recollir fulles de les espècies vegetals que hi havia, altres les van fotografiar i la resta del grup van fer un estudi dels impactes i van anotar les conclusions en la fitxa corresponent.

En la tercera sessió vam anar fins a la plaça Lluís Companys i vam dur a terme el mateix procediment per al seu estudi que havíem seguit en la plaça de Miramar.

Durant les següents sessions a partir de l’estudi de les fulles i investigant a internet hem aconseguit classificar l’arbrat que forma part d’aquestes dues places.

El resultat de les nostres investigacions ha anat acompanyat de l’estudi de les parts de les plantes, les funcions, els vasos conductors i la seva classificació.