::Inici >Golf

Golf

El golf és un joc que té per objectiu introduir una bola o pilota en cada un dels forats distribuïts en el camp amb el menor nombre de cops, utilitzant per a cada cop un d'entre un conjunt de pals. A qui practica el golf se l'anomena golfista.

Orígens

Hi ha registres d'un joc similar al golf amb data 26 de febrer de 1297, als Països Baixos, en una ciutat anomenada Loenen aan de Vecht. Segons aquesta evidència, els neerlandesos jugaven un joc amb un pal i una pilota de cuir. Qui aconseguia pegar-li amb la pilota a un blanc situat a una distància de diversos centenars de metres amb el mínim de cops era el guanyador. No obstant això es va demostrar que és origini de la Xina, una de les civilitzacions més antigues que existeix, en aquest país ja s'han creat uns 400 camps de golf per tal de reprendre la seva cultura i demostrar a la resta del món el veritable origen d'aquest esport .

No obstant això, el joc modern de golf, tal com el coneixem avui en dia, és considerat un invent escocès, ja que el joc és esmentat en dos actes del Parlament d'Escòcia del segle XV, en les quals es prohibia el joc de gowf. Alguns estudiosos, en canvi, són de l'opinió que això fa referència a un altre joc que és més semblant al shinty o hurling, o hoquei sobre gespa modern que al golf. Ells argumenten que un joc consistent en embocar una pilota petita en un clot a terra utilitzant pals de golf era jugat al segle XVII als Països Baixos i que això precedeix el joc a Escòcia. La paraula golf podria ser una alteració escocesa del terme neerlandès "kolf" que significa "pal, i" bat "[2] (vegeu: Kolven). Hi ha registres de descripcions més antigues d'un joc semblant al golf a Europa continental.

No obstant això, aquests jocs antics són considerats avantpassats del joc modern que anomenem golf. Per tant es considera que el joc modern de golf es va originar i va evolucionar a Escòcia: el primer camp de golf permanent es va desenvolupar a Escòcia, igual que l'existència dels primers clubs de golf. El club de golf més antic del món és el de la Honourable Company of Edinburgh Golfers amb seu Muirfield. Allà es va compilar el primer reglament escrit (Regles del golf), juntament amb el disseny del camp de golf de 18 forats. A Escòcia es van realitzar els primers tornejos amb estructures formals i es van realitzar competicions entre ciutats escoceses. Al poc temps, el joc modern de golf s'havia estès des d'Escòcia a Anglaterra i des d'allà a la resta del món. El camp de golf més antic en el món és Old Links a l'Hipòdrom de Musselburgh. Hi ha registres que indiquen que es va jugar al golf en els Musselburgh Links el 1672, encara que és probable que Maria I d'Escòcia hagi jugat allí en 1567.
[Edita] Evolució del camp de golf

Els camps de golf no sempre han tingut divuit forats. El camp de golf de Saint Andrews ocupa una franja estreta de terra en els terrenys de Maria I d'Escòcia, en les proximitats del mar. Ja en el segle XV, els golfistes de Saint Andrews definir un traçat a través del terreny ondulant, jugant amb forats les ubicacions van ser dictades per la topografia. El camp que va resultar tenia onze forats des de la seu del club fins als límits de la propietat. Es jugaven els forats des de la seu fins al final del camp, es donava volta, i es jugaven els forats cap a la seu - un total de 22 forats. En 1764, es va considerar que alguns dels forats eren massa curts, i per tant van ser combinats, amb la qual cosa el nombre va ser reduït d'onze a nou, i el recorregut complet va passar a ser de 18 forats. A causa de l'estatus que ostentava St Andrews com a capital del golf, tots els altres camps van ser modificats de manera similar, i el camp de 18 forats es va convertir en l'estàndard fins al dia d'avui.
[Edita] Desenvolupament dels articles esportius

L'evolució del golf pot explicar-se a través del desenvolupament dels articles esportius emprats en la seva pràctica. Alguns dels avenços més destacables en el golf han estat relacionats amb el desenvolupament de la pilota de golf. La bola de golf va prendre nombroses formes abans que en la dècada de 1930 la United States Golf Association (USGA) (Associació de Golf dels Estats Units) imposés estàndards pel que fa al pes i mida de la pilota. [4] Posteriorment una regulació de la USGA va disposar que la velocitat inicial de la pilota de golf no pot excedir 76,2 m per segon. Des d'aquesta època, s'ha continuat amb el desenvolupament de la bola de golf, cosa que ha impactat en la manera com es juga al golf.

Un altre factor important en l'evolució del golf ha estat el desenvolupament dels pals de golf. Els primers pals de golf estaven construïts amb la fusta que estava disponible a la zona. Posteriorment, la fusta de pacana es va convertir en el material de preferència per fabricar els mànecs, i la fusta d'American Persimmon és la preferida per als caps dels pals per la seva duresa i resistència. En la mesura que es va anar desenvolupant la pilota de golf i es va anar tornant més durable amb l'adopció del sistema "gutty" cap a 1850, el cap del pal també va ser evolucionant i van aparèixer diferents models de pals amb caps de ferro. A finals de la dècada de 1890 va començar l'aparició de pals de metall, encara que la seva adopció per les entitats que regulen l'esport de golf va ser lenta. A principis de la dècada de 1970, la tecnologia dels mànecs es va modificar novament amb l'ús de grafit aprofitant la seva resistència i baix pes. La primera "fusta" fabricada de metall va ser desenvolupada a principis de la dècada de 1980 i el metall va reemplaçar a la fusta a causa de la seva resistència i versatilitat. (Nota: fusta és la forma en què es designen els pals més pesats utilitzats per llançar la pilota a major distància.).