::Inici >HISTĎRIA >30 Anys del Gegants de la vila

30 Anys del Gegants de la vila

Canvi de vestuari.

 L'any 1988, els gegants feien trenta anys, tot havia afluixat una mica, i ja no en totes les trobades es portaven els vuit gegants, tot i això per celebrar el trenta aniversari, calia agafar forces per fer una bona trobada. Feien falta uns vestits nous, ja que durant tots aquests anys s'havien fet moltes trobades, i s'havien deteriorat molt.
Un grup de jubilades del Casal d'Avis es va oferir a fer-nos uns vestits nous pels gegants de la vila. La veritat es que van quedar molt espectaculars.

Un cop els gegants vestits, calia que la nostra colla també gaudis d'un vestuari que ens identifiques com a un grup en les poblacions en les quals participavem. Per això es va dissenyar unes samarretes amb l'escut de Santa Coloma de Queralt al darrere i un escrit al davant on quedava reflectit el nostre lligam amb la Coordinadora de les comarques Meridionals "SOM TERRA DE GEGANTS". Per acabar de lligar el vestuari es van fer uns mocadors amb la senyera, amb la mateixa inscripció de la samarreta i la silueta d'un colom. 

Per el dissabte de Festa Major, el 21 d'Agost, tot estava a punt, es va contactar amb totes les Santes Colomes i amb moltes poblacions Tarragonines, ja que es volia aconseguir una bona assistència de gegants, durant la trobada es notava força expectació a la vila, però com que no tot es previsible, una convidada aliena va fer acte de presència, "la pluja", els geganters no van voler que Santa Coloma de Queralt es quedés sense trobada i en un moment de plugim es va fer trobada, així els la gent del poble va poder gaudir de l'estrena dels vestits nous del Lluís i la Coloma, vestits que actualment encara porten.