::Inici >Cultura

Cultura

PRIMAVERA LITERÀRIA

Organitzada per l'Ajuntament de l'Espluga, la Biblioteca Mn. Ramon Muntanyola, el PIJ Francolí i l'Associació Juvenil Auvënguen.

La Regidoria de Joventut de l'Ajuntament de l'Espluga de Francolí i l'Associació Juvenil Auvënguen són les dues institucions organitzadores d’aquesta trobada dels joves i altres espluguins amb la literatura propera.
Fins ara, l’ajuntament organitzava un cicle literari, però l'associació de joves va voler participar-hi, reconvertint aquest cicle -que se celebrava a la tardor- amb un nou projecte amb la presència d'escriptors joves o vinculats a l'Espluga.
Aquest cicle, obert a tothom, ha estat organitzat amb l'objectiu de potenciar l'activitat cultural pels joves del municipi. De fet, està inclòs dins el Pla Local de Joventut.

Primavera Literària del 2005
Núria Medra Torres, autora de Músics i Ball a la Conca de Barberà – Un segle d’agrupacions instrumentals (1844-1936).
Rosa M. Canela, Manel Martínez i Iolanda Vivancos, autors de Els Safareig Públics de la Conca de Barberà, un testimoni de la feina de les dones en el passat.


Primavera Literària del 2006
Carles Duarte, poeta i director de la Fundació Lluís Carulla.
Mariona Tarrats, autora del relat Perdre les cartes.
Asha Miró, autora del llibres La filla de Ganges, Les dues cares de la lluna i del conte infantil Els quatre viatgers.

Primavera Literària del 2007

Èric Bertran, autor del llibre Èric i l’exèrcit del Fènix
FIRA DEL LLIBRE VELL

IV Fira del llibre vell
La Fira del Llibre Vell d’Auvënguen es va idear l'any 2005, quan la Biblioteca Mossèn Ramon Muntanyola va retirar del seu fons centenars de llibres a causa de la renovació i actualització del fons consultable.
La biblioteca va renovar tots els llibres de l’espai de préstec, i la resta, es van emmagatzemar. Una part dels llibres, els que es van considerar més importants, els van conservar en una nova sala que es va adaptar com a Sala de Lectura. La resta de llibres van ser cedits a l’Associació Juvenil Auvënguen perquè, dins la tasca de promoció de la cultura i la lectura, els repartís entre la població a partir de la simbòlica venda dels llibres al preu d’un euro.
La primera edició de la festa es va fer el 6 de desembre de 2005, al Parc Fluvial. En aquella ocasió es van vendre 150 llibres.

I Fira del Llibre Vell d’Auvënguen – 6 de desembre de 2005
II Fira del Llibre Vell d’Auvënguen – 22 d’octubre de 2006
III Fira del Llibre Vell d’Auvënguen – 11 de març de 2007
Auvënguen envia diversos llibres a una escola de la població de Chalatenango, a El Salvador (Amèrica Llatina), a través de l’Associació Cultural ACCES Catalunya-El Salvador, per contribuir al desenvolupament d’escoles amb manca de recursos.

IV Fira del Llibre Vell d’Auvënguen – 21 d’octubre de 2007

L’Equip de Cooperació i Medi Ambient d’Auvënguen va instal·lar una parada on es donava informació sobre comerç just i medi ambient. L’ECMAA també va vendre les peces de sabó artesanal elaborades durant la primera edició del Fem Safareig, del 7 d’octubre.