::Inici >Imatge Coorporativa

Imatge Coorporativa

LOGOTIP AUVËNGUEN (Míriam Bosch)

Autora logotip: Miriam Bosch Domènech

La junta de l’associació juvenil Auvënguen, jóvens de l’Espluga, va escollir el 13 de gener de 2006, el logotip oficial de l’associació que li dóna imatge corporativa. El logotip es va escollir a partir d’una proposta a tots els socis de l’associació de que presentessin les seves idees i propostes de logotips. En total, es van presentar 5 versions diferents de logotip per Auvënguen. L’elecció es va fer sense conèixer el nom dels autors, i tenint en compte les pautes posades al principi, i les funcions que ha de tenir el logotip d’Auvënguen.
L’elecció final va caure sobre l’obra de la jove espluguina Míriam Bosch. La junta de l’Associació justifica l’elecció d’aquest logotip perquè, d’entre les propostes, és el que més s’escau a les necessitats d’imatge. Concretament, concentra els atractius bàsics que es buscaven: predominància del color verd, que és el color de l’Espluga; és un logotip juvenil, amb tipografia moderna, però lligat amb la tradició, amb tipografia més tradicional, al subtítol jóvens de l’Espluga, que conserva la denominació original dialectal de la paraula joves. Un dels fets que més ha agradat per l’elecció d’aquest logotip és el tret distintiu que es buscava que hi aparegués, i que en aquest cas, és la ë de la paraula Auvënguen que ressalta amb una altra tipografia, tamany i color, i destaca la dièresi del nom, no té cap significat lingüístic, sinó artístic. Aquesta ë, lletra amb què comença el nom d’Espluga, i vocal particular del dialecte de transició espluguí, es convertirà en una part escicionable del logotip, i podrà identificar, independentment, l’associació.
El logotip s’incorporarà a tots els documents oficials, d’administració, i també a la publicitat, cartelleria, webs, i als productes que es faran com globus, gots, samarretes, pegatines, bolígrafs, entre d’altres.