::Noticies >Oli d'Oliveres Mil.lenàries del Territori del Sénia

Oli d'Oliveres Mil.lenàries del Territori del Sénia

El primer fruit del projecte ha estat l'increment de la producció de l'oli de les oliveres mil.lenàries, per les 8 marques: Molí de la Creu, Acomont, Alboredes, Montebre, Cervol i les cooperatives de Godall i Càlig.

Una empresa de
certificació alimentària, NAcert, controla i certifica tot el procés (collita, elaboració i envasat) de tots i cada un dels molins i, a més, encara que l'envàs i etiquetatge sigui propi de cadascú, en totes les ampolles de les 8 marques s'incorpora l'etiqueta identificativa comuna numerada, prèviament repartides per l'Associació a cada molí segons el nombre de litres d'oli que han obtingut aquesta qualificació. L'Associació compta amb el suport científic de l'IRTA (de la Generalitat de Catalunya) i l'anàlisi sensorial el realitza el Pañell de Tast Oficial d'Olis Verges d'Oliva de Catalunya, obtenint tots els olis un resultat excel.lent, amb la qualificació d'oli verge extra.

És
un oli de color verd daurat, amb una aroma afruitat d'intensitat mitjana alta que recorda l'herba acabada de tallar amb matisos d'ametlles i nous verdes, el sabor està ben equilibrat entre picant i dolç, mentre que l'amarg és lleuger i la astrigencia molt baixa.

Però el mèrit principal d'aquest oli són les oliveres que majoritàriament són autèntics monuments vius, mereixedors de figurar en la llista del millor patrimoni i, per això, el seu oli és un tresor. Però no només el d'aquests oliveres, tot l'oli d'aquesta terra (amb varietats i DO diferents) és de gran qualitat.
Val la pena fer un recorregut per les oliveres i el seu entorn (pedra en sec, rutes, patrimoni...), conèixer les festes i tradicions, gaudir de la seva gastronomia rica i variada i... tornar a casa ben proveïts d'aquest oli, únic al món.

8 botelles