::Inici >Temporada 2009/2010 >CONCERT SANTA CECÍLIA

CONCERT SANTA CECÍLIA

ALEXANDRE BODAK (Piano)

BodakComença els estudis de piano als vuit anys a Alger on el seu avi era cònsol de Polònia. Posteriorment estudia al conservatori de Toulouse i uns anys més tard segueix els estudis al Brasil, amb Renée Devraive , després a Uruguai al Conservatori Nacional de Montevideo, on es alumne de Wilhelm Kolischer i d’Eliane Richepin.

L’any 1956 participa al Concurs Frédéric Chopin, a Rio de Janeiro, donant molts recitals en aquesta ciutat. L’any 1957, torna a França per continuar els seus estudis amb Eliane Richepin, Jeanne Marie Darré, Germaine Devèze i Pirre Sancan al Conservatori Nacional de París. De 1957 a 1962, Alexandre Bodak participa a nombrosos concursos internacionals de piano, entre ells el concurs Frédéric Chopin a Varsovia, Marguerite Long a París, Frédéric Chopin a Valldemossa, Maria Canals a Barcelona (tercer premi) i Milosz Magin a París (segon premi).
L’any 1992 guanya, a París, el Primer Premi del Concurs Internacional dels Grands Amateurs de Piano, organitzat amb el suport de France Musique. El juny de 1999 rep el Prix du Public del Concurs Internacional de Piano Van Cliburn (USA) dels Amateurs de Piano de excepcional nivell.

Ha enregistrat nombrosos discs i ha donat recitals a França i a l’estranger (Bèlgica, Espanya, Brasil, Estats Units). Regularment dona recitals i també concerts acompanyat de diferents orquestres. Està relacionat amb els grans mestres de la música i, el gener de 1995, va participar en la presentació mundial de la Simfonia concertant per sis pianos i orquestra de Marius Constant, dirigida a la Sorbone per Georges Prêtre. Milosz Magin, gran compositor i pianista contemporani, mort recentment, li va dedicar l’any 1997 una sonata per piano i el 1999 un concert per piano i orquestra. Jan von Landenghem, un dels compositors belgues més reconeguts actualment, va compondre per Alexandre Bodak un concert per piano i orquestra estrenat al Palais des Beaux Arts de Brussel·les a principis de l’any 2003.
Els concerts a l’any 2008 son nombrosos entre els que destaca el Concert de Rachmaninov per piano i orquestra al Château de Vesailles, un concert Magin a l’UNESCO, a París i un recital, d’entre altres, al Conservatori Royal de Bruxelles.

Data: 18/11/2009 Teatre Principal
Programa
 
 
          Alberto Ginastera (1916-1983)              
                            Danza del viejo boyero
                            Danza de la moza donosa
                            Danza del Gaucho Matrero
 
        
          Heitor Villa Lobos (1887-1959)              
                            Lenda do Caboclo
                            Valsa da Dor
                            Alma Brasileira
                            Impressoes seresteiras
 
 
Pausa
 
 
          Sergeiv Rachmaninov (1873-1943)       
                           Preludi Op 23 n°4
                           Preludi Op 23 n°7
                           Moment Musical Op 16 n°4
 
Frédéric Chopin (1810-1849)              
                           Nocturnos Op 55 n°2 i Op 48 n°1
                           Treis impromptus
                           Ballada Op 23