::Inici >Temporada 2009/2010 >TRIO BOCCHERINI

TRIO BOCCHERINI

Teatre Principal: dijous 15/10/2009

Joaquín Torre

Neix a Gijón. Deu la seva formació violinística als professors Alfonso Ordieres, Francisco Comesaña, Dorothy Delay, Raphael Bronstein i Félix Andrievsky, en centres com el Conservatorio de Música de Oviedo, Real Conservatorio de Música de Madrid, Manhattan School of Music, Juilliard School of Music y Royal College of Music.
Ha actuat com solista amb orquestra i ha fet recitals a España, França, Alemanya, Anglaterra, Portugal, Estats Units, Canadá, Sudamérica i Japó. També ha participat en nombrosos festivals de música com Aspen Music Festival (EE.UU.), Académie Internationale de Músique de Tours (Francia), Schleswig-Holstein Musik Festival (Alemania), y Festival de Música de Cámara de Tuy.
Es membre de l’Orquesta de Cámara Reina Sofía des de 1993. Implicat amb la música de nostre temps l’ha portat a col·laborar també amb el Ensemble Música Contemporánea del Centro Gallego de Arte Contemporáneo (CGAC), estrenant a España obres de Sciarrino, Lindberg, Hosokawa, Pang-Pang, Murai, Dalbavie, Zinsstag i Gervasoni entre altres. En el seu repertori figuren composicions espanyoles de Montsalvatge, Mariné, Marco, C. Halffter, Brotons, López López, etc…
Guanyà el XXVII Concurso de Violí “Isidro Gyenes” (1990). Ha enregistrat per Radio Nacional de España.
Ha estat professor de l’Escuela Superior de Música Reina Sofía. Actualment exerceix la docència en el Real Conservatorio Superior de Música de Madrid i imparteix cursos por tota la geografia espanyola. Es professor convidat del Jove Festival Wagner a Bayreuth. Els seus alumnes han obtingut premis en concursos internacionals, i formen part de las principals orquestres i conservatoris espanyols.
 
José Manuel Román Macero
 
     Violista Veneçolà. Inicià els estudis musicals amb els mestres José Francisco del Castillo y Carlos Zusi. Als 11 anys forma part de la Orquesta Juvenil de Veneçuela con la que participa en nombrosos festivals tant Nacionals com Internacionals. L’any 1.980 viatja a la Unió Soviètica on cursa estudis en el Conservatori Tchaikowsky de Moscú, sent deixeble de Mikhail Tolpígo, Viola Solista de l’Orquestra Simfònica de la URSS. Cursos de perfeccionament en diversos països, França, Itàlia, EEUU,...) i grans pedagogs (Causse, Pardee, Giurana, Paris,...) avalen la seva sòlida formació.
 
     Al tornar al seu país, obté el premi menció Viola del II Concurs de Joves Solistes, convertint-se en Viola Solista de la Orquesta Sinfónica de Venezuela y posteriorment de la Filarmónica Nacional.
 
     Ha actuat com a solista amb quasi totes les orquestres del seu país, així com amb els grups de cambra més destacats (Quartets, Trios, Ensambles de Música Barroca, Música del Segle XX, etc.), en els Festivals de Música Contemporània de Estrasburg, “Présence 2000” en Paris, Festival de Música de Cámara de Tuy (Galícia), y en nombroses ciutats d’Espanya. En el Camp de la pedagogia, desenvolupa i organitza las Càtedres de Viola del Conservatorio Simón Bolívar y del Instituto Universitario de Educación Musical, ambdós a Veneçuela.
 
     Des de l’any 1.995 se Professor assistent del Maestro Gerard Causse en la Escuela Superior de Música Reina Sofía de Madrid, així com membre de la Orquesta de Cámara Reina Sofía que dirigeix el Maestro Nicolás Chumachenco, i del Plural Ensamble, grup dedicat a la difusió de la Música Contemporània. Actualment es professor del Conservatorio Superior de Zaragoza.  
 
Iagoba Fanlo
 
Professor de Violoncel del Real Conservatorio Superior de Música de Madrid, es regularment convidat per impartir classes magistrals en la Royal Academy of Music de Londres. El setembre de 2000 inaugura amb un recital en presencia de SS. MM. els Reis d’Espanya, el museu Chillida-Leku convidat pel cèlebre escultor. Col·labora habitualment com professor de la Jove Orquestra del Festival Wagner de Bayreuth.
Com solista debuta a Londres en 1994, y com guanyador del Sir John Barbirolli Prize, te la oportunitat de interpretar el concert d’Elgar dirigit per Lynn Harrell i Yehudi Menuhin. Ha estat solista en orquestres com London New Sinfonia, Northern Chamber Orchestra, HdK Ensemble de Berlín, Royal Academy Orchestra, Orquesta Sinfónica de Ciudad Real, Orquesta de Castilla y León o la Orquesta Nacional de Panamà, interpretant concerts com els de Haydn, Dvorak, Tchaikovsky, Triple de Beethoven o Rodrigo entre altres, dirigit per P. Halffter, Y. Sharovsky, J. Cantarell-Rocha o Collin Metters.
Amb la Real Orquesta Sinfónica de Sevilla i la batuta de A. Ros-Marbá ha enregistrat el Concierto para Violonchelo de J. Nin-Culmell.
Ha fet recitals de violoncel sol i amb piano a Europa, Àsia i Amèrica, treballant junt a compositors com M. Balboa, G. Ligeti, JM. Sánchez-Verdú, G. Kúrtag o C. Halffter i actuen en Festivals Internacionals com els de Salzburg, Praga, León, Otoño Soriano, Osaka o Edimburgo.
Prestigiosos compositores espanyols com E. Guimerá, M. Del Barco, T. Aragüés, I. Bagueneta, P. Halffter o C. Perón li han dedicat les seves obres.
Iagoba Fanlo es Director Artístic del Concurso Nacional de Violonchelo “Florián de Ocampo” i ha estat recentment nomenat Associate of the Royal Academy of Music of London.