::Inici >Temporada 2008/2009 >L’Intimisme: De Chopin a Mompou

L’Intimisme: De Chopin a Mompou

Teatre Principal 07/04/2009Rubinat

Joan Rubinat
(Piano)
Nascut a Torelló (Osona), va iniciar la seva formació musical a l’Escolania de Montserrat, al costat del P. Ireneu Segarra. Continuà estudiant piano a Barcelona amb Àngel Soler i Albert Giménez-Atenelle, a Munic amb Ludwig Hoffman, gràcies a una beca de la fundació Humboldt, i a Madrid amb Josep Colom. També ha rebut consells de G. Sebök, S. Celebidache i M. Joao Pires.
L’any 1974 va donar el primer concert, i des d’aleshores ençà ha actuat ininterrompudament a Catalunya, a l’estat espanyol i a d’altres països europeus. Ha tocat com a solista amb la Camerata Lysy de Gstaad (Suïssa), amb l’orquestra “Leos Janacék” de Brno (Txèquia), amb la Münchener Jugndorchester i la orquestra de cambra de Vic, dirigides per Jordi Mora, amb l’Orquestra Simfònica del Vallès, sota la direcció de Salvador Brotons i amb l’orquestra de cambra de Terrassa 48, dirigida per Quim Termens.
També ha realitzat enregistraments per a RNE, Catalunya Música i TV2. Actualment compagina la tasca concertística amb la docent. Es professor de piano al Conservatori de Música de Vic. Ha publicat el llibre “La Lluna”, per a l’iniciació al piano, basat en arranjaments sobre cançons populars catalanes.
Joan Rubinat va ser un dels grans èxits de la primera temporada de concerts de l’AMV, del que tots recordem la seva versió de la Sonata en Si b M D 960 de Schubert, tan dramàtica i tan intimista.