::Inici >Temporada 2008/2009 >Duets per a tenor i soprano

Duets per a tenor i soprano

Teatre Principal 13/03/2009

   
Àngel Soler(Piano)
 
Nascut a Barcelona, comença els estudis de piano amb els mestres Jordi Torra i Mercè Roldós. S’inicia en la Música de cambra, una de les seves especialitats com a mestre i concertista, amb el mestre Joan Massià.
Estudia al Mozarteum de Salzburg amb Paul Schilawsky, Walter Klien i Gerald Moore.
Ha fet nombrosos concerts tant a Catalunya com a la resta d’Espanya i a diverses ciutats europees com acompanyant de prestigiosos solistes. És considerat un especialista en l’acompanyament de la veu i en el repertori de lied.
Infatigable i reputat professor de piano i música de cambra, és professor del Conservatori Superior de Música del Liceu i dirigeix l’Estudi de Música que porta el seu nom.
 
 
Carme Miró (Soprano)
 
Nascuda a Martorell, cursa els estudis de música en l’especialitat d’oboè i cant al Conservatori Superior de Música de Badalona i de violí amb Eva Grauvin. Després es trasllada al Conservatori Superior de Música de Santa Cruz de Tenerife on estudia cant amb Isabel García. Posteriorment, amplia els estudis amb Mercè Baiget i supera el Grau Superior de Cant en l’especialitat d’oratori al Conservatori Superior de Música del Liceu de Barcelona amb la qualificació d’excel·lent. Paral·lelament és llicenciada en Belles Arts en l’especialitat de Restauració per la Universitat de Barcelona.
Actualment, treballa amb el baríton Kurt Widmer i amb la soprano Begoña Alberdi i rep classes de lied i d’òpera amb el pianista Àngel Soler. Ha ampliat la seva formació a l’Acadèmia Tirolensis de Wörgl i al Mozarteum de Salzburg, Àustria.
Ha rebut consells de Jaume Aragall, Carmen Bustamante, David Masson, Miguel Zanetti, Lynne Dawson, Barbara Bonney, Mitsuko Shirai i Thomas Ruf.
Com a membre de cor, ha col·laborat en l’estrena de l’òpera “Nascita e Apoteosi de Horo”(1992) de M. Roger, “Werther” de Massenet al Gran Teatre del Liceu (1993), al Cor del Teatro Real de Madrid (2004) i amb el Cor Madrigal (2006) amb qui ha participat com a solista en l’enregistrament d’un disc del compositor J. Homs.
De la seva trajectòria com a solista, cal destacar el recital a l’Exposició Universal de Sevilla (1992); a causa del conflicte dels Balcans, a “Música per la Pau” a l’Auditori Pau Casals del Vendrell (1993); “Le Nozze di Figaro” a la Universitat de Tenerife (1997), “Cantar del alma” a Alba de Tormes (2001), dins el XIV Congrés Internacional per la Sida al Palau Sant Jordi (2002), en el segon Sínode Europeu de Dones a la UAB (2003), ”Religions del món, músiques de Pau” a la Sagrada Familia de Barcelona, en el marc del Fòrum Universal de les Cultures (2004), “Cicle Sensorial” a la Pia Almoina de Barcelona (2006), a l’Arxiu Maragall en el centenari del compositor Joaquim Homs (2006) i la producció del “Requiem” de Mozart, sota la direcció de Xavier Pagès i amb l’orquestra de cambra Montau a diferents indrets de Catalunya (2007-2008). Ha estat acompanyada pels pianistes Vicenç Prunés, Bernat Vivancos, Xavier Pardo, Emili Blasco, Jordi Ferran i Àngel Soler i l’organista Montserrat Torrent.
El seu repertori comprèn la música antiga fins al segle XX; “Llibre Vermell de Montserrat”, obres de Valderrábano i Mudarra, “Magnificat” de Bach, “Passió segons Sant Mateu” de Bach, “Requiem” de Mozart, “Paulus” i “Elies” de Mendelssohn, “Petite messe solennelle” de Rossini, “Cants Bíblics” de Dvorák, “Trois Psaumes” de Honegger, “Cant espiritual indi” de Guinjoan., el lied alemany i la cançó catalana i espanyola contemporània.
Des de l’any 2002, treballa amb el pianista Xavier Pardo en un projecte de música religiosa. Ha fet exposicions de pintures en format concert dins els programes “El Déu de Bach i de Mendelssohn”, “Teh·hilim” i “Salms”. També és membre de la formació VeuArtTrio i d’Ad Fines Consort.
 
Raül Fernández (Tenor)
 
Nascut a l’Espluga de Francolí, cursa els estudis musicals al conservatori de Tarragona en l’especialitat de violoncel i cant. Més tard, es trasllada a Barcelona on continua els estudis de cant al Conservatori Superior de Música del Liceu amb la soprano Carmen Bustamante. Treballa l’òpera i el lied amb el pianista Àngel Soler. Sovint rep classes del baríton suís Kurt Widmer i de la soprano americana Barbara Bonney a la Universität Mozarteum de Salzburg (Àustria). Ha rebut consells de grans personalitats del món de la lírica com Victòria dels Àngels, Teresa Berganza i Manuel Ausensi i també ha fet cursos amb Ana Luisa Chova.
Ha cantat acompanyat de diferents formacions musicals, entre les quals destaca “Alart Quartet“ en l’homenatge a Eduard Toldrà, l’any 2005. Ha estat dirigit per mestres com S. Mas, J. Mena, A. Ros Marbà, S. Brotons o C. Gumí amb qui estrena, juntament amb l’Orquestra Simfònica del Vallès, el “Poema Romàntic” de J. Lamote de Grignon a l’ESMUC. Ha tingut oportunitat de compartir escenaris amb Àngel Soler i l´organista Montserrat Torrent.
El seu repertori inclou els gèneres següents: òpera -“Così fan tutte”, “Die Zauberflöte”, “Don Giovanni” de Mozart; “L’elisir d’amore” de Donizetti i “Carmen” de Bizet-, oratori -“Messiah” de Händel, “Missa en si menor” de Bach, “Missa de la Coronació” de Mozart, “Le Roi David” de Honnegger- i lied –“Winterrreise” i “Schwanengesang” de Schubert, “Dichterliebe” de Schumann, Ravel, Beethoven, Mendelssohn i Brahms-.
Ha participat en diversos cicles de concerts arreu de Catalunya i de l’estat espanyol. Ha cantat en sales com el Palau de la Música Catalana, l’Auditori de Barcelona, el Gran Teatre del Liceu, Auditori Enric Granados de Lleida, Auditori Pau Casals del Vendrell, Palacio Euskalduna de Bilbao, etc... Actualment, forma duet estable amb la pianista Anna Crexells. Compositors catalans, entre ells S. Brotons, J. Cervelló i N. Bonet, li han dedicat alguna de les seves cançons.