::Inici >Comentaris de premsa

Comentaris de premsa

L’OPOSICIÓ DENUNCIA LA PRESSIÓ FISCAL QUE PATIRAN ELS VEÏNS
Els Pallaresos apuja impostos per la caiguda dels ingressos
Economia - Diari de Tarragona - dimecres 11 de novembre de 2.009 per Joan Boronat

En un ple de quatre hores i enmig d’un ambient de crispació, l’Ajuntament dels Pallaresos va aprovar les ordenances fiscals i taxes municipals, a més dels pressupostos per a l’any 2010. Tot plegat amb un 3% d’increment respecte a l’any anterior, augment que ve marcat per un pla de sanejament elaborat pels serveis econòmics de la Diputació de Tarragona, «que ens ha de portar en tres anys a tenir els comptes sanejats i superar la difícil situació en què ens trobem actualment», segons indicà el regidor d’Hisenda municipal Jordi Pardo. Aquest augment afecta, doncs, l’Impost de Béns Immobles (IBI) i els preus públics, com ara els serveis de clavegueram, escombraries o els guals, entre d’altres. L’equip de govern dels Pallaresos (CIU, ICV i GP) justifica la pujada per la davallada dels ingressos, com ho demostra el fet que «hem passat de recaptar una mitjana de 500.000 euros , els anys 2005, 2006 i 2007, als 90.000 euros el passat 2008, recaptació que enguany encara es preveu més baixa».Una de les principals causes de la disminució dels ingressos són les partides de l’Impost sobre Construccions, Instal·lacions i Obres i les llicències d’obres.
Les ordenances es van aprovar amb els vots afirmatius de l’executiu i els vots en contra de PSC, ADMC i PP i l’abstenció d’AIP.
Pel que fa als pressupostos per a 2010, aquests ascendeixen a 3.487.129,66 euros, un 3% superior al de l’any passat, pel que fa al pressupost ordinari, si bé el capítol d’inversions varia per causa de la inclusió d’una part de les obres per a equipaments, ja en curs.
Inflació. L’alcaldessa va expulsar de la sala un dels regidors del PSC per alterar l’ordre.
A la votació sobre les ordenances per al proper any, es van abstenir els representatns del PSC i AIP i ho van fer en contra PP i ADMC. Precisament Jaume Domínguez, portaveu del grup Agrupació Democràtica Municapal ha recriminat a l'equip de fovern de la localitat "haver apujat els impostos locals, més que la infalcció prevista per a l'any 2010, aplicant la presió fiscal sobre el ciutadà, com a única fórmula de generar ingressos" i afegeix que "ADMC ha proposat una sèrie de mesures per redreçar la situació econòmica dels Pallaresos".
Per la seva banda, l’alcaldessa dels Pallaresos, Anna Maria Ramos, posa de relleu que «malgrat la greu situació econòmica, l’Ajuntament segueix prestant tots els serveis a la ciutadania», però el que sí que
lamenta «és el comportament rebutjable que va tenir l’oposició al darrer ple, on alguns dels seus representants van faltar al respecte als companys de consistori i a la meva persona». De la tensa situació viscuda ho demostra el fet que l’alcaldessa hagué d’expulsar de la sala un dels regidors del PSC, «que no volia saber res de mantenir l’ordre ni el torn de paraules». L’alcaldessa ha subratllat que no tolerarà que segueixin produint-se aquestes situacions «que falten a l’autoritat i el respecte al poble dels Pallaresos, que es mereix la serietat dels plenaris com a sessions de treball». 

Opinió:
En un principi crèiem que estava tot dit, però sembla que no. El  surrealisme s’ha instal·lat en el nostre poble. Simplement donem pinzellades a un article que no te cap i peus:
Primer: com vam comentar en el nostre escrit publicat en notícies el 13 de setembre, lo important son els impostos, ordenances, pressupost o el comportament?
Segon: la notícia va ser publicada l’11 de novembre de 2009 i casualitats de la vida, el mateix dia els Ajuntaments de Tarragona i Vilaseca van publicar els seus articles comunicant la congelació dels impostos per a l’any 2.010, creiem que queda tot dit.
Tercer: resulta que tothom sap que el sector de la construcció no funciona o funciona malament i als Pallaresos el seu regidor per a l’exercici 2.008 pressuposta ingressar 500.000€ quan només es van ingressar 90.000€ en les partides d’”Impostos sobre Construccions” i “Instal·lacions d’Obres i llicències d’obres”, no s’entén.
Quart: que si.... q ja sabem i que no cal repetir-ho més que l’anterior legislatura. 2005, 2006 ,2007 van ser molt rics perquè tenien molts ingressos, però cal recordar que aquesta davallada no és exclusiva al terme municipal de Pallaresos, és global i afecta a tot el país. El problema radica en que hi ha pobles que ho van preveure i aquí, al nostre poble, s’han donat compte quan ha acabat l’any hi s’ha vist que només s’havia ingressat 90.000€.

Cinquè: el pla de sanejament. La Diputació de Tarragona segur que ho ha elaborat a consciència, segur que si es segueixen les seves directrius s’arribarà a complir, però és molt senzill complir un pla de sanejament quan el que es fa, es carregar els impostos al vilatà (la sortida fàcil). Jo, equip de govern, preparo un pla de sanejament perquè ho compliu vosaltres, vilatans.
Sisè: Comenta l’article, que tot i la mala situació econòmica es segueixen prestant tots els serveis a la ciutadania. Normal, no? No és l’obligació de l’Ajuntament prestar els serveis?. Damunt que paguem els impostos, no tindrem serveis? Ara que cap problema si l’Ajuntament decideix treure els serveis que els tregui però no cal coaccionar, ni amenaçar, que els tregui i que digui a tots els vilatans que els ha tret ell.
Setè: la situació és tensa...... doncs si, molt tensa. Però segur que els més nerviosos son els regidors de l’equip de govern que han perdut el nord i no saben com reconduir la situació. Evidentment que els regidors de l’oposició estan nerviosos, però com ho està tot el poble (regidors, oposició, vilatans), “la difícil situació en què ens trobem actualment” (paraules del regidor Jordi Pardo), no és per estar contents i si molt i molt preocupats.
Es podria continuar......  però en definitiva la conclusió de l’article com dèiem al principi és que no te cap ni peus i que si realment s’analitza valdria la pena que no s’hagués publicat perquè ningú llança pedres contra la seva pròpia teulada.
ARTISTES NOVELL DELS PALLAREOS AL MAMT

Diari De Tarragona
- dissabte 06 de juny de 2.009


  MAMT 2                       MAMT 1 
 

El passat dissabte dia 6 de juny, al Museu d’Art Modern de Tarragona es va inaugurar l’exposició “ets un artista…esposes al mamt”. El MAMT presenta aquesta tercera edició del projecte “ les escoles exposen al mamt” continuant la línea de cooperació entre la comunitat educativa de la demarcació de tarragona i el museu. Aquesta edició compta amb la col·laboració dels alumnes d’educació infantil i primer cicle de primària del CEIP dels Pallaresos que han treballat els Sobreteixims de Joan Miró i Josep Royo i del Col·legi Mare de Déu del Carme de Tarragona que amb les classes de segon i quart d’ESO han elaborat el projecte Paisatges, aprofundint en les obres:Collage, d’Ana Sànchez,Paisatge íntim,d’Enric Adserà i l’Esfinge de Roscoff, de José Nogué. Els Pallaresos esta de enorabona, ja que a més dels alumnes del nostre CEIP, alguns dels alumnes del Col·legi Mare de Déu del Carme de Tarragona, també son veïns del nostre poble.


 
ELS VEÏNS DE L'URBANITZACIÓ PALLARESOS PARK S'OPOSEN A UNA NOVA PROMOCIÓ DE PISOS
Diari De Tarragona
- divendres 16 de gener de 2.009

L'associació de veïns de la urbanització Pallaresos Park, situada a prop del centre històric dels Pallaresos, va expressar ahir al ple municipal el seu rebuig a una nova promoció d'habitatges prevista a tocar del nucli actual, i que, segons afirmen, «desvirtuarà estèticament» la urbanització.
El projecte que ha despertat les queixes veïnals és el pla parcial del sector SAU-5, que se situa a la part sud de la urbanització i que, de fet, és una ampliació del mateix nucli. El ple municipal, precisament, tenia prevista ahir a la nit l'aprovació provisional del text, que inclou la construcció de 220 habitatges més a l'àrea. 

L’opinió:
Realment no se el que passa darrerament amb la premsa, no se si no escolten o si pel contrari escolten massa a qui no tenen que escoltar. En primer lloc, “la Urbanització Pallaresos Park, NO esta situada a prop del centre històric dels Pallaresos” tal i com recull la nota de premsa, en segon lloc, la promoció d’habitatges prevista anomenada SAU-5, “ NO ESTA PREVISTA A TOCAR DEL NUCLI ”, ¡ojala estigues tocant el nucli!, precisament això fora el correcte, no pas fer una urbanització de pisos a un Km del nucli tal i com pensa fer l’Ajuntament del nostre poble. Es del tot increïble que permetin fer aquesta Urbanització. Els postres raonaments sobre aquesta afirmació, tot i tenint en compte que el nostre Ajuntament esta governat per CiU, G.P. , ICV, son els següents:
1º.- els propis dirigents de CiU ( Oriol Nel.lo Secretari General de Politica Territorial), va redactar un informe molt complert a on recomanava la unificació urbanística davant de la fins ara dispersió, degut fonamentalment a reduir els altíssims costos que aquestes dispersions urbanístiques suposen pels municipis. Recordem que la nostra Alcaldessa i el nostre Regidor de Cultura son de CiU.
2º.- els membres de G.P., Srs. Regidors de Urbanisme e Hisenda, estan contínuament fen al·lusions a la reducció de costos i acusacions als anteriors governs municipals de altíssimes despeses. No entenem com ara planifiquen una urbanització tan llunyana del nostre poble, la qual ocasionarà fortes despeses en un futur.
3º.- sorprenentment, els membres de ICV al govern dels Pallaresos, Regidors de medi ambient i de ensenyament, recolzen un projecte que destruirà (segons consta en l’informe medi ambiental), habitats naturals de diferents especies d’animals, especies protegides de vegetació com el Margalló, Pi Blanc, i una gran massa forestal que desapareixerà quant es dugui a terme aquest projecte.
4º.- en repetides ocasions els membres del equip de govern s’han manifestat a favor de la participació del poble als plens municipals, si es ben cert que a dia d’avui encara no esta inclusa la participació ciutadana dins els plens municipals, però el tracte donat pels postres dirigents als representants de la Associació de Veïns de Pallaresos Park no va ser ni de bon tros la mes correcta tot pensant que son veïns del poble.
5º.- sempre em cregut que l’Ajuntament d’un poble te que ser la veu, el braç, en definitiva l’allargament del pensament d’un poble fet realitat, per defensar els interessos del seus habitants, però en aquesta MENA d’actuacions, es demostra que els interessos d’aquest equip de govern no van per aquest camí.
No es pas tard per rectificar, tots els grups que conformen l’Equip de Govern, estan a temps de fer-ho, el cost pel municipi serà molt alt si no ho fan, però el cost polític per ells encara ho serà mes. Si, es clar que calen diners per tirar endavant el nostre municipi, però no podem hipotecar el nostre futur d’aquesta manera.

Setze blocs de pisos
Segons va explicar ahir el president de l'entitat veïnal de Pallaresos Park, Carmelo Vicient, el projecte d'urbanització d'aquest sector havia de suposar, inicialment, la construcció de 130 xalets a tocar de la urbanització, on actualment viuen unes 700 persones. «Aquest mes de setembre, però, ens van explicar a l'Ajuntament que el projecte d'urbanització s'havia modificat», va detallar Vicient. De fet, el projecte d'urbanització vigent actualment renuncia als 130 xalets inicials, i preveu la construcció de 16 blocs de pisos (amb 204 habitatges nous en total) i només 16 xalets, un model que disgusta l'associació de veïns.«No estem en contra del creixement de Pallaresos, però aquest tipus d'edificació no té sentit en aquesta zona, perquè no està a prop del centre del poble», comentava Vicient.
Des de l'entitat també assenyalen que els nous habitatges poden «col·lapsar» Pallaresos Park pel gran nombre de vehicles privats que s'hi podrien concentrar. «Aquí no tenim botigues ni equipament, i pot ser que s'hi afegeixin fins a 400 cotxes més», va afirmar el president veïnal.
A banda de la seva disconformitat expressada ahir al ple municipal, l'associació ha anunciat que presentarà avui al·legacions i un recull de signatures contra el projecte davant dels serveis d'Urbanisme de la Generalitat a Tarragona.

L’opinió:
No solsamènt no te sentit aquest tipus d’edificació en aquesta zona si no que a demes, desvirtuarà la mateixa. Amb això no vull fer un crit elitista però es fàcil d’imaginar com acabaran uns locals comercials tant allunyats del nucli urbà, qui anirà a comprar als possibles comerços que si obrin?, quina qualitat de vida podrem oferir a les persones que comprin un pis a prop d’unes torres d’alta tensió?, estem creant un futur gueto?
No estem encontra del creixement del nostre municipi, però apostem per un creixement a partir del nucli, de dins cap a fora, tenim espai per fer-ho.SACAR LAS PALABRAS DE SU CONTEXTO, NO ES JUEGO LIMPIO
Diari De Tarragona - dijous 18 de desembre de 2.008

Recientemente fue publicado un artículo en el cual la señora alcaldesa dels Pallaresos «…se desmarca rápidamente de las manifestaciones realizadas por el Sr. Marcos en el último pleno municipal ... Sra. Ramos: corre  usted demasiado para contestar cartas, y es usted muy lenta para hablar con la oposición. Quizás si lo hubiera  hecho, sabría que a este concejal y al partido político que representa le merecen muchísimo respeto absolutamente todos los vecinos del barrio de San Salvador. Alguien ha sacado de contexto unas palabras mías que evidentemente nada tienen que ver con la gente honrada que vive en dicho barrio, la cual, repito, me merece todos los respetos del mundo, y así se lo manifesté en su día al presidente y resto de miembros de la  Asociación de Vecinos de San Salvador. Es lamentable que  la Sra. alcaldesa, Ana Ramos, utilice los medios de comunicación de esta manera para intentar desprestigiar a un concejal que ha dado muestras suficientes de cordialidad y buen entendimiento frente a las actitudes de prepotencia y menosprecio hacia la oposición que ofrecen algunos de los integrantes del actual equipo de gobierno de Els Pallaresos.EL SUBMINISTRAMENT DE GAS ARRIBARA L'ALDEA, L'AMETLLA, L'AMPOLLA I VALLMOLL EN 2.009

Diari El Punt (E. Palomares) - dimecres 17 de desembre de 2.008

Gas Natural estendrà el subministrament a quatre municipis més de les comarques tarragonines durant el 2009. Es tracta de l'Aldea, l'Ametlla de Mar, l'Ampolla i Vallmoll. A més, continuarà amb la tramitació administrativa per fer-lo arribar als Pallaresos, el Catllar, Perafort, la Secuita, Vinyols i els Arcs, Montbrió del Camp, Camarles, el Perelló, Ascó i Flix.
La companyia gasista hi invertirà el proper any 14,3 milions, la major part dels quals seran per l'ampliació de la xarxa en uns 90 quilòmetres, segons va explicar ahir el nou delegat a Tarragona, Roger Serrat. La resta es destinarà a millorar i renovar uns 4 quilòmetres de la xarxa ja existent. L'esforç inversor és similar al que s'ha executat durant el 2008, i permetrà sumar 5.800 nous punts de subministrament. La companyia té uns 145.500 punts a les comarques tarragonines
. Gas Natural no preveu, almenys durant el 2.009, portar aques subministrament bàsic a les comarques del Priorat i la Terra Alta, les úniques de la demarcació que no tenen aques servei. La companyia "prioritza l'activitat en zones qmb un equilibri adequat entre la inversió i el retorn econòmic aportat pel client.

L’opinió:
Esperem que aquesta tramitació administrativa arribi aviat.


ES DISCULPA EL REGIDOR QUE VA COMPARAR SANT SALVADOR I EL BRONX

Diari El Punt - dimarts 16 de desembre de 2.008

Xavier Marcos, regidor a l'oposició de l'Agrupació Independent dels Pallaresos, ha lliurat en mà una carta a l'associació de veïns de Sant Salvador en què es disculpa per haver dit en un ple que «alguns elements no desitjats» del barri tarragoní serien «mereixedors d'estar al Bronx». Marcos creu que s'ha fet una interpretació incorrecta» de les seves paraules, i assegura que «mai» va voler ofendre els «honrats veïns» del barri. El regidor, de fet, acusa l'alcaldessa d'haver fet un «mal ús» de l'expressió, ja que la va «treure de context» quan va desmarcar-se de les paraules del regidor en una carta pública sense haver-lo consultat abans.

L’opinió:
Davant les acusacions sobre la meva persona i el partit polític al cual represento, aparegudes al diari EL PUNT, en data 11.12.2008, voldria fer-li les següents matisacions: Sempre he cregut que “ràpidament” vol dir, ara mateix o dintre de poques hores, o pocs dies, no pas transcorregut un mes, que és el temps que ha trigat la Sra. Alcaldessa dels Pallaresos a "... desmarcar-se ràpidament de les paraules dites pel regidor de l’Agrupació Independent dels Pallaresos”. Potser si la Sra. Alcaldessa no hagués tingut “tanta pressa en desmarcar-se”, i hagués comentat aquest tema amb el regidor Sr. Marcos, no li hagués fet falta fer aques comunicat en premsa. Treure les meves paraules del context en les quals es vàren fer pot ferir la sensibilitat de les persones i fer mal, cosa que nosaltres mai em volgut fer, però altre gent si.
Sra. Ana Ramos, els honrats veïns de San Salvador ens mereixen tots els respectes del mon, els respectem i els respectarem sempre, però sembla que vostè i altra gent, han caigut en el parany que algú els ha posat, tot i fent un mal ús de les meves paraules. Una vegada mes li demano que, si us plau, jugui net.L'ALCALDESSA DELS PALLARESOS ES DESMARCA D'UN REGIDOR DE L'OPOSICIÓ QUE VA QUALIFICAR SANT SALVADOR COM EL BRONX
Diari El Punt - dijous 11 de desembre de 2.088
L'alcaldessa dels Pallaresos, Ana Maria Ramos (CiU), s'ha desmarcat ràpidament d'unes afirmacions efectuades pel regidor Xavier Marcos, representant d'Amics Internautes dels Pallaresos (AIP) –en l'oposició– en el darrer ple municipal, en què va qualificar el barri tarragoní de Sant Salvador com el Bronx. L'afirmació, efectuada durant el torn de precs i preguntes, ha tingut la resposta immediata de la màxima autoritat municipal, que s'ha manifestat així: «no les comparteixo en absolut. Ni jo, ni tampoc l'equip de govern»  –format per CiU, ICV i Gent de Pallaresos (GP)–. Ramos va recordar que ha rebut una carta de queixa d'una família del barri tarragoní –està a tan sols dos quilòmetres– i, conscient que en breu més gent podria assabentar-se'n, ha enviat un escrit als mitjans. En la carta, l'alcaldessa dels Pallaresos confia que el regidor de l'oposició «es retractarà immediatament i sabrà demanar disculpes. Precisament jo he viscut dos anys a Sant Salvador i la regidora d'Ensenyament prové d'allà, i totes dues encara mantenim llaços amb el barri», va explicar.

TRÀNSIT ANUNCIA QUE REVISARÀ UNA PART DE LES MULTES DEL RADAR DELS PALLARESOS, QUE JA ARRIBEN A 4.500
Diari El Punt - 29/08/2008

El director del Servei Català de Trànsit, Josep Pérez Moya, ha comunicat a l'Ajuntament dels Pallaresos que revisaran les multes que s'han posat a una gran part dels veïns dels Pallaresos com a conseqüència del canvi del límit de velocitat en un tram de la TP-2031 o carretera de Santes Creus. Concretament, Trànsit tornarà a estudiar els expedients sancionadors oberts a conductors que circulaven, en el moment que el radar els va captar, a una velocitat d'entre 70 km/h i 95 km/h. Segons va informar ahir el mateix consistori, l'òrgan de la Generalitat buscarà «una fórmula jurídica» per anul·lar aquestes sancions.

L'allau de multes es va produir després que el límit de velocitat baixés el 9 de juliol de 90 km/h a 70 km/h a l'encreuament amb la carretera d'accés a la urbanització Hostalets, punt on des de feia anys funcionava un radar. El canvi es va fer per l'alta sinistralitat d'aquest punt, on entre el març del 2007 i l'abril del 2008 es van registrar dinou accidents amb un resultat de 22 ferits de diversa consideració. Segons les dades fetes públiques ahir pel mateix Servei Català de Trànsit, el nombre de multes ocasionades per aquest radar des del 15 de juliol passat (quan es va començar a sancionar amb la nova velocitat màxima) s'acosten ja a 4.500. De fet, Trànsit reconeix en un comunicat que l'elevat nombre d'usuaris de la via i, sobretot, la quantitat d'infraccions detectades evidencien que hauria calgut més informació prèvia adreçada al ciutadà sobre el canvi del límit de velocitat a la via. L'Ajuntament dels Pallaresos, que calcula que fins a la meitat dels veïns podrien haver estat afectats per les multes, va agrair ahir a Trànsit la mesura i va manifestar que a partir d'ara «no hi haurà cap excusa» perquè els conductors no respectin el nou límit.

L’opinió:
Desprès d’aquesta pluja de sancions sembla ser que arriba la calma.  No ens asseguren res, però com a mínim les revisaran que ja és molt. La tasca feta per l’Alcaldessa  ha estat bona i amb el total recolzament de tots els grups polítics que conformen el Consistori. Una vegada mes volem fer palès de que el treball en conjunt dóna uns fruits ben profitosos i que l’Equip de Govern dels nostre municipi hauria de comptar més en l’opinió de tots els membres del Consistori. Aquest cas és un més dels que, de ben segur, podríem enllestir favorablement  pel nostre poble si treballéssim més comptant els uns amb els altres.

LA DIPUTACIÓ I CAIXA TARRAGONA SIGNEN UNA OPERACIÓ DE CRÈDIT QUE BENEFICIA L'AJUNTAMENT DELS PALLARESOS

Diari de Tarragona - 15/07/2008

Es tracta d'un préstec per un import de 235.126 euros, que es destinaran a la millora de les infraestructures i de la qualitat de vida dels habitants d'aquesta població del Tarragonès
L'Ajuntament dels Pallaresos ha signat amb Caixa Tarragona al Palau de la Diputació de Tarragona una operació de crèdit per fer diferents obres municipals. Es tracta d'un préstec per un import de 235.126 euros, que es destinaran a la millora de les infraestructures i de la qualitat de vida dels habitants d'aquesta població del Tarragonès. Gràcies a aquesta línia de subvencions per part de la Diputació, es produeix un efecte multiplicador en les inversions municipals, ja que els ajuntaments no han d'afrontar els interessos que generen aquestes operacions de crèdit, que normalment tenen una vigència que oscil·la entre 10 i 15 anys.


Els nens fins a 6 anysELS PALLARESOS ESTRENEN DOS NOUS GEGANTS "L'ISIDRE I LA ROSALIA"
Diari de Tarragona, 19 de maig de 2008

El municipio de Els Pallaresos vivió el pasado sábado 17 de mayo su 5ª Trobada de Gegants organizada por la Colla Gegantera dels Pallaresos dentro del marco de la Festa de Sant Isidre. En la diada participaron una docena de "colles geganteres" de diferentes municipios. El motivo principal del acto fue el estreno de la nueva pareja. En total, "30 gegants" y "350 geganters". La Trobada gegantera empezo la tarde del sábado con la Plantada dels Gegants delante del Nou Ajuntament. A continuación, se celebró el espectáculo de la presentación del Nous Gegants y la cercavila por las calles del pueblo.
Los "Gegants" nuevos dels Pallaresos fueron constituidos por el escultor Manuel Casserres de Solsona, y serán los que a partir de ahora representarán als Pallaresos en las Trobadas de Gegants. Los padrinos fueron Bernat y Candera, els Gegants de Molins de Rei.


SUCCESOS. ENTREN EN UNA CASA DELS PALLARESOS I EN ROBEN EL COTXE
Diari de Tarragona, 17 d’abril de 2008

Els Pallaresos va ser víctima d’un nou robatori silenciós durant la setmana passada quan uns lladres silenciosos van entrar en un habitatge unifamiliar i, després de passejar-se per la casa i fins i tot menjar dins l’habitatge, es van emportar el vehicle de la família que en el moment dels fets es trobaven dormint a l’interior de la casa.
Tot i que els Pallaresos és el municipi d l’interior del Tarragonès que fins aquest moment havia patit més robatoris silenciosos, aquest s’havien aturat en les darreres setmanes arran de la reunió mantinguda entre els alcaldes del Tarragonès i el subdelegat del Govern, Joan Maria Abelló.
Perafort també va patir ahir un nou robatori silenciós, quan durant la nit de dimarts a dimecres van entrar a robar a l’interior del forn de pa.

L’opinió:
Des de aquí, ja no valorarem més aquesta situació. Ho hem intentat per activa i per passiva, hem parlat amb els polítics, guardia civil, veïns, sempre amb l’objectiu de fer veure el nostre parer (és clar q nosaltres creiem que és el bo), però sembla ser que alguns no volen fer cas dels nostres arguments, només veuen que els bons son els seus. Seguint la nostra política, que esperem prenguin nota altres persones, ho deixem aquí sense fer cap comentari al respecte (qui vulgui la nostra perspectiva que ens ho demani que li donarem en persona).


UN MURAL COBREIX LES PARETS DEL CEIP
Diari de Tarragona, 10 d'abril 2008
Els nens fins a 6 anys

El CEIP Els Pallaresos estrena una nova imatge centrada en la gran pintura mural que cobreix les parets exteriors i que ha estat confeccionada pels alumnes de l’Escola d’Art iDisseny de la Diputació de Tarragona.
L'imatge es presentava en públic ahir, durant una jornada de portes obertes al centre, la primera d’aquestes característiques que es porta a terme. El mural s’ha plantejat a partir dels dibuixos dels propis alumnes del CEIP ElsPallaresos, per donar una imatge més animada.

L'opinió:
Res a dir, totes les bones iniciatives, i aquesta ho es, no tenen que tenir cap recriminació.


ELS PALLARESOS CIERRA EL PRIMER TRIMESTRE DEL AÑO CON 23 ROBOS
Diari de Tarragona, dimecres 2 d'abril

Els nens fins a 6 anys

Reunión extraordinaria ayer entre los alcaldes del Tarragonès interior y el subdelegado, Joan Maria Abelló, para hacer frente al creciente número de robos durante los últimos meses / por Núria Riu

Desde principios de diciembre los robos se han disparado en la comarca del Tarragonès y en particular en los municipios del interior, cuyos representantes ayer se reunían, de forma extraordinaria, con el subdelegado del Gobierno en Tarragona, Joan Maria Abelló.
Els Pallaresos, con 23 robos registrados, es el municipio que ha contabilizado más casos desde principios de año. Éstos se producen en viviendas adosadas, según aseguró la alcaldesa de la localidad, Anna Maria Ramos. «Principalmente hablamos de robos silenciosos que tienen lugar en alguna de nuestras urbanizaciones», explicaba la representante municipal de Els Pallaresos.
Sin embargo, el alcalde de El Morell, Pere Guinovart, también denunció en la reunión de ayer un incremento de los hurtos en huertas y suelo agrícola. «Buscan hierro y cobre», precisaba el presidente del Consell Comarcal, Eudald Roca.
Los alcaldes de Perafort, El Morell, El Catllar, Els Pallaresos, Vilallonga del Camp y La Secuita pidieron un incremento de la presencia policial, además de nuevos agentes patrullando por el territorio. Los representantes políticos también solicitaron al subdelegado «un esfuerzo en la investigación que nos permita conocer el modus operandi de las bandas y que nos permita llevar a cabo nuevas detenciones», explicó Eudald Roca.
Peticiones que, en parte, fueron respuestas por el subdelegado del Gobierno que, después de la reunión, aseguró que se reforzarán dos ámbitos de actuación. «Por un lado se continuará con los trabajos de prevención, incrementando la presencia de Guardia Civil en el territorio. Por el otro, se continuará con la investigación que nos debe conducir a la detención de nuevas bandas», explicó Joan Maria Abelló.
En los próximos meses:
El subdelegado transmitió un mensaje de «tranquilidad» y aseguró que «en los próximos meses» se reforzarán los cuerpos de seguridad desplegados en el territorio. El incremento de agentes podría coincidir con los refuerzos de verano que cada año se llevan a cabo en los municipios próximos a la línea de costa.
«Queremos transmitir un mensaje optimista, pero la realidad es la que es. Se ha anunciado un incremento de agentes durante los primeros meses de verano, sin embargo no esperamos un despliegue considerable ya que estamos a siete meses de la llegada de los Mossos», aseguraba el presidente del Consell Comarcal del Tarragonès.
El subdelegado afirmó que no se puede culpar a un «repliegue» de la Guardia Civil, que «continuará efectuando su trabajo hasta el primero de noviembre».

L'opinió:
De fet havía de passar. Potser si una persona, que ara és regidor, no hagués sortit fa un temps a la premsa dient que als Pallaresos no hi havia pràcticament cap vigilància, els lladres no s'haguessin assabentat. Ara bé, si ho vas escapant als vents passa el que passar. En fi, esperem que ara si es posi vigilància suficient i que la propera vegada alguns no es comportin com la ventafocs.


BUSCA EL COMPROMÍS DELS POLÍTICS AMB VISTA A LES PRÒXIMES GENERALS
Diari de Tarragona, dimars 26 de febrer de 2.008

Els Pallaresos vol que els pobles amb menys de 10.000 habitants no paguin IVA. Aquest municipi assegura que s’estalviaria 154.000 euros per destinar a nous projectes.
Ates a la proximitat de les eleccions generals del dia 9 de març, el municipi dels Pallaresos ha llançat una proposta per tal que els pobles amb menys de 10.000 residents es vegin exempts del pagament de l’Impost sobre el Valor Afegit en els pressupostos municipals. Aquesta proposta s’ha fet arribar a la Federació Catalana de Municipis, així com també a l’Associació de Municipis de Catalunya, per tal que s’estudiï més a fons i pugui ser inclosa en alguns dels programes electorals que aquests dies donen a conèixer les diferents formacions polítiques. Així ho explicava el regidor d’Hisenda de l’Ajuntament dels Pallaresos, Jordi Pardo, el qual assegurava que en el cas d’aquest municipi del Tarragonès la quantitat aportada en aquest concepte, tenint en compte el pressupost previst en aquest exercici, és de 154.000 euros. «Es tracta de municipis amb pocs recursos que amb l’exempció d’aquest impost podrien crear partides pressupostàries extres que en aquests moments no podem afrontar. D’aquesta manera, ens permetrien solucionar alguns dels principals problemes que ara és impossible de tirar endavant per temes de finançament. És el cas, per exemple, d’una partida destinada a seguretat que ens permetria disposar d’un cos de vigilància privada que vetllés pel municipi», continuava explicant Jordi Pardo.
De moment s’ha fet arribar la proposta als dos ens autonòmics per tal que s’estudiïn les repercussions que suposaria des del punt de vista general aquest canvi. I és que, si tira endavant aquesta proposta, implicaria una modificació sobre la llei de l’IVA. Tanmateix, des dels Pallaresos es vol comunicar la iniciativa a la resta de municipis amb menys de 10.000 habitants de la comarca. «Volem aconseguir el suport de la resta de pobles petits i fins i tot podríem fer arribar la iniciativa al Consell Comarcal i a la Diputació de Tarragona, els quals també ens podrien oferir el seu suport»,manifestava el regidor d’Hisenda.
D’altra banda s’ha considerat la barrera dels deu mil habitants tenint en compte que «quan els municipis són més grans ja tenen una estructura suficientment important i reben una aportació més significativa de la resta d’institucions i administracions diverses», assenyalava el regidor pallaresenc Jordi Pardo.

L'opinió:
Sembla bonic, impossible, però bonic. El que està clar, és que s'ha de demanar, tot i sabent que és més un tema d’imatge electoral, no se sap ben bé de qui, i que pràcticament pots arribar a saber que tens el “no” per resposta. Les administracions segur que donen el seu suport, com sempre, però això no implica que des d’Hisenda, acceptin l’iniciativa. També seria molt bonic el poder comptar amb aquesta nova partida pressupostaria, però si realment Els Pallaresos, ha d'esperar a tenir vigilància privada a partir de l’exempció del pagament de l’IVA, segur que trigarem molt i molt de temps en tenir-la. Segur que abans l’aconseguirem per uns altres camins. Tot i així, tant de bó, s’aconsegueixi.


EDUCACIÓ | EL CENTRE SUPOSARÀ UNA LÍNIA DE SECUNDÀRIA I DUES MÉS DE PRIMÀRIA
Diari de Tarragona, 24 de febrer de 2008

Els Pallaresos tindrà institut de secundària el proper curs escolar Perafort, la Secuita i el Catllar també es beneficiaran de les instal·lacions, que de forma provisional s’emplaçaran en mòduls prefabricats. PER NÚRIARIU
El Departament d’Educació ha confirmat a l’Ajuntament dels Pallaresos que, de cara al proper curs escolar, els nois i noies de secundària no s’hauran de traslladar fins a Sant Salvador i podran quedar-se al nou institut que s’emplaçarà al municipi. Un centre on també podran estudiar-hi, de forma voluntària, els alumnes de Perafort, la Secuita i el Catllar, que fins ara havien de desplaçar-se al Morell o Tarragona. D’aquesta manera, els alumnes que el proper curs accedeixin a la secundària ja tindran l’opció d’escollir l’IES Pallaresos en el moment de la preinscripció. El futur centre s’emplaçarà provisionalment en 5 o 6 mòduls prefabricats que s’ubicaran als terrenys pròxims al CEIP Sant Sebastià. En aquesta mateixa zona començaran les obres per construir-hi les instal·lacions definitives que podrien entrar en funcionament de cara al curs 2010-2011.Els barracons provisionals tindran espai per a les aules, així com també per als serveis addicionals necessaris. Tot plegat donarà cabuda a dues línies per a primer d’ESO i una línia de segon. Amb el nou institut queda satisfeta una de les principals reivindicacions del municipi, que demanava disposar d’un centre propi. Així ho explicava el director del CEIP Sant Sebastià, Jordi Descarrega, que destacava “la importància d’un seguiment educacional des de la primària fins al final”. I és que Descarrega assegurava que “arribada a una certa edat, el grup es trencava. Fan els amics a fora i llavors, quan surten, tendeixen a marxar. Ara els joves es quedaran aquí i això suposarà que el poble necessitarà un altre equipament, com és el cas d’un casal”. Enguany sortiran 30 alumnes del CEIP Sant Sebastià, que ja podran estrenar les instal·lacions de l’IES Pallaresos. D’altra banda, els 17 alumnes que van sortir l’any passat també tindran l’oportunitat de tornar al municipi. La concessió de l’institut als Pallaresos ha estat un llarg estira i arronsa entre el Departament i l’Ajuntament. Per aquest motiu, quan Educació va donar llum verda a la materialització de l’institut, la decisió va ser molt ben rebuda per part dels representants polítics i els pares dels alumnes. La regidora d’Educació, Imma Sánchez, parlava “d’un moment molt emotiu”. Mentre que l’alcaldessa, Anna Maria Ramos, explicava que,” quan vam saber que sí, la megafonia del CEIP Sant Sebastià va comunicar-ho als alumnes i, fins i tot, va haver llàgrimes”.
nriu@diaridetarragona.com

De cara al curs escolar 2010-2011 els Pallaresos també estrenarà la primera llar d’infants municipal, que entrarà en funcionament amb 94 places. Es construirà a la urbanització Els Hostalets, a l’espai comprès entre els carrers Gregal i Priorat, just al costat de la residència Nostra Llar. L’equipament comptarà amb una superfície de 536 metres quadrats construïts i 1.293 metres quadrats més destinats a zona de jocs. L’espai es distribuirà en una única planta, sense desnivells, i comptarà amb aules, una zona de serveis, ‘biberoneria’, magatzem de cotxets i sala d’educadors. Per a la construcció d’aquest equipament es portarà a terme una inversió de 766.990 euros aportats per la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament. Fins al moment als Pallaresos hi ha dues llars d’infants més, ambdues de caràcter privat. Per aquest motiu, i davant el creixement del municipi, s’ha considerat oportú dotar la localitat d’un centre de caràcter públic. A la comarca del Tarragonès, la Secuita també està considerant la possibilitat de construir una llar d’infants de cara al proper curs.
Els nens fins a 6 anys

L’opinió:
Gràcies, moltes gràcies a totes i cada una de les persones que han fet possible aquest projecte. Gràcies a la Sra. Imma Sánchez, gràcies a la Sra. Anna Maria Ramos, gràcies al departament d’Educació, gràcies al Sr. Jordi Descarrega, gràcies als pares i mares de tots els nens del CEIP Sant Sebastià, gràcies a l’AMPA i gràcies a tantes i tantes persones que hauran treballat dia darrera dia per que es faci realitat una de les grans exigències del nostre municipi. Evidentment, no ens podem oblidar dels dos anteriors alcaldes del Poble, Sr. Julià Oller Rubio I Sr. Enric Martínez Torrents que segur van lluitar per endur-se al seu poble aquest IES tant i tant desitjat com a necessari. Només una recriminació per als dirigents que per activa i per passiva volen penjar-se una medalla que de ven segur no han treballat, “qui coneixem el món de l’Administració i el món polític, podem afirmar sense por a equivocar-nos que una negociació i una gestió amb els entrebancs que ha tingut aquest projecte, no s’aconsegueix en 8 mesos que porten al davant de l’Ajuntament”.
L'ilussió és máxima i de ven segur que totes les forces perdudes en el camí, tindran la seva recompensa. L'IES i LLar d'Infants són ja una realitat.


SALUT | EL DEPARTAMENT DIU QUE SERÀ PRIORITARI. ELS PALLARESOS RECLAMA UN CENTRE D'ATENCIÓ PRIMÀRIA
Diari de Tarragona, dimenge 24 de febrer de 2.008

Les instal·lacions del dispensari mèdic han quedat petites davant el creixement del municipi i, per aquest motiu, usuaris i administració demanen més disponibilitat horària i un espai més gran. Salut diu que aquest ja està previst, encara que no entraria en funcionament fins a finals de l’any vinent. Per Núria Riu.
Amb més de 3.800 habitants, el municipi dels Pallaresos disposa d’un dispensari mèdic que no s’ha adaptat a la nova situació de població. La sala d’espera té una superfície d’uns quinze metres quadrats, els pacients que van en cadira de rodes han de ser atesos en una consulta a banda perquè el despatx de la doctora no té els accessos corresponents i, com que només hi ha una titular, l’horari de consulta només cobreix la franja horària dels matins. Durant les tardes i els caps de setmana, els veïns dels Pallaresos han de desplaçar-se fins a Sant Salvador. Per aquest motiu, tant els usuaris com l’administració local demanen poder disposar d’un espai que s’adapti a la nova realitat. Francisco Pérez viu als Pallaresos des dels divuit anys i considera que «les instal·lacions estan bé però van una mica lents. El servei ha quedat petit i això fa que hagis de passar molta estona a la sala d’espera». Isabel Quero anava més enllà i assegurava que «ens cal un servei nou. Deien que ens farien un CAP però no s’està fent res. Les urbanitzacions s’estan fent més grans i necessitem un servei que s’adapti a aquest creixement». Antònia Hidalgo acudia ahir al matí al dispensari municipal amb la seva filla. Hidalgo, igual que la resta de pacients, manifestava que «l’horari d’atenció hauria de ser més ampli, així com també s’haurien de cobrir noves especialitats». Juntament amb la doctora, els Pallaresos compta amb una infermera i una pediatra que, de dilluns a divendres, ofereix dues hores diàries de consulta. Per a la resta de casos, els pacients també es veuen obligats a anar fins a Sant Salvador o a l’hospital.
Des de l’administració local, l’alcaldessa, Anna Maria Ramos, titllava les instal·lacions de «tercermundistes» i assegurava que «allò que com a municipi demanem és un centre d’atenció primària (CAP) al més aviat possible». I és que, a més dels residents de Pallaresos, molts dels veïns de les urbanitzacions del Catllar també fan ús de les instal·lacions.
Tanmateix, el Departament de Salut assegura que «el CAP dels Pallaresos ja el tenim previst com a projecte a desenvolupar», així ho manifestava el director dels Serveis Territorials a Tarragona, Felip Infiesta, el qual assegurava que la propera setmana mantindrà una reunió amb l’alcaldessa per estudiar la disponibilitat d’uns terrenys que permetin tirar endavant amb unes noves instal·lacions. Infiesta diu que aquestes haurien de tenir una superfície de 2.000 metres quadrats que suposarien un centre amb capacitat per a 30.000 persones. A més dels despatxos de medicina familiar, infermeria i pediatria, s’inclourien espais per a atenció a la dona i educació sanitària.
D’altra banda, tècnics del Departament redactaran un pla funcional per estudiar si s’hi emplacen nous serveis com podria ser de rehabilitació. I és que aquest hauria d’actuar com a CAP de referència per als municipis de les rodalies. Amb tot, Salut considera que fins a finals de 2009 el nou CAP no estarà disponible.
nriu@diaridetarragona.com

L'opinió:
Ens ho mereixem i el necessitem. Com diuen els polítics, els treballadors i els pacients, les instal·lacions del CAP actual dels Pallaresos no estan en condicions. Pot ser és normal que ho diguin els treballadors, més normal és que ho diguin els pacients, però ja clama al cel que ho diguin els polítics. Si ho diuen ells és que deu estar molt malament (que ho està). Tots els partits polítics dels Pallaresos en els seus programes electorals, portaven l’adequació del CAP. Ara sembla que arribi el moment. Un municipi que ha tingut unes de les pujades més grans d’habitants en els últims anys a Catalunya es mereix un CAP en condicions, tant a nivell d’instal·lacions, com a nivell de serveis, com a nivell de material, com a nivell de personal i com a nivell d’ horari. De moment la previsió és positiva, la gestió sembla bona i l’il·lusió per part de tots els veïns és enorme, però de moment haurem d'esperar per poder disfrutar del nou CAP fins a finals del 2.009.


ELS PALLARESOS | SABATÉ VISITA LA RESIDÈNCIA ‘NOSTRALLAR’
Diari de Tarragona 13 de febrer de 2008

Neix la Fundació Catalana de Suport a laGent Gran per ajudar als avis i àvies.
A primers d’aquest mes de febrer començava l’activitat La Fundació Catalana de Suport a la Gent Gran, un organisme que neix amb l’objectiu d’assessorar gratuïtament les persones grans, de la demarcació de Tarragona, amb problemes de desplaçament o que tinguin dificultats econòmiques en adquirir una cadira de rodes o per instal·lar un ascensor al bloc de pisos. Aquests seran alguns dels objectius que portarà a terme l’organisme, segons va explicar el president de la Fundació, Antonio Fernández, el qual va assegurar que, de moment, ja han rebut el suport ”d’una trentena de socis empresaris de Tarragona”.
Antonio Fernández donava a conèixer ahir els objectius de la nova fundació al delegat del Govern de la Generalitat a la demarcació de Tarragona, Xavier Sabaté, el qual va visitar la residència Nostra llar dels Pallaresos juntament amb el director territorial d’Acció Social, Jordi Tous, i l’alcaldessa dels Pallaresos, Anna M. Ramos.
La d’ahir fou la primera visita que Sabaté realitzava a la residència que entrava en funcionament al desembre de 2004 i que, amb capacitat per a 200 residents, acull actualment 170 avis i àvies. El delegat del Govern va «lloar» la tasca de voluntariat que porten a terme la vintena de voluntaris de la junta assessora.

Els nens fins a 6 anys

L’opinió:
La majoria dels partits politics a les eleccions municipals del maig, als seus programes portavem adequacions en instal·lacions i espais per a la gent gran. És mereixen gaudir del seu temps lliure i que puguin tenir unes condicions optimes. Simplement dir que esperem que tothom colabori i que la Residència tiri endavant.


 

REORDENACIO DEL TRÀNSIT AL VOLTANT DEL CEIP SANT SEBASTIÀ
Diari de Tarragona - Dimarts 8 de gener de 2008

L’Ajuntament dels Pallaresos ha portat a terme una reordenació del trànsit als carrers de l’entorn del CEIP Sant Sebastià, per tal de beneficiar la mobilitat d’aquesta zona i controlar la velocitat del trànsit rodat que hi circula. D’aquesta manera, s’han instal·lat quatre passos elevats, dos situats al carrer Cometa i els altres dos al Prats de Motlló. D’altra banda, el carrer Cometa passarà a ser de direcció única, en sentit de baixada. Només es podrà circular des de la rotonda del Parlament fins a la cruïlla amb el carrer Arquitecte Jujol. Amb aquest nou ordre circulatori, l’entrada dels infants d’educació infantil del CEIP Sant Sebastià serà per aquest carrer. L’avinguda de Catalunya passarà a ser de direcció única en el tram entre el carrer Arquitecte Jujol fins a la cruïlla amb el carrer Llibertat.

L'opinió:
Bé, doncs ens haurem d'adaptar. Personalment creiem que és una bona decisició. Per un costat perquè la seguretat de la canalla és fonamental i per un altre perquè els colapses que hi havia a les hores de sortida del col·legi es podran eliminar. Un altre punt positiu és que d’una manera o d’un altre s’hagi donat informació del fet, ja que el veí necessita saber el que es fa i es deixa de fer al seu municipi. I per últim, un apunt per a millora. Si, efectivament els pasos elevats son molt i molt molestos. Al nostre municipi n'hi ha de tots tipus, grans, petits, enormes, alts, ..... i ara sembla que per fi uns adequats per a totes les necessitats. Per un costat fan disminuir en la mesura, creiem que justa, la velocitat i per un altre, no molesten ni als vehicles ni als conductors. Equip de govern, no es poden suprimir tots els passos elevats que hi ha al nostre poble i adequarlos a les necessitats i modernitats?????


 

EL REI GASPAR DELS PALLARESOS
Diari de Tarragona - Dissabte 5 de gener de 2008 - Cartes del lectors

A mitjans de novembre vaig confirmar a la comissió organitzadora de la cavalcada de reis dels Pallaresos que jo sortiria com a rei Gaspar, però vaig tenir una sorpresa el passat 29 de desembre en rebre la comunicació, per part d'una persona de la comissió, que no puc sortir de rei per ordre expressa del Sr. regidor de Festes de l'Ajuntament.
Tot ve motivat per un fax que vaig enviar el dia abans, on comunicava a l'Ajuntament una irregularitat al dipòsit de gasoil ubicat a l'exterior de la carpa, dient que espero que ho solucionin o em veuré obligat a denunciar-ho al Seprona, tal i com feia aquest regidor abans de ser-ho.
Joan Pere Vidal Álvarez, Els Pallaresos

L'opinió:
Com per altres actituts ja sabíem, aquest municipi es governa amb mà de ferro. La llàstima és que potser no calgui fer tan evident que les idees s'imposen més que no pas es discuteixen. A més, no podem estar sempre patint les revenges personals que en aquest Ajuntament any rera any es produeixen, mani qui mani. És simplement patètic.


L'OPOSICIÓ DELS PALLARESOS DIU QUE NO LI HAN NOTIFICAT L'OBERTURA DEL NOU CONSISTORI
El Punt, diumenge 28 de novembre de 2.007

Els quatre grups a l'oposició a l'Ajuntament dels Pallaresos (PSC, ADMC, PP i Agrupació Independent dels Pallaresos) van mostrar ahir el seu «malestar» davant l'actitud de «menyspreu» que, segons ells, l'equip de govern (CiU, ICV i Gent dels Pallaresos) està mantenint amb ells. Tal com van explicar, l'executiu no els ha comunicat de manera oficial l'obertura del nou ajuntament, que es va posar en marxa el 19 de novembre passat. «L'única informació que hem rebut va ser l'anunci, al darrer ple celebrat, que el proper es faria al nou consistori», va explicar Xavier Marcos, de l'Agrupació Independent dels Pallaresos (AIP).

Les formacions van lamentar també que no s'hagi creat cap de les comissions informatives proposades per l'oposició. «Tan sols s'ha celebrat la comissió especial de comptes, que és obligada per llei, i que va servir per arribar a acords importants», va afirmar la regidora del PSC, Maria Jesús Coronado. L'edil d'ADMC, Jaume Domínguez, va afegir que el govern «rebutja per sistema» les propostes de l'oposició, i que, fins i tot, n'ha replantejat algunes després d'haver-hi votat en contra, com el cas del reglament de participació.

L'opinió:
No ens estranyem, la cosa està clara i és molt simple. La llei diu que al municipi dels Pallaresos pel seu cens electoral li corresponen 11 regidors. Les urnes van decantar cap a un costat qui seria l’equip de govern i els 6 escollits, tenen llicència per fer i desfer (el temps dirà si aquests fets o desfetes son bones o dolentes). No necessiten a l’oposició, les coses s’aproven si o si. Podem pensar o debatre si això és bo o dolent, segur que hi ha per a tots els gustos. El que està clar és que si l’equip de govern cedís una mica i l’oposició també, com sempre, i ja ho hem comentat alguna altra vegada, qui guanyaria seria el poble. De moment l’equip de govern el que ha de fer és treballar i treballar be, i si quatre ulls veuen més que dos, quan les coses no estiguin clares estirar de l’oposició que de ven segur hi ha gent competent i treballadora. I l’oposició ha de treballar, aportar idees, projectes, planificar el seu àmbit de treball i estar una mica a la ombra per quan arribi el seu moment.
Però per damunt de tot, el que ha d'haver és respecte entre govern i oposició i sobre tot consens. Si existissin aquestes dues premisses entre ambdues parts segur que les coses serien molt i molt més fàcils.


ELS NENS DE FINS A 6 ANYS JUGUEN EN UN PATI AMB LA FOSSA SÈPTICA AL DESCOBERT
Diari de Tarragona, dissabte 24 de novembre de 2.007

Els nens fins a 6 anysClaus, burilles i trossos de totxana són alguns dels objectes amb què es troben els alumnes del CEIP els Pallaresos al pati que envolta el seu mòdul prefabricat, un espai on també hi ha la fossa sèptica que ha quedat al descobert i, per tant, de fàcil accés per als infants durant l'esbarjo.
per núria riu.
Des de principis de setembre que els alumnes de P-3 fins a primer de primària del CEIP els Pallaresos estudien en un mòdul prefabricat ubicat al costat del CEIP Sant Sebastià. Amb una edat compresa entre els 3 i els 6 anys, els infants conviuen amb una situació que en absolut agrada als pares. I és que el problema no ve de les instal·lacions sinó més aviat de l'entorn que envolta el barracó i on els més menuts juguen durant l'esbarjo.
El pati comprèn una àrea perimetral a l'aula, que sobresurt aproximadament uns tres metres per cadascuna de les parets del mòdul prefabricat, un espai que els pares i mares consideren insuficient per als 35 nens i nenes que hi estudien. L'àrea d'esbarjo està envoltada d'una reixa que en determinats trams no toca el terra i per on els infants podrien escapar lliurement.
Tanmateix, allò que més preocupa els pares i mares és que a la part posterior de l'aula prefabricada, encara dins la zona de pati, s'hi troba de forma descoberta la fossa sèptica. «Tota l'aigua que surt dels serveis s'acumula a la part del darrere que, tot i que ja s'ha buidat un parell de vegades, mitjançant un camió cisterna, sempre es troba humida», explicava Sandra Martín. De fet, es tracta de l'única zona del pati on hi ha vegetació.
A diari els alumnes es troben amb claus i trossos de totxana que van quedar de l'obra, a més de burilles dels joves que durant les nits «hi entren a fumar», deia Vanesa Mancilla.
Per enmig del pati també hi passa una canal d'aigües pluvials que els infants han de creuar, mitjançant una petita passarel·la, cada cop que baixen fins al CEIP Sant Salvadó, on hi ha el serveis de menjador o l'aula d'informàtica.
Tot i que ja fa setmanes que els pares i mares s'han mobilitzat i han comunicat la situació a l'Ajuntament i als Serveis Territorials d'Educació, no han trobat un compromís ferm per posar fi a la situació. Als Pallaresos aquesta aula ja es coneix com el «Guantánamo», deien les mares.

L'opinió:
Tema delicat, molt delicat. Realment la situació és crispant. Objectivament hem de dir que els nens no és mereixen aquesta situació, tampoc es mereixen la ubicació del centre i molt menys les condicions en les que estan estudiant. Totes les condicions precàries que podem trobar en el centre, s'han d'arreglar. I s'han d'arreglar amb urgència.
No voldríem en cap cas que un alumne contragués alguna malaltia o que preguessin mal, ni molt menys que un nen d'aquesta edat pogués sortir del recinte i perdre's. No ho volem.
Convençuts estem que des del Departament d'Educació ho volen arreglar el més aviat possible, però com tot "las cosas de palacio van despacio". És en aquest moment on hauria de fer acte l'Ajuntament (no esperar a que Ensenyament tingués les coses solucionades) i donar un cop de timó que reconduís la situació del centre. Segur que es pot deixar en millors condicions, segur que no costaria gaire dedicar-li una setmana i reparar i condicionar els desperfectes que es puguin trobar. Si us plau, no esperem a tenir problemes greus per solucionar les situacions.


ELS PALLARESOS CANVIEN DE CASA
El Punt, diumenge 18 de novembre de 2.007

Els Pallaresos canvien de casaDemà l'Ajuntament dels Pallaresos obrirà per primer cop les portes de la que serà la nova casa consistorial després de dos anys d'obres i quatre dies de trasllat i de reordenació de papers i material d'oficina. Serà el primer cop que els veïns podran conèixer el nou edifici situat a l'avinguda Catalunya, tot i que l'equip de govern ha decidit posposar la inauguració oficial fins a ultimar «alguns detalls» pendents de la nova seu, com explica l'alcaldessa, Anna Maria Ramos.

Des de dijous passat, tots els membres de la brigada i els treballadors dels plans ocupacionals han viscut jornades de feina inusuals, que han inclòs carregar caixes de papers, traslladar ordinadors o recollir documents. «La feina ha anat molt millor del que pensàvem i en un sol dia es va traslladar el 90% del material», comenta Ramos. Tot i ser un municipi de poc més de 3.000 habitants, divendres les caixes de documents cobrien pràcticament tota l'entrada, mentre el personal d'administració imprimia etiquetes per començar a classificar-les.

El nou ajuntament ha suposat una inversió de 1.700.000 euros i apartar-se uns metres del centre històric per apropar-se més a les urbanitzacions i la zona de serveis. D'avantatges, al govern n'expliquen molts. «Doblem la superfície, millorem la zona d'atenció al ciutadà, tenim una àrea prevista per quan tinguem policia local, climatització a totes les sales i més despatxos», diu l'alcaldessa. Els regidors del govern són els que més n'han sortit guanyant, amb una sala gran per compartir, mentre que els de l'oposició tindran per primer cop un despatx propi.

La novetat, però, queda patent a la façana de la casa consistorial, ara nua ja que encara no s'ha decidit quin emblema indicarà la seva funció. El que sí ja està clar és el futur de l'antic ajuntament, que, un cop fetes les reformes necessàries, passarà a convertir-se en un casal d'entitats i nova seu de la llar de jubilats. Ja se sap: casa nova, vida nova.

L'opinió:
A la fi desprès de dos anys tenim Ajuntament nou. Aquesta és la frase més comentada per la gent del nostre poble. I nosaltres afegim: per fi desprès de dos anys, tenim un edifici Consistorial en condicions per realitzar les tasques administratives, per fi desprès de dos anys tenim unes instal·lacions apropiades pels tems en el que vivim i per fi desprès de dos anys tenim una Administració adient. La inversió feta ha valgut la pena. Les noves instal·lacions permetran tant als treballadors de l’Administració, com als de la brigada d’obres, com a tot l’Equip de Govern, com a tots els veïns del Municipi i públic en general a gaudir d'un Consistori amb totes les tecnologies adients per a poder a realitzar en unes bones condicions les tasques que els hi correspon. Ara amb totes les condicions necessàries, es tracta de dur a terme la feina ben feta. Haurem d'esperar dos anys més? Esperem que no.
De l’antic Consistori, només queden records. Ara es tractarà de vestir-lo i de donar-li un bon ús. Esperem que la decisió sigui la correcta i que uns i altres puguin gaudir d’ell.


ELS VEÏNS PRIORITZEN ALTRES SERVEIS ABANS QUE EL TENIS
Diari de Tarragona, 16 de novembre de 2007

Els residents als Pallaresos assenyalen que abans de tirar endavant amb la zona esportiva dels Hostalets, que comprendrà dues pistes de tennis, caldria millorar serveis com l'ambulatori o el casal. Per Núria Riu.
«Falten tantes coses que crec que abans hi podria haver altres prioritats. El casal de la gent gran s'està quedant petit i els joves no tenen un lloc on anar», explicava Maria Mercè, una veïna dels Pallaresos que considera que les pistes de tennis que es preveuen construir a la Urbanització dels Hostalets «podrien esperar».
Uns opinió semblant expressava Lluís Granado, qui assegurava que «abans s'hauria de fer un nou consultori mèdic». Aquest resident apuntava que «tots paguem per igual i unes pistes de tennis només les farà servir una part de la gent».
D'altra banda, Jesús Sevilla manifestava: «Els meus fills ja són grans, però jo tinc néts. Encara que vinguin poc als Pallaresos, segur que les utilitzaran». Sevilla acabava dient: «Per la meva part, que les facin».
El projecte de la nova zona esportiva dels Hostalets divideix la ciutadania entre aquells que s'hi mostren a favor i altres que consideren que s'han de prioritzar altres actuacions. Aquesta nova zona esportiva tampoc no va comptar amb el consens dels diferents partits polítics que es van pronunciar al respecte en l'últim plenari municipal. I és que només els regidors de l'equip de govern van votar-hi a favor.
Aquest projecte preveu la construcció d'unes graderies, uns vestuaris i dues pistes de tennis. Segons explicava el regidor d'Esports dels Pallaresos, Carles Vidaller, «el projecte no és nostre, i malgrat les crítiques es podrà modificar segons es cregui convenient». Tal com va explicar, el consistori ha tirat endavant ara el projecte per acollir-se a una subvenció del Pla d'Acció Municipal; no obstant, els representants polítics consideren que «no es tracta del projecte definitiu». D'aquesta manera s'expressava el regidor d'Esports, que deia: «Tenim la voluntat de treballar de forma consensuada». Així, quan nguin les ajudes necessàries es constituirà una comissió participativa integrada per representats dels diferents partits polítics, així com per membres de l'Associació de Veïns i el Club Esportiu. El pressupost de l'actuació suposa una inversió de 373.700 euros. Ara per ara, els veïns dels Pallaresos utilitzen les pistes de tennis de Sant Salvador.
Els Hostalets té actualment prop d'un miler d'habitants empadronats, encara que el nombre de és gran, tenint en compte que un bon nombre d'aquests estan inscrits a la ciutat de Taronada».

L'opinió:
Doncs creiem que ho diu la gent. Si ja el mateix article diu que el poble esta dividit, la realitat encara deu ser més crua. Que fa falta el projecte de la zona esportiva que va fer l’anterior Equip de Govern? Doncs si, fa molta falta. Que manca que l’execució d’aquest projecte de la zona esportiva l’aprovi l’actual Equip de Govern? Doncs no, creiem que ara no. Creiem que es pot fer, però quan es pugui fer. Per sort o per desgràcia el Municipi ha estat quasi ven be aturat des de l’any 2.005 al 2.007. I per sort o per desgràcia el Poble necessita una neteja de cara molt gran. Hi ha moltes coses pendents i hi ha moltes coses per arreglar. I no entrem en el debat de quines coses són aquestes, perquè realment creiem que és molt complicat. Però quan la majoria del poble diu que el Consultori necessita un canvi d’imatge, deu ser veritat. O quan la majoria del poble diu que hi ha molts carrers per arrenjar, doncs també deu ser veritat. Nosaltres no entrarem en aquest debat, però el que si que podem dir des de el nostre més humil pensament “El projecte de la zona esportiva és molt maco i molt necessari, però en el seu moment, quan toqui”.


MUNICIPI ANTITAURÍ
Diari de Tarragona, dimarts 13 de novembre de 2007

L'’Ajuntament de Els Pallaresos va aprovar, amb els vots a favor de l’equip de govern, una moció per declarar el municipi “amic dels animals i respectuós amb els seus drets”. Aixi, es va acordar que el municipi esdevingue “antitauri” i per tant contrari a la pràctica de les curses de Graus i a l’exercici de qualsevol tipus de violència o tortura envers aquests. Ara, el consistori sol.licitarà al Parlament la modificació de l’actual Llei de Protecció dels Animals per tal que prohibeixi la tauromaquia.

L'opinió:
Què voleu que us digui?. Particularment, els braus no em diuen res, més i tot, no m’agraden, però, era necessària aquesta moció?, corria pressa presentar-la?, realment penso que està totalment fora de lloc. A títol personal, crec que hi pot haver molta gent que no li agradin els braus o bous, com diuen a les terres de l’Ebre, però Els Pallaresos (que jo pugui saber) no te ni ha tingut mai cap relació amb el mon dels braus, no tenim a la nostra història cap torero relacionat amb Els Pallaresos, no tenim plaça de braus, etc etc. Quin sentit te aquesta moció? Què en pensen els veïns de Els Pallaresos d'aquesta moció? Sincerament crec que l'Equip de Govern tindria que centrar els seus esforços en altres temes més importants que de ben segur hi han molts. Per una altre part hem de respectar també a la gent que defensa aquesta tradició, al igual que hem de respectar a la gent que defensa la pràctica de la caça. Al nostre municipi tenim un coto de caça, una Societat de Caçadors legalment constituïda i amb el suport de l’Ajuntament, els socis de la qual no se que en pensaran de aquesta moció. Crec que tota persona amb dos dits de front, a la seva manera, estima els animals, però no hem d’oblidar les tradicions, les quals, ens agradaran més o ens agradaran menys, però totes són respectables i totes ben fetes i ben gestionades poden ser compatibles amb el tarannà de la nostra gent.


ELS PALLARESOS APROVA EL PRESSUPOST DESPRÉS DE DOS ANYS DE FALTA DE CONSENS
Diari de Tarragona, dimecres 31 d'octubre de 2007

Amb els vots a favor de l'equip de Govern, l'Ajuntament dels Pallaresos va aprovar ahir el pressupost municipal de 2008. Des del 2005 que no s'aprovaven unes noves finances.per núria riu |
L'equip de Govern dels Pallaresos no va aconseguir el consens en l'aprovació del pressupost de 2008. Aquests només van rebre el recolzament dels sis representants de CiU, GP i ICV-EUiA. Els dos regidors del PSC es van abstenir i els representants d'ADMC, AIP i el PP van votar-hi en contra.
Jaime Joaquin Vidal, del PP, va presentar un bon gruix de raons per demostrar l'oposició del seu partit als números de l'Ajuntament durant el proper exercici. I és que, segons Vidal, «un 25 per cent de les despeses són de luxe o voluntàries». El representant d'AIP tampoc va recolzar el pressupost després de no rebre el sí de l'equip de govern per tirar endavant unes propostes socials que «representen imports irrisoris». Finalment, ADMC va qualificar el pressupost d'«excessivament populista».
Per part del PSC, Julián Oller va demanar «responsabilitat» per tirar endavant amb els projectes.
El pressupost total d'enguany fa referència a 5.987.134 euros. D'aquests, el gruix correspon a l'apartat d'inversions amb els projectes d'un pavelló poliesportiu i de la llar d'infants com a principals despeses.
A falta de dos mesos per acabar l'any, l'Ajuntament dels Pallaresos també va aprovar el pressupost de 2007. I és que l'antic equip de govern no va comptar amb el consens suficient per tirar endavant amb l'aprovació de les despeses municipals. D'aquesta manera, des de 2005 només s'introduïen prórrogues a les finances. En aquest cas, tots els partits, excepte el representant del PP, van votar a favor. El pressupost és de 1.987.091 euros.
El plenari d'ahir també va servir per aprovar, amb set vots a favor, tres abstencions i un vot negatiu, les taxes municipals. La que ha experimentat un increment més significatiu és la taxa d'obres, que s'apuja un 5,40 per cent.
Va ser la taxa d'escombraries la que va portar més polèmica, ja que ha variat la forma de calcular aquest import. Ara els habitatges pagaran una taxa i els comerços una de diferent, que s'incrementarà en funció dels metres quadrats del negoci.
El socialista Julián Oller va justificar el vot tot assenyalant que «en contra d'allò que es diu, la brossa no baixa, sinó que s'incrementa un 19 per cent».

L'opinió:
Ho trobem perfecte. Realment és el millor que li podia passar a l’Administració. L’Ajuntament necessita un Pressupost. En paraules tècniques, el pressupost és el document bàsic, sobre el que s’articula i desenvolupa l’exercici de la política municipal. Es un instrument que ens permet xifrar de manera permenoritzada, com es distribueixen els conceptes que articularan la vida del nostre municipi per a l’exercici corresponent.

Ho necessita perquè així ho exigeix l’Article 168.4 del Reial decret legislatiu 2/2004 de 5 de març pel qual s’aprova el Text refós de la Llei Reguladora de les Hisendes Locals i article 18.4 RD 500/90. Però en paraules col·loquials es necessita perquè el municipi tiri endavant. Les inversions a realitzar al municipi han d’estar previstes al pressupost i el desglòs de les subvencions que ens donarà el PAM i el PUOSC, vindran condicionades per les inversions reflectides al pressupost.

El que és el mateix sense pressupost, l’Administració i els seus polítics estan condicionats a no fer inversions. I si des de l’Ajuntament no es fan inversions, el perjudicat com quasi bé sempre és el veí, el contribuent....

De les taxes, només comentar que la pujada o baixada l’ha de realitzar l’equip de govern que hi ha en el seu moment. Ho fan des del seu punt de vista però condicionats a una taula amb uns mínims i uns màxims establerts. No entrarem en el debat si ho han fet bé o malament, però el que si és cert que ho han fet en el seu moment, d’aquí 4 anys, ningú recordarà la gran pujada que ha sofert la taxa d’escombraries. Esperem recordar-lis i que tothom acati les seves decisions.


EL REGIDOR DEL PP DEMANA QUE LA BANDERA ESPANYOLA ES COL·LOQUI EN UN "LLOC DESTACAT DE L'AJUNTAMENT"
Diari de Tarragona - divendres 04 de gener de 2008

El regidor del PP als Pallaresos, Jaime Joaquín Vidal, ha tramès una petició al consistori per demanar a la corporació municipal que “col·loqui la bandera espanyola al lloc destacat que li correspon a l’Ajuntament”. Vidal també assegura que, “des del canvi d’emplaçament de l’Administració local, no ondeja a l’edifici la bandera d’Espanya, ni tampoc la catalana o la dels Pallaresos”.

L’opinió:
Té tota la raó. Ho pensa ell, ho pensem nosaltres i estem convençuts que ho pensa l’equip de govern. El problema, i creiem que ja li han comentat directa i indirectament, l’Alcaldessa i l’equip de govern, que per sort o per desgracia, el nou consistori està inaugurat però encara esta pendent de vestir-se. I estem convençuts, que una d’aquestes feines pendents serà la col·locació de les banderes perquè onegin al nostre Ajuntament.