::Inici >Història de l'entitat

Història de l'entitat

Una mica d'història

El 20 de maig de 1991 es constituïa l’Associació Esportiva Riudoms, que tenia com a principal finalitat la pràctica del Futbol Sala a nivell amateur. El 7 de juliol del mateix any, el seu president Domènec Lasso Navarro, presentava als mitjans de comunicació aquesta entitat, què ja a principis del mes d’agost organitzava el I Torneig Comarcal de Futbol Sala, a la pista poliesportiva del Camp de Futbol Vell.

Una de les primeres decisions que va prendre el Consell Directiu entrant, va ser la creació d’un equip de Futbol Sala, que va ser inscrit aquella mateixa temporada en la Lliga del Consell Comarcal del Baix Camp, campionat on va romandre fins la temporada 1994-95, quan va passar a disputar la categoria de Primera Divisió Provincial de la Federació Catalana. Aquesta nova experiència, va representar un punt d’inflexió dins de l’entitat, ja que exigia un compromís més gran tant de directius com de jugadors (s’incorporen a la plantilla, jugadors provinents del C.D. Riudoms). Únicament restava el recolzament institucional, i aquest impuls final va arribar per part de l’Ajuntament de Riudoms, en concedir per primera vegada una subvenció i fer els tràmits burocràtics per disputar els partits com a local al Pavelló d’Esports d’Alforja, pista on l’entitat va estar jugant durant més d’una temporada i mitja, fins que finalment es va inaugurar el Pavelló d’Esports de Riudoms.

El 30 d’agost de 1996, en l’Assemblea extraordinària de socis es pren l’acord de nomenar president de l’entitat a Francesc Xavier Ortiz. La temporada 1997-98, dins de l’etapa d’expansió de l’entitat, l’A.E. Riudoms incorpora dins la seva estructura, una secció femenina que disputa la competició de Primera Divisió del Consell Comarcal, sota el nom d’AER-Mateu Fotògraf. Aquest equip femení és hereu directe del creat, cinc anys abans, per la Colla Gegantera de Riudoms, i entre els seus èxits, destaca la consecució de la quarta edició de les 12 hores de Futbol Sala Femení de Riudoms o la d’ésser escollida com a millor entitat esportiva local l’any 1997.

El 18 de setembre de 1999, es constitueix una nova Junta Directiva, que entre altres punts de l’ordre del dia, ratifica el conveni amb l’equip femení, aprova un Règim Disciplinari Intern i acorda la modificació dels Estatuts, per canviar el seu àmbit d’actuació i adaptar-los a les noves circumstàncies de l’Associació, amb la creació de nous equips que disputen les competicions provincials i nacionals de futbol-sala.

Aquest canvi estatutari es fonamenta principalment en què la temporada 1999-2.000, l’Associació Esportiva Riudoms, passa a tenir tres equips en competició. El primer equip masculí, que disputa per primera vegada la Divisió d’Honor Catalana de Futbol Sala; l’equip filial, de l’AER, que ascendeix directament a la Primera Divisió Provincial i l’AER-Mateu Fotògraf, que queda enquadrat en la Primera Divisió del Consell Comarcal.

Durant l’estiu del 2002, la Junta rep una proposta d’un col.lectiu de destacats ex-esportistes riudomencs, que volen crear un nou equip de futbol local, però en categoria de veterans. L’Associació Esportiva Riudoms assessora a aquest col.lectiu i mitjançant un conveni de col·laboració, es crea la nova secció de veterans de futbol, que integra, com hem dit anteriorment, tot un col.lectiu d’esportistes majors de 30 anys, i que en la seva gran majoria, tenen un passat futbolístic lligat a les files del C.D. Riudoms o de la mateixa A.E. Riudoms. Aquest equip es manté fins l’any 2006, any que passa a formar part del C.D. Riudoms.

L'any  2005 es torna a recuperar la secció femenina que disputa la competició de Primera Divisió Territorial de la Federació Catalana de Futbol Sala (1983).

També cal destacar que L’EQUIP MASCULÍ de l’Associació Esportva Riudoms va disputar , les temporades 2005-2006 i 2006-2007, el campionat de Divisió de Plata de la la Federació Catalana de Futbol Sala (1983), que té el ple suport de la Generalitat de Catalunya i que també disputarà la competició de la Copa de Catalunya, que en cas de vèncer permetia a l’A.E.R. disputar la RECOPA D’EUROPA de clubs. Però la temporada 2007-2008, l'equip masculí tornarà a disputar la competició de Primera Territorial Catalana, depenent de la Federació Catalana de Futbol, a causa de les innombrables lluites internes que han ocasionat un desgast als clubs de la Federació Catalana de Futbol Sala (1983).


La temporada 2010-2011, després de molts anys a l'èlit provincial, el primer equip de l'entitat després d'inscriure's per disputar la lliga, ha de renunciar a la seva plaça per falta de pressupost i de l'abandonament d'alguns jugadors a darrera hora, tot i això, es continua amb l'equip femení de l'entitat i es comences a sentar les bases per recuperar la secció masculina.

A la temporada següent 2011-2012, l'equip masculí disputa la competició de Primera Territorial, igual que les noies que assoleixen el campionat de la lliga regular.

Actualment l'equip masculí de l'entitat està dispuntant la competició a la Preferent Catalana, Grup VI i l'equip femení,  la Primera Divisió Territorial, Grup III,  i el segom equip masculí, que s'ha tornat a crear, disputa la competició de Segona Divisió Territorial, Grup VII.