::Inici >NOTÍCIES >2010

2010

 DESEMBRE 2010

 

 POEMA DE NADAL 2

 
La Tramoia representa el Poema de Nadal aquest dijous a l’església de Vila-seca
 
Aquest serà el desè any que el grup de teatre vila-secà representa el clàssic de Josep Maria de Sagarra i per celebrar-ho el recital es farà per primer cop a l’església de Sant Esteve.
Serà aquest dijous dia 23 a partir de dos quarts de deu de la nit, just després del tast del brou de Nadal, que organitza l’Ajuntament.
 
La Tramoia va representar el Poema de Nadal per primera vegada el 2001, en un any en què no es feia la tradicional representació dels Pastorets. El que va començar de manera circumstancial, s’ha acabat convertint en una cita ineludible del Nadal a Vila-seca.
El Poema de Nadal s’ha representat al teatre el Centre, a l’Auditori Josep Carreres i fins i tot, fa dos anys, al monestir de Poblet.
Des de fa diverses edicions la Tramoia compta amb l’acompanyament musical del saxofonista Xavier Pié. Enguany també s’hi incorpora el contrabaix Ignasi González.
 
El text
Sagarra va escriure el Poema de Nadal el 1931. Es tracta d’un text llarg estructurat en quatre cants i un epíleg que parteix de l’anunciació i evoca el camí dels pastor per adorar Jesús.
El poema, d’una gran bellesa i riquesa lèxica, està plagat de referències populars que l’han apropat al gran públic i l’han convertit en un clàssic: el rabadà que es nega a adorar, la cançó del Noi de la Mare, les figures del Pessebre...
El text de Sagarra també és un reflex de la nostra forma adelerada i egoista de viure. És per això que, setanta anys després de ser escrit, conserva una gran vigència.
 

 
La Tramoia presenta
El Poema de Nadal
de Josep Maria de Sagarra
 
Lloc: Església de Sant Esteve de Vila-seca
Dia: 23 de desembre
Hora: 21:30, després del tast del brou de Nadal
Intèrprets: Irene Martin, Jacint Clavé, Esteve Grasset, Josep Foraster, Xavier Graset Morell, Pineda Badia, Alícia Bescós, Ester Clavé i Anna Plaza
Músics: Xavier Pié i Ignasi González
 

 


JUNY 2010
Oncle Vània estrena 12 i 13 de juny de 2010 a les 22h i a les 19h respectivament. Al teatre d'El Centre de Vila-seca. C/ Comte Sicart, 2