::Inici >Biografia breu

Biografia breu


Gandhi

Mohandas Karamchand Gandhi va néixer el 2 de Octubre de 1869 a Porbandar, Índia. Va ser un dels més respectats líders espirituals i polítics del segle XX. Gandhi va ajudar a la llibertat del poble hindú del govern colonial anglès a través de la resistència pacífica i es honorat per la seva gent com el Pare de la Nació Índia. Els hindús nombraven a Gandhi Mahatma, que vol dir Ànima Gran.


Als 15 anys es va convertir en el líder del moviment nacionalista hindú. Utilitzant els postulats de la Satyagraha va dirigir la campanya per a la independència hindú de la Gran Bretanya. Gandhi fou arrestat moltes vegades pels britànics degut a les seves activitats a Sud-àfrica i l'Índia. Creia que era honorable anar a la presó per una causa justa. En conjunt va passar set anys a la presó degut a les seves activitats polítiques. Més d'una vegada Gandhi va recórrer al dejú per a impressionar a la gent sobre la necessitat de ser-hi no-violent (AHIMSA).


Índia va arribar a la independència el 1947, i es va separar en dos Països, Índia i Pakistan, després de això van començar els enfrontaments entre hindús i musulmans. Gandhi havia advocat per una Índia unida, on els hindús i els musulmans pugessin viure en pau. Un 13 de gener de 1948, a l'edat de 78 anys, comença un dejú amb el propòsit de detenir el vessament de sang. Després de 5 dies, els líders d'ambdues faccions es van comprometre a detenir la lluita i Gandhi va abandonar el dejú. Dotze dies més tard fou assassinat per un fanàtic hindú que s'oposava al seu programa de tolerància cap a tots els credos i religions. El gran físic teòric Albert Einstein va dir de Gandhi: "Les generacions del avenir amb prou feines creuran que un home com aquest va caminar per la terra en carn i ossos."