::Inici >Frases de Mahatma Gandhi 3a. part

Frases de Mahatma Gandhi 3a. part"No puc tolerar la menor concessió a la mentida als meus escrits. Estic disposat a rebutjar tot el que s'aconsegueixi amb minva de la veritat i, per altra part, estic convençut de que no hi ha més religió que la veritat".

"No vull la meva casa murallada per tot arreu, ni les meves finestres segellades. Jo vull que les cultures de tot el món bufin a sobre la meva casa tant lliurement com sigui possible. Però em nego a ser escombrat per cap d'elles. Em nego a viure a casa aliena como un intrús, un mendic o un esclau".

"No se'ns atorgarà la llibertat externa més que a la mesura exacta en que hàgim sabut, a un moment determinat, desenvolupar la nostra llibertat interna."

"La nostra recompensa es troba en l'esforç i no al resultat. Un esforç total és una victòria complerta."

"Ull per ull, i el món es quedarà cec."

"Sembla que Deu ha sigut destronat. Deixeu-nos reposar-lo als nostres cors (Frase a un comunicat del seu vigèsim-primer dia de dejú, 1924)."

"Perdonar és el valor dels valents. Només aquell que és prou fort per a perdonar una ofensa, sap estimar."

"Primer t'ignoren, després es riuen de tu, més tard t'ataquen, llavors guanyes."

"Posat que jo sóc imperfecte i necessito la tolerància i la bondat dels demés, també he de tolerar els defectes del món fins que pugui trobar el secret que em permeti posar-los remei."

"Que la meva detenció no pertorbi als meus companys o a la gent en general, gràcies a ella no sóc jo sinó Deu qui guia al moviment."

"Qui no es capaç de perdonar, destrueix el punt que el permetria passar por el mateix. Perdonar és oblidar. L'home perdona i sempre oblida; en canvi la dona només perdona."

"Voldria sofrir totes les humiliacions, totes les tortures, l'ostracisme absolut i fins i tot la mort, per a impedir la violència."

"Sigués el canvi que vulguis veure al món."

"Si no tenim por dels homes i busquem només la veritat de Deu, estic segur de que tots podrem ser-hi els seus missatgers. Al que a mi en respecta, crec sincerament que respon a aquestes dues condicions."

"També seria inconcebible trobar als meus escrits una sola paraula d'odi, no és l'amor el que fa viure al món?. No hi ha vida on no hi est present l'amor.. La vida sense amor condueix a la mort. L'amor i la veritat representen dues cares d'una mateixa medalla..... Estic segur de que per mitjà d'aquestes dues forces es pot conquistar al món sencer".

"Tot el que es menja sense necessitat es roba a l'estómac dels pobres."

"Un error no es converteix en veritat pel fet de que tot el món cregui en el."

"Un minut que passa es irrecuperable. Coneixent això, com podem malgastar tantes hores?"

"Un país, una civilització es pot jutjar per la forma en que tracta als seus animals."

"Un deu ser tan humil com la pols per a poder descobrir la veritat."

"Val més gaudir amb el cos que gaudir amb el pensament."

"Viu més senzillament per a que altres puguin senzillament viure."