::Inici >EL COS D'UN DIBUIX

EL COS D'UN DIBUIX

Un cos té moltes parts i en un dibuix les em d'intentar reflcetir totes les que puguem, si es que volem que el dibuix sigui el més real possible.
De les parts del cos les més difícils són les extremitats, concratament les cames, i també els peus i les mans i si a sobre i vols dibuixar les sabates o qualsevol complement encara costa més.

La cara, s'ha de distingir si és d'home o de dona amb les característiques que abans em explicat. També em de tenir en compte l'edat, si és una persona gran haurem d'afegir unes quantes arrugues, i si fem un nen petit d'uns cinc anys haurem d'intentar reflectir que té una pell suau i jove. Normalment les arrugues es posen al front, al costat del ulls, o als costats de la boca.

Les mans, s'han de distingir clarament quan són d'home o de dona. Unes mans fines, petites amb les ungles llargues i amb forma arrodonida representarà el símbol clar que és una dona. En canvi unes mans més grosses, amb les ungles curtes i amb una forma més quadrada, sabrem segur que és un home.
El mateix passa amb els peus, si són grossos es més provable que siguin d'un home si són d'una dona seràn, segurament més petits.

Normalment quan dibuixem el cos d'una dona i el d'un home es distingeixen, ara us explicaré les diferències. Una principal són les espatlles, habitualment els homes s'els i fan les espatlles amples, les dones els hi dibuixen més estretres.
I la forma del cos d'un home és més recta i sovint més musculosa a les dones se'ls marca la cintura.

Les cames poden ser dobles, primes sigui un home o una dona, però les d'una dona sempre són més fines, les de l'home més dobles.