Seguers

seguerEl seguer és també una construcció relacionada amb les abelles i l’aprofitament de la mel, si bé la podem considerar més sofisticada que l’arnera.

Es tracta d’una mena d’armari en una paret, tancat amb una fusta o una porta per la part del darrera que és per on pot accedir-hi l’apicultor, i amb una piquera al davant per l’accés de les abelles. El seguer per regla general es troba dins d’una construcció, sigui una masia o un corral, alguns casos també es donen en cases del poble. L’accés a la part del darrera per on s’extreuen les bresques sempre queda protegit dins de l’edifici i tancat amb una porta amb pany per evitar robatoris.

El seguers també els trobarem en un nombre variat de armaris, des d’un de sol a un o hi ha 17 armaris (al corral del Rata, Vimbodí) en dues fileres 10 a dalt i 7 a baix. La localització de seguers a la Conca de Barberà donà la particularitat que fins al moment només s’han localitzats 31 armaris en 7 localitzacions diferents i tots al terme municipal de Vimbodí.