Enginy+Pedres+Teules=Aigua

Presentació d'un llibre digital de fotografies sobre l'enginy en l'aprofitament de l'aigua

llibre digitalFOTOGRAFIES ANTIGUES ....

En aquesta secció aniré col·locant testimonis gràfics de la Conca rural

TESTIMONIS GRÀFICS DE LA CONCA RURAL
Dones rentanr riu.jpg Escanear0042.jpg font arraval.jpg
Dones rentant i ramat pasturant al riu Francolí al seu pas per Montblanc Estret de la Vall. Montblanc Dones fent cua per omplir els càntirs. Font del Baluart de Santa Anna.
Escanear0009.jpg Font de la Gruta.jpg Roquer
Coves - balmes. Les Masies (l'Espluga de Francolí) Font de la Gruta. Montblanc Barraca de pedra seca.
Font Jesus.jpg home davant barraca Sant Joan.jpg
Font del Jesús. Sota la cascada de la Vall. Montblanc Barraca de pedra seca a prop del Pinetell. Montblanc Ermita de Sant Joan. Montblanc
Cascada Vall.jpg Pasquala.jpg  
Cascada de la Vall. Montblanc Casa de la Pasquala. Zona dels pous de gel. Montblanc  

 CONFERÈNCIES - EXPOSICIONS

Per l'enllaç de contacte podem posar-nos d'acord per realitzar conferències relacionades amb l'arquitectura rural o per muntar l'exposició "Vestigis del passat rural de la Conca de Barberà".

Exposició-1Exposició-2Exposició-3L'Arquitectura Rural

 
Arquitectura Rural
 
 
cabana - Senan escales-Senan falsa volta 2
L’arquitectura rural està basada en construccions relaciones amb un món agrari i amb l’economia de subsistència d’un món rural avui ja desaparegut. Són construccions senzilles pensades per un ús concret i on la pedra és el material bàsic empleat. La major part de construccions són aixecades amb la tècnica de la pedra en sec sense cap tipus d’argamassa.
A la Conca de Barberà aquest tipus d’arquitectura és molt rica, variada i alhora dispersa, amb diferents tipologies que depenen de l’ús i aprofitament al que estaven destinades. Així doncs, trobem elements d’arquitectura rural en l’aprofitament de la terra pel seu conreu, en la necessitat de aixoplugar-se o resguardar-se de les inclemències meteorològiques, en l’aprofitament de l’aigua, en l’obtenció i transformació de matèries com l’aigua, la calç, el guix o l’argila, en l’explotació de la ramaderia i altres animals o en les vies de desplaçament o comunicació com camins i ponts. Tot aquest ampli ventall proporciona una rica mostra de construccions etnològiques dignes de ser destacades i catalogades com a patrimoni cultural.

bassa2-Blancafort pou de gel-Vimbodí rellotge de sol-Mas Nou-Montblanc