::Inici >- Receptes >- Com conservar olives arbequines

- Com conservar olives arbequines



Com preparar olives arbequines casolanes


Ingredients:

- Olives arbequines.
- Aigua.
- Sal gruixuda (1 part de sal gruixuda x 9 d'aigua) (NO sal iodada).
- Una mica de farigola, romaní i sajolida.
- 1 fulla o brot de garrofer per pot.
- 1 fulla de llorer per pot (o 2 si el pot és gran).
- Una mica d'oli d'oliva.
- Pots de vidre (no de plàstic).


Preparació:

- Primer posarem les olives arbequines en aigua de 8 a 10 dies canviant cada dia l'aigua.
- Ara barregem la sal gruixuda amb l'aigua i ho remenem perquè es dissolgui.
- Posem les olives arbequines escorregudes en els pots de vidre en capes alternant-les amb les herbes aromàtiques i amb una fulla de llorer i de garrofer per pot.
- Finalment afegim l'aigua salada que anteriorment hem preparat i hiposem damunt un raig d'oli d'oliva, i ho tapem bé.

En un parell de mesos estaran a punt.