::Inici >- Receptes >- Orxata de xufa

- Orxata de xufa

   És una beguda refrescant que aporta molts beneficis i propietats per a la salut.



Orxata de xufa casolana


Ingredients:

  - Xufes seques 250 gr.
  - Un litre i quart d’aigua
  - Una mica de sucre


Preparació:

  - Primer rentarem les xufes molt bé fins que l’aigua surti neta.
  - I les deixarem en remull de 12 a 24 hores (amb suficient aigua ja que s'inflarant).
  - Després les escorrerem i amb una part d'aigua (del litre i quart) les passarem pel túrmix ben triturades, i ho passem pel colador (com més fi millor) millor de tela i repetim l'operació amb les xufes ja triturades diverses vegades fins gastar tota l'aigua.
  - Se li afegeix una mica de sucre al gust i a la nevera per servir ben freda. També es poden triturar ja amb l'aigua ben freda, fins i tot amb glaçons.
  - Es recomana gastar-la durant el dia doncs fins i tot guardant-la a la nevera es pot fer dolenta. Millor entre 0 i 2º C.

                 Així de fácil.