::Inici >- Receptes >- Salsa Calçots

- Salsa Calçots

   Aquesta és una recepta de tantes perquè com diu el refrany "Cada maestrillo tiene su librillo", i cadascun la fa al seu gust.



              Salsa Calçots per a 6 persones


Ingredients:

  - Ametlla torrada 200 gr.
  - Avellana torrada 100 gr.
  - 6 grans d'all pelats crus (5 per escalibar i 1 cru)
  - 9 tomacons escalivats i pelats (uns 300 gr.)
  - 3 pebrots de romescu (o ñores) escaldats, pelats i trossejats (o també es pot usar la "hojilla")
  - Si es vol se li pot posar 1/2 bitxo (picant) i una miqueta de pebre negre mòlt
  - 3 galetes "María"
  - 2 cullerades soperes de vinagre (uns 75 ml.)
  - Oli d'oliva en quantitat (uns 300 ml.)
  - Un pessic de sal


Preparació:

 - Primer cal escalibar i pelar els alls i els tomacons.
 - Després es passa pel túrmix junt amb les ametlles i avellanes torrades i pelades (preferentment no molt triturat).
 - Ara afegim els pebrots escaldats, pelats i trosseijats junt al mig bitxo (picant), las 3 galetes, el pebre negre i un pessic de sal, i ho passem una mica més pel túrmix.
 - I ara poc a poc anem afegint l'oli i el vinagre fins aconseguir l'emulsió desitjada.
 - Si cal, abans de servir, podem rectificar de sal, picant o pebre negre a gust de cadascú.

                     Així de fácil.