::Inici >Imatges de l'Argentera

Imatges de l'Argentera


En Blanc i Negre


(Abans de la Guerra) 

Una de les fotografies més antigues de l'Argentera. Deu ser de principis del segle passat. Si ens fixem en la part inferior dreta veurem que encara no hi ha el "Chalet". En el seu lloc l'edifici era  un hostal on s'accedia pel camí Vell. Al centre del poble tampoc hi ha el Campanaret de cal Guix.

. 

Un autèntic document històric. El dia de la Inauguració del "Túnel Llarg
 
 

 Entrada al poble. Fotografia dels anys 30. Ho hem calculat perquè veiem el transformador de l'electricitat, on encara és ubicat avui. El sr. Toda va portar la llum al poble l'any 1931. També es veu la Societat que es va construir el mateix any. A baix, en primer terme veiem el xalet del Joanet Picapedrer, que treballava per al Sr Toda. Al damunt veiem La "Quadra". Eren les estables de les cavalleries de l 'esmentat sr., mentre va restaurar i viure al Castell d''Escornalbou.  El conreu de la dreta és La Sort de ca l'Agustí . Els costers d'avellaners eren, en primer terme, els de cal Miquelet, els de cal Macià, més al fons, les Basses Noves. 
La  silueta de la Serra, amb els Estrets, el Morral de Vilanova, el Motxilló i Els Estrets.

 
 
 
 
   
 

***

Postguerra
La meva Argentera, la que jo vaig viure durant 20 anys, se’m va morint poc a poc però irremissiblement. Només aguanten les velles pedres de les cases i els carrers. El veïnat d’aquells anys de la meva joventut es va fonent amb els anys . ja en són 46 des del dia en que vaig pujar al tren a “L’apeadero” un 7 de Juliol del 1964.

Moltes vegades faig recompte de la gent que han anat viatjant cap al “Collet del Mason”, des d’aleshores. Començo pels meus pares i conto casa per casa .

Qui queda? Molt poca gent que jo conegui.

En aquesta fotografia h ha un grup d’una generació anterior a la meva. Són la gent més vella del poble. Aleshores, en els anys 50 eren els joves.

  
Puc reconèixer: Drets:  Modest de cal Musset, Maria teresa Paquel, Maria de
la Miquela, Mateu de cal ferrer, Pepita ( la seva dona +), Placer, Josep de ca la Dominica(+), Matia Minguet, Joan Racó (+), Conchita Dominica, Maria de ca la Rosa, Josep M. Guillem, M. Teresa del Castell, Francisco Duran.

Acotats: Miquel Miquelet, Jaume Baldomero, Maria Pilar Dida, Domingo del Pep (+), Isidre Baldomero, Joan Pereviudo (+) i Albert Oriol.