::Inici >Qui sóc

Qui sóc

Pep Ferré Solé

                                                                   

Pep 2

          Em dic Pep Ferré Solé,  i vaig néixer a Tarragona. Treballo de fisioterapeuta – osteòpata. M’agrada estar en contacte de forma propera i respectuosa amb els meus clients.
Vaig cursar la diplomatura en fisioteràpia a la URV, a Reus i una vegada acabada el meu camí va anar enfocat al treball amb la gent gran, fent rehabilitació en una residència de Reus així com en el servei de fisioteràpia domiciliaria. Més endavant vaig estar en les residències de Montblanc i L’Espluga de Francolí.

Ja tenia clar que el cos no es pot mirar com a petites unitats , sinó com a una de sola, així que les meves primeres formacions van ser TRAL (teràpia reequilibradora de l’aparell locomotor) , POLD i RPG (reeducació postural global) de Philippe Souchard, després.

El canvi més important en la meva perspectiva sobre la manera de treballar la globalitat va ser durant els estudis de postgrau i màster en osteopatia a l’escola universitària Gimbernat.

De forma paral•lela la meva tasca laboral es desenvolupava al mateix temps entre les residències i la consulta privada. Expandir els coneixements d’osteopatia a la teràpia crani-sacral (J.Upledger) em va permetre aprofundir més en els moviments subtils i una experiència personal en el curs d’alliberació somato- emocional va obrir una porta que em va deixar veure més enllà del que és el tractament en exclusivitat de la part física del cos, i sentir com la connexió entre la psique i el físic són inseparables.

Un primer pas es conèixer tècniques energètiques com el reiki , EFT (emotional freedom technique), i després el contacte amb les constel•lacions familiars (de la mà de Svagito Liebermeister) i tot el que suposa la mirada sistèmica a la persona i al seu entorn per comprendre que no tot el que ens passa està dins el nivell visible de la nostra comprensió.

L’osteopatia bioenergètica cel.lular (amb Miren Arzak) representa l’unió entre aquestos dos mons, les experiències que ens van succeint durant la nostra vida i la empremta que aquestes van deixant en el nostre cos. En aquest moment les meva activitat laboral es desenvolupa plenament en la consulta , alternant-la amb la de formació a professionals sanitaris.

Altres formacions, com ara el counseling, la respiració neo-reichiana, trauma i la meditació em permeten trobar un punt d’equilibri òptim per poder restar d’una forma neutre i respectuosa durant els tractaments, especialment important quan aquests van dirigits a nadons i infants.

“ Que significa ajudar? L’ajuda és un art, i com tot art, requereix un destresa que es pot aprendre i exercitar. També requereix empatia amb la persona que ve cercant l’ajuda; es a dir, requereix comprendre allò que li correspon i, al mateix temps, transcendeix i la orienta cap a un context més global.” Bert Hellinger, Ordres de l’ajuda.