::Inici >A la plaša! >Mercats peculiars

Mercats peculiars


Reus torna al segle passat amb una nova ediciˇ de 'Mercat al Mercadal'

Aquest dissabte la plaça del Mercadal de Reus semblava una fotografia pròpia del 1900, aquest salt en el temps es deu a la celebració de la dotzena edició del 'Mercat al Mercadal'. Aquesta iniciativa dels paradistes del Mercat Central de Reus arribava a una nova edició on hi participaven actors i actrius del Bravium Teatre que recreaven oficis i personatges de mitjans del segle XX, tot això, utilitzant el sistema de mesures de l'època.

La plaça del Mercadal va acollir el mercat fins l'any 1948, a partir d'aquí el bullici i l'anar i venir de gent es va traslladar a l'actual edifici del Mercat Central. Amb motiu de la celebració del cinquantè aniversari d'aquesta construcció, d'entre els paradistes va sorgir la idea de recrear l'antic mercat del Mercadal. Vist l'èxit de convocatòria dels primers anys, aquesta recreació s'ha anat repetint durant cada any en els dies previs a la festa major de Sant
Pere

fotosreus1900

Els curiosos i entesos que s'acostaven a la plaça, que es va omplir de gom a gom, aprofitaven per comprar fruita i verdura amb mides que anaven de la unitat als grapats. Alhora, el 'Mercat al Mercadal' també serveix per ensenyar a la ciutadania reusenca oficis que han caigut en l'oblit, és per això, que es podia contemplar la feina d'un barber, un neteja sabates o un enterramorts.

reus19002