::Inici >REIKI

REIKI

 

REIKI

QUÈ ÉS REIKI?

 


Reiki és una paraula sànscrita que significa REI, energia universal i KI, energia vital.

El Reiki és un mètode terapèutic mil·lenari que equilibra i restaura les energies de l'organisme i afavoreix la capacitat del cos per sanar-se a si mateix, harmonitzant tant el cos com la seva ment.

És una tècnica de canalització i transmissió d'energia vital a través de la imposició de mans, que s'utilitza per obtenir pau i equilibri en tots els nivells:

Físic: millora en malalties, lesions, metabolisme, etc.
Emocional: problemes sentimentals, agressivitat, infelicitat, etc.
Mental: hàbits nocius, estrès, insomni, etc.
Espiritual: harmonia, pau, equilibri, etc.

Reiki actua en profunditat anant a l'arrel del problema físic o emocional, permetent que l'emoció o el patró de conducta que ha creat el desequilibri, es manifesti i sigui sanat.

També ens ajuda al creixement personal i a l'expansió de la nostra consciència.

·        

·        
ELS CINC PRINCIPIS DEL REIKI

·        
Només per avui, significa l'aquí i ara.

1.Només per avui no t'enfadis

2.Només per avui, no et preocupis

3.Només per avui, sigues agraït

4.Només  per avui, treballa dur amb tu mateix

5.Només  per avui honora als teus Pares, Mestres i Majors


BENEFICIS DEL REIKI



El Reiki et submergeix en un profund estat de relaxació i pau molt beneficiós en casos de depressió o estrès i permet aprofundir més en els processos mentals.


A nivell físic el Reiki calma dolors, reforça el sistema immunològic i enforteix el cos davant qualsevol malaltia.

 

Què pots aconseguir amb el Reiki?


• S’estimulen i desperten les forces internes d'auto-sanació.


• S’equilibren els centres i circuits energètics i les funcions metabòliques del cos.

 
• S’alleugen les tensions musculars i els dolors.


• S'alliberen les emocions reprimides, harmonitzant el procés d'autoestima.


• Augmenta el nivell energètic, proporcionant vitalitat física i anímica, revitalització orgànica i rejoveniment de tot l'organisme.


• Es produeix un estat de profunda relaxació, de calma mental, i serenitat d'esperit.


• T’obri a noves experiències en el camí del desenvolupament personal.

 

 

HISTORIA DEL REIKI

 

 

 

 

 

Es creu que cap a 1920 va pujar a la muntanya Kurama de Kyoto i que, en el curs d'una meditació, va rebre la capacitat de canalitzar energia universal. Usui va denominar Reiki al sistema de sanació natural que va començar a divulgar utilitzant aquesta energia per harmonitzar i afavorir la salut de si mateix i d'altres.

Va fundar a Tòquio el "Usui Reiki Ryoho Gakkai" i es va esforçar a ensenyar i tractar amb Reiki a moltes persones. Usui va establir les cerimònies d'iniciació per capacitar a nous practicants de Reiki. Així mateix, Usui Sensei va iniciar a diversos Mestres de Reiki perquè continuessin la seva tasca. També va establir una pauta de vida basada en principis extrets dels poemes de l'Emperador Meiji. El Gakkai és el dipositari del Reiki japonès tradicional.

El Dr Mikao sempre va afirmar que únicament "va redescobrir" una tècnica de sanació mil·lenària que ja existia però que havia de portar molt de temps oblidada. Usui va morir el 9 de març de 1926 i la seva tomba es troba en el temple Saihoji de Tòquio.

Un dels Mestres iniciats per Usui, Chujiro Hayashi, es va separar del Gakkai al 1927 i va procedir a establir les seves pròpies tècniques de Reiki. Una de les seves pacients, la Sra Hawayo Takata, que tenia la nacionalitat americana i vivia a Hawaii, va aprendre amb ell Reiki i Hayashi la va iniciar en Mestratge l’any 1938. Així va començar el llinatge Usui-Hayashi-Takata que donaria origen al Reiki occidental.

Reiki no és una religió, ni una secta, Mikao Usui va deixar molt clar que aquesta tècnica no pertany a cap país o organització en particular sinó que és un coneixement que pertany a tota la humanitat