Editorial

Estem a les acaballes de l’any en que la Coral Floc, una de les nostres institucions més representatives i estimades ha complert els seus primers quaranta anys. Aquesta imperceptible ”pedra filosofal” dels pobles s’ha ensumat la transcendència de l’efemèride i, prescindint de cerimònies oficials, s’ha abocat en tots els actes organitzats per homenatjar al que fins ara ha estat el seu director Jordi Olivé i el grup de cantaires col·laboradors fidels. De sobte els pobles, claven la mirada en els seus homenots més propers i carismàtics, aquells que amb la seva tasca silenciosa, sovint feixuga, però sempre eficaç contribueixen a engrandir-los, aprofundint els arrels que els permeten no perdre llur identitat. L’INFORMATIU ha volgut donar-li la importància que es mereix dedicant-li la portada i diverses pàgines en aquest esdeveniment i que voldríem resumir en un sol missatge: “gràcies per tot el que ens has donat. T’ho devíem Jordi”.

 

D’altra banda aquesta tardor ha estat pròdiga i tossuda amb la cridòria constant de “crisi”,”recessió” i ja tenim en el punt de mira la més temuda de totes: “depressió”. Fins ara en el nostre entorn només afectava el sector agrícola, que aquest trimestre s’ha accentuat amb una davallada del preu de l’avellana, com no s’havia vist mai. Ara ha arribat també al sector comercial, a la indústria i a la construcció. Ens ha esclatat la bombolla d’un optimisme injustificat, en plena eufòria. Creix l’atur fins a xifres que fan tremolar. Les borses de tot el món semblen haver-se begut l’enteniment i el desconcert s’ha generalitzat.. Malauradament les crisi no arriben mai de forma sobtada. Històricament està demostrat que van covant-se lentament fins que esclaten en tota cruesa. Tenim el convenciment de que aquesta situació ja venia de lluny i ens la van amagar olímpicament per la proximitat de les eleccions.

 

Què fan els nostres representants polítics per posar-hi remei i transmetre la tranquil·litat necessària a un País amb l’ensurt al cos? La resposta es demolidora: amb el que els hi ha vingut al damunt dedicar tot un matí al Parlament a discutir la fotesa de “si els grans magatzems comercials han de suprimir les bosses de plàstic”... No fotem! Potser tenim el que ens mereixem.

 

En el consistori municipal també em tingut la primera crisi de govern, amb la dimissió del Sr. Ricard Gené, Tinent d’Alcalde i Regidor d’Hisenda, Cultura, Esport i Joventut i que ha estat substituït pel número set de la llista electoral d’ERC Andreu Serra. Dispenseu-nos d’aquest pessimisme quan ja albirem propers els dies d’entranyables retrobaments que s’acosten. Tots els que fem possible l’INFORMATIU us desitgem unes Bones Festes Nadalenques i millor Any Nou.

CONSELL DE REDACCIÓ