Editorial

En el vestíbul de l’entrada principal del casalici de Cal Botó, adossada a la paret de l’esquerra, hi trobem una làpida amb la llegenda següent: “Inauguració 1ª i 2ª fases del Casal dels Avis, pel Conseller de la Generalitat, Hble. Sr. Josep Laporta i Sales. Alforja 24 d’agost de 1986.” Des d’aleshores el nostre poble compta amb una de les institucions més emblemàtiques pel seu desenvolupament social. Aquesta era la culminació d’un somni que, anys enrera, havien acaronat un grup de persones il·lusionades i amb visió de futur que es varen constituir en Patronat o Fundació Privada, segons consta en els estatuts originals, sense cap esperit lucratiu. Fa un any i escaig es van donar per acabades les obres d’una ampliació de tot punt necessària i que, incomprensiblement, no s’acaben d’inaugurar oficialment. El rumoreig popular ha desfermat tota mena d’especulacions, més o menys interessades, davant la sospita de que alguna cosa no acaba de rutllar.

L’INFORMATIU, sempre amatent a les qüestions que interessen reialment al poble, ha volgut aclarir aquest rum – rum gens agradós i hem decidit adreçar-nos a la persona que creiem més adequada per posar les coses en el lloc que els hi pertoca. Amb aquesta intenció li donem preferència i, ho publiquem en les nostres pàgines centrals, a un “Cara a cara”amb l’actual director de la Residència en Josep M. Duran Visiedo. Us preguem carament que hi dediqueu una estona del vostre temps a llegir-lo amb la millor de les atencions. Creiem amb tota sinceritat que tots els dubtes que s’han plantejat us quedaran aclarits amb escreix, des de el germen del que ara és la Residència d’Avis de la que tots ens hem de sentir orgullosos d’una forma llegítima. Permeteu que ho repetim: val la pena la seva lectura.

També creiem que complementa aquest “Cara a cara” l’article del nostre col·laborador l’Antoni Pàmies sota el títol de “Acte d’amor” en el que escriu amb una tendresa escruixidora de la riquesa espiritual que comporta lliurar-se a la gent gran i treure’n profit de la seva saviesa i estimació

Des de L’INFORMATIU tan sols i voldríem afegir que la Residència d’Avis, ha arrelat amb força al poble. Pensem que la medicina moderna ha fet un pas gegantí per millorar la qualitat de vida i, conseqüentment, cada cop tenim gent d’edat més avançada al nostre voltant. A la natura però, no la podem enganyar i les forces ja no son, ni de lluny, les mateixes. Tanmateix la vida moderna demana unes exigències en la que els avis no poden ser atesos a casa com caldria. Tot ha canviat acceleradament i les residències, amb professionals qualificats per tenir cura d’ells, s’han fet absolutament necessàries i ens arrisquem a dir que imprescindibles. Deixem-nos de foteses i de rivalitats inútils i empenyem tots en una sola direcció per tal de consolidar la nostra Residència d’Avis, ja que fora bo per la gent en l’últim revolt de la vida, no haver d’allunyar-se mai del seu habitat natural, sentint de prop l’alè de vida del que sempre ha estat el seu poble.

S’acosta la nostra Festa Major i tots els que fem l’INFORMATIU us convidem a gaudir-la amb la nostra presència en tots els actes programats.

CONSELL DE REDACCIÓ