::Portada >Núm. 61: Abril - Juny >D'un temps, d'un poble...

D'un temps, d'un poble...

5-4-08.- Al Parc dels Amics s’ha fet un concurs de música i ball “Country”. Aquest esdeveniment era avaluable pel campionat d’Espanya d’aquesta matèria, hi havia participants de les nostres contrades, d’Andorra, Mallorca i França. Cal destacar l’actuació del Grup de Música i Moviment de l’Associació de Dones d’Alforja. També agrair al Josep Mª Canalda i Mª Carme Papasseit Pi el seu esforç i dedicació perquè aquest acte s’hagi pogut realitzar per segon any consecutiu a Alforja.

10-4-08.- Ha començat a ploure, després d’una llarga temporada de sequera, encara que la quantitat de 8 a 10 litres no ha estat la que caldria. Per poder posar-nos al dia i recuperar tot el dèficit que portem atrassat, necessitaríem que la pluja superés els 300 l.

19-4-08.- Ha començat la Primavera Cultural de l’Ateneu Josep Taverna, amb la venda de llibres i roses.

23-4-08.- Veredicte del 16è Concurs Literari Infantil i Juvenil, premi Cingle Roig.

26-4-08.- S’ha fet la lectura dramatitzada a càrrec dels Passarells Teatre-Estudi de l’obra Quan l’infern sigui atiat d’Antoni Cisteró.

27-4-08.- Veredicte del XLVI Certamen Literari i d’Assaig de la Vila d’Alforja, el nostre convilatà Josep Sànchez ha obtingut un dels premis.

8-5-08.- Ara si que sembla que per fi han arribat les pluges benefactores, segons els serveis meteorològics ara va de bo.

9-5-08.- Ha continuat plovent i amb ganes.

10-5-08.- En tres dies ja portem quasi 150 litres per metro quadrat de pluja, han caigut molt bé, a poc a poc i sense fer mal.

11-5-08.- Els nens i nenes de la Parròquia han celebrat la festa de la 1ª Comunió. Han estat vuit nenes i dos nens: Òscar Escoda González, Andrea Franco Juncosa, Sandra Galera Fernàndez, Aina Garcia Mestre, Thaïs Marín Manrique, Iris Martínez Romero, Maria Olivé Corral, Anna Maria Plaza Méndez, Sara Rodríguez Salamé i Miquel Romero Vilella.

1a Comunió 2008


L’Agrupació local de la Lliga contra el Càncer ha fet la seva captació anual i voluntària de donatius per col·laborar en aquesta lluita.

14-5-08.- L’aigua recollida en una setmana s’apropa als 200 litres. I continua plovent !

15-5-08.- L’Ajuntament ha convocat els veïns a les dotze del migdia a la plaça del Mercadal, per fer un minut de silenci per l’assassinat d’un guàrdia civil a mans de l’ETA. A l’hora convinguda els veïns s’han trobat completament sols, de l’Ajuntament no hi havia ningú.

21-5-08.- Malgrat funcionar el servei de vigilància nocturna, avui s’ha produït un robatori en una casa del centre del poble.

31-5-08.- Un equip d’extracció de sang de l’Hospital de Sant Joan de Reus, s’ha traslladat al nostre poble per fer les oportunes extraccions dels voluntaris i voluntàries que han fet les seves donacions. Cal remarcar que la sang que han donat la gent d’Alforja és pel mencionat hospital.

1-6-08.- L’escola d’Alforja ha commemorat els seus 50 anys, amb una sèrie d’actes festius. La festa ha començat amb una jornada de portes obertes del centre. Exposicions de fotografia, ballades dels Gegants acompanyats dels Grallers, espectacles de titelles, actuacions del Ball de Diables i parlaments. Dinar de germanor, xocolatada i ball de fi de festa. Amb motiu de la festa ha estat editat un llibre força interessant.

4-6-08.- L’Associació de Dones ha fet una excursió a l’Ametlla del Vallès, on el popular cuiner Pep Salsetes els ha ofert una paella d’arròs elaborada conjuntament entre ell i les dones d’Alforja. A l’excursió també hi ha participat gent de Reus i Cambrils.

7-6-08.- A la Casa de Cultura s’ha fet un cinefòrum amb una pel·lícula de temàtica escolar, dedicada als pares d’alumnes i professors de l’escola. Gonçal Evole ha fet la presentació i el diàleg ha anat a càrrec d’Albert Àlvarez. L’acte ha estat patrocinat per l’AMPA del col·legi Josep Fusté i la revista Informatiu d’Alforja i ha contat amb la col·laboració de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament.

8-6-08.- L’Agrupació Amics dels Avis ha organitzat la seva 12ª Diada dels socis. En el recinte de la sala dels Amics d’Alforja, s’ha fet una actuació de la Coral Floc amb cançons tradicionals catalanes, acte seguit s’ha homenatjat als matrimonis que aquest any celebren les seves noces d’or i la festa s’ha acabat amb un berenar popular per a tothom.

11-6-08.- Des de que va començar a ploure el dia 8 de maig, hem tingut 24 dies de pluja i ara si que hem arribat als 300 litres! que era el que feia falta i això s’ha aconseguit en tan sols un mes.

15-6-08.- Avui en el teatre Borràs de Barcelona el grup de teatre del CEIP Josep Fusté d’Alforja ha guanyat el primer premi de la final del concurs:”Amunt el teló” organitzat per l’Acció Escolar del Congrés de Cultura Catalana, aquest organisme agrupa totes les escoles catalanes. L’obra representada ha estat:”Mans enlaire” de Ramon Folch i Camarasa. Els nens guanyadors han estat dirigits per: Gisela Ferran que també ha fet l’adaptació teatral. Des de l’INFORMATIU ens complau fer-los-hi arribar la nostra més cordial enhorabona i que per molts anys puguin continuar amb aquests èxits.

Teatre a l'escola

El Grup de teatre del CEIP Josep Fusté ( Foto: José Luís Romero )Properes activitats;

21-6-08.- Celebració dels 25 anys de la Dansa a Alforja a la plaça de Les Monges.

23-6-08.- Sopar medieval del bou d’Alforja.

27-6-08.- Acte institucional amb la descoberta de la placa commemorativa a la plaça del Castell i actuació dels Passarells.

28-6-08.- Conferència a càrrec de la historiadora Maria Bonet Donato a la Casa de Cultura.

29-6-08.- Cantada de la coral Floc a l’església parroquial.

5-7-08.- Exposició de vestits i eines antigues a la Casa de Cultura.

6-7-08.- Mercat Medieval pels carrers d’Alforja.

13-7-08.- S’efectuarà el veredicte del concurs fotogràfic LIII Medalla Puigcerver i XLIII Saló Nacional Fotogràfic, a la Sala d’Exposicions de la Casa de Cultura.

20-7-08.- A l’ermita de Sant Antoni es farà el tradicional aplec de sardanes.

A. P.