::Inici >201512 Escapada al Marroc en moto

201512 Escapada al Marroc en moto

Introducció

Fa poques setmanes que m'he comprat la moto nova. Des de que vaig tornar del Brasil que no he fet cap viatge interessant. Així que entre una cosa i l'altre començo a barruntar una escapadeta d'una setmana aprofitant els dies de pausa de Nadal i Cap d'any. Tot em porta al Marroc. No hi he estat mai. A més a més, és prou diferent per poder assaborir la sensació de ser un autèntic viatge.

No he tingut massa temps per organitzar-lo. Entre que decideixo fer el viatge i me n'hi vaig, en prou feines passa una setmana. Serà un viatge d'una setmana en solitari. La idea és anar a visitar el llocs més emblemàtics del país i fer una mica d'OffRoad. Encara són molt novell amb el tema de les motos trial així que no em puc plantejar opcions massa aventureres. El cap d'any el passaré a Merzouga en una trobada motera (RideToRoots). Donada la precipitació del viatge i el fet que arribo un parell de dies més tard, no participo de les seves sortides al desert. Però l'Eduard (organitzador) ha estat molt amable de deixar-me compartir amb tots ells els sopars i altres activitats.
DSC00001.JPG

El viatge


Els primers dies els dedico a creuar la península fins a Algeciras per agafar el ferri. Després rutes secundàries amb algun tram de terra per arribar a Chefchaouen i Fez. Visites obligades a les medines.

DSC00052.jpgDSC00061.jpgDSC00076.jpg


Des de Fes tiro directe cap a Merzouga on estaré dues nits. De camí a Merzouga agafo alguna carretera ben poc transitada. Sopar amb la colla del RideToRoots i al dia següent faig una sortida íntegrament OffRoad sense equipatge. Agafo una pista fins a Ouzira i torno pel mateix camí. És la meva primera experiència per sorra. La veritat és que vaig una mica acollonit. El balanç és una caiguda i una clavada a la sorra. A la tornada intento fer una altre ruta que dona la volta a les dunes d’Erg Chebbi. Teòricament és una pista fàcil. Però ràpidament em trobo un bon banc de sorra. Desisteixo de passar-hi. Ja hi tornarem un altre any amb més experiència i acompanyat. Acabo fent algun altres camins al voltant de les dunes i també anar practicant la conducció en sorra. Sopar de cap d’any ben diferent. Avui l’hotel està bastant més ple i ben animat.

DSC00090.jpgDSC00104.jpgDSC00128.jpgDSC00131.jpgAl dia següent tornem a la ruta. Toca arribar a Dades tot fent voltes per les carreteretes dels Atles. Passo per Amellagou, i Ait Hani. Creuo un munt de rius sense pont. Els paisatges son molt bonics. Al final vaig a creuar un riu amb la carretera en obres i moto a terra! Maleta abonyegada. Quina caiguda més tonta... En fi... Arribo a les Gorges de Dades i em quedo a dormir en un hotel de la vall.

DSC00140.jpgDSC00145.jpgDSC00154.jpgAl dia següent directes cap a Marràqueix. De camí radar i propina pel policia... Entre la caiguda d’ahir i el policia d’avui m’estic quedant amb un bon humor... Marràqueix m’encanta. La medina és una passada. Tot hi haver-hi molts turistes, la vida allà no para. Molt intens. Les pollastraires fan olor de galliner. És clar, et venen les gallines ben vives i plomades!

DSC00172.jpgDSC00181.jpgDSC00194.jpgDSC00217.jpg

La tornada la faré per la costa. Visito Essaouira. Després pujaré per la costa fins a Rabat. Però no visito ni Rabat ni Casablanca. Vaig a Moulay Idris. Un poblet que és lloc de peregrinació dels musulmans. A prop també hi ha Volubilis. Una antiga ciutat romana on encara es veuen els carrers, cases i molts mosaics. Molt xulo.

DSC00251.jpgDSC00255.jpgDSC00283.jpgDSC00378.jpg


Des d’allà directes cap al ferry a Tanger Med per carreteres secundàries. Aquest cop agafo un ferri que em portarà directe a Barcelona. Molt més barat que fer 1200km amb la moto. Si torno a Marroc algun dia, molt millor agafar vaixell.