Presentaciˇ
COLLA SARDANISTA ROSA DE REUS Entitat sardanista i de cultura popular. Orient, 17. Apartat 324. 43204 Reus Tel. 977345040-977343568ľ977317342-977816265-977762411 csrosadereus@tinet.cat csrosadereus@gmail.com facebook-Instagram: @csrosadereus

ACTIVITATS 2018

groc

crida
 







expomrcat

EXPOSICIONS FOTOGRÀFIQUES

51 CONC
URS FOTOGRÀFIC 'APLEC BAIX CAMP 2017'




Als mercats municipals

  • Del 5 al 20 de març al MERCAT DEL CARRILET
  • Del 21 al 3 d'abril al MERCAT CENTRAL 




M  

MONTBLANC

CAPITAL DE LA SARDANA 2018

Dissabte 17 de març, a l'església de Sant Francesc, acte de proclamació.



PROGRAMA

informació: grupsardanista2018@gmail.com o al telèfon 650 147 186




bata


LA BATALLA DE L'EBRE


Diumenge 25 de febrer vam fer una molt bonica i interessant excursió amb autocar des de Reus per conèixer els escenaris de la batalla de l'Ebre: Miravet, poble vell de Corbera, museu de la Batalla de l'Ebre, les trinxeres de la Fatarella, la fossa de les Camposines... Amb la historiadora Assumpta Montellà.
     










GUIA 

GUIA SARDANISTA 2018


Si voleu un exemplar en paper, passeu-lo a buscar pel nostre local (els dijous de 8 a 10 h)

 









taula‘TAULA PEL SARDANISME A REUS’

Aprofitant que el 2017, Reus va ser proclamada Capital de la Cultura Catalana, la Colla Sardanista Rosa de Reus va organitzar la TAULA PEL SARDANISME A REUS. Un projecte destinat bàsicament a pensar en el futur, que s’estructurava en unes sessions de debat sobre la sardana a Reus.

El projecte es va muntar sobre la base d’unes preguntes que després es donarien a col·lectius determinats per conèixer-ne l’opinió. Es tractava, doncs, de preguntar sobre la participació en actes sardanistes, la formació, la joventut i la sardana, causes de la desmotivació, creació de colles, entitats, suports institucionals i activitats que es fan a la ciutat.

Es va donar veu al debat a les entitats sardanistes, escoles, cobles, institucions, mitjans de comunicació i entitats d’altres localitats. Es va fixar un calendari a cavall de tres mesos, dos per al debat i un per a la taula rodona en concret, que va tenir lloc dissabte, 20 de maig de 2017, al Centre d’Art Cal Massó de Reus.

Si bé les conclusions són la radiografia de l’actualitat sardanista a la ciutat de Reus, voldríem remarcar dos dels apartats que considerem més importants del dossier:

Þ les propostes de millora i

Þ les millores a implementar properament.

La TAULA ha estat una activitat molt positiva, perquè ens ha permès parlar obertament sobre la sardana a Reus. D’ara endavant, el primer pas ja no ha de sortir de l’entitat organitzadora de la TAULA, sinó que pot provenir de qualsevol iniciativa.

Trobareu el dossier en pdf aquí.    


 


   

llibNota llegida el 18/11/2017 en l’acte de lliurament dels premis fotogràfics. 

Havíem oblidat els moments dramàtics de la nostra història, però els esdeveniments recents ens han fet recuperar la memòria. El franquisme segueix viu, com es va demostrar en la repressió de l’1 d’octubre, i la democràcia està intervinguda. Els dirigents de dues grans organitzacions civils són a la presó, i també hi són les principals autoritats del país que van complir amb el mandat de les urnes de setembre de 2015.

 És el nostre govern legítim, i no en reconeixem cap altre.

Com a ciutadans exigim la posada en llibertat dels presos polítics.

Les entitats de cultura popular seguirem treballant per normalitzar el país, i seguirem lluitant per aconseguir la veritable democràcia.

No hem de perdre l’esperança, ni hem de deixar que la tristesa ens guanyi, la República catalana serà una realitat.



 

viladesaufabrapedrolo aurelia



















Entitat

 

aec
cens      vxl     volunt
 portal             indep  musica

   



 
 unesco LLIB
face qr inst
    baixa del butlletí