Treballs premiats

Primer premi dotat amb 1000€

1498 Olot-Marràqueix

A l'IES SEP La Garrotxa d'Olot.

 IES SEP la Garrotxa

Viatge de dues setmanes al Marroc per part d'11 alumnes d'ESO i Batxillerat per a conèixer la realitat d'aquest país. Treballen 4 temes: educació, religió, oficis, i família. Video gravat i editat pels mateixos alumnes per tal de projectar posteriorment l'experiència viscuda, actuant així com a agents multiplicadors. 

 

1498 són els quilòmetres que separen en línia recta Olot de Marràqueix. 

 Segon premi dotat amb 500€

Mirada neta, noves veus, millors perspectives

Al IES Pau Vila de Sabadell

IES Pau Vila

[Clica sobre la foto per
descarregar el treball]

Veure la immigració no com un problema, sinó com una oportunitat. Crear sinergies al centre que permetin construir una societat més oberta compacta i respectuosa amb les persones immigrants i les seves aportacions culturals. Desenvolupament del projecte en tres fases:Tres fases: Vèncer prejudicis (mirada neta), conèixer noves veus, noves relacions (millors oportunitats)
Treball interdisciplinari i transversal de tots els departaments de forma coordinada i amb estreta conjunció amb l’Aula d’acollida.

Mirada Neta (anexe 1)Mirada Neta (anexe 1)
Mirada Neta (anexe 2)Mirada Neta (anexe 2)
Mirada Neta (anexe 3)Mirada Neta (anexe 3)
Mirada Neta (anexe 4)Mirada Neta (anexe 4)
Mirada Neta (anexe 5)Mirada Neta (anexe 5)Tercer premi dotat amb 500€

Acull. Projecte d'acolliment temporal per a joves immigrants

A l'Associació Punt de Referència de Barcelona

Associació Punt de Referència Experiència de convivència entre nuclis familiars autòctons i joves immigrats extutelats. El projecte consisteix en l’acolliment temporal d’aquests joves per nuclis familirars acollidors a fi de fomentar l’intercanvi cultural i l’enriquiment mutu.

[Clica sobre la foto per
descarregar el treball]

 Quart premi dotat amb 500€

Tots mengem pa

Al CEIP Pàmies de Ginestar

CEIP Pàmies

[Clica sobre la foto per
descarregar el treball]

Per estrènyer lligams amb les diferents famílies nouvingudes (Marroc, Romania), els xiquets i xiquetes d’EI, amb l’ajuda de les seves mares i les mestres comparteixen l’experiència de preparar , fer i menjar diferents tipus de pa a l’escola, adonant-se que el menjar pa és comú a totes les cultures.