::Inici >Hist˛ria

Hist˛ria

En la pàgina de presentació de Tratea Teatre, ja deixem palès, que venim de lluny. També com dien no es qüestió ara, al menys així ho creiem, d'explicar-vos d'on venim. Ja hem dit que qui ho vulgui saber amb més detall, pot consultar l'Arrels n. 9, llibre del Servei de Publicacions del Casal de l'Espluga de Francolí, en el qual els seus autors Joan Maria Calbet i Camarassa i Joan Calbet Fonoll han recollit Cent Anys de Teatre a l'Espluga.
Si que parlarem però, del que ha estat i és encara la última època de la Secció de Teatre del Casal de l'Espluga, que ara, de manera amancipada, s'anomena Tratea Teatre.
Aquesta nova época començà el arrel de la representació de Els Pastorets de Josep M. Folch i Torres, el Nadal de 1994. Després d'àlgunes trobades, un grup de persones, format per antics i nous components, decideim tirar endavant la feina de posar en escena, La Rabla de les Floristes de Josep Maria de Segarra
L'estrena te lloc el dia 13 de maig de 1995. Aquest mateix any 1995, es representaen també, La Filla del mar d'Àngel Guimerà, el dia 26 d'agost, i El temps i el Comway, original de John Boynton Priestley, el dia de Nadal.
El 1996 es respresenten Ai Carai! de Josep Maria Benet i Jornet, el 28 de juliol, divendres de la Festa Major i L'oncle Anton de J. B. Ripoll, el 9 de novembre.
El 1997 es representa Una hora sense televisió de Jaume Salom, el dia de la Fira, el dia 25 de maig es representa una vegada més La força de la tradició, de Joan Civit Alsó i Josep Farré Gual, i el dia de Nadal Un nen pels Parker, d'A. Hart i M. Badell.
Altres obres que s'han representat son Damunt l'herba, de Guillem Jordi Graells, el 14 de novembre de 1998.

Marta, Maria, Montserrat
El cafè de la Marina de Josep Maria de Segarra
Trampa per a ratolins d'Agatha Cristie
Tres testimonis
La mort d'un cobrador
La importància de ser Franc d'Oscar Wilde
Després de la pluja de Sergi Belbel
Comèdia negra de Peter Shaffer
Magnolia Cafè d’Àngels Aymar
La maleta russa (Diner negre) de Ray Cooney