Presentació
Grup de teatre del Casal de l'Espluga de Francolí. Oferim representacions a domicili de comèdies i drames moderns i clàssics. Contacte: trateateatre@gmail.com 977 870 359 (Casal de l'Espluga) 677 51 81 76 (Ester)

Tratea Teatre repetirà 'Terra Baixa' a l'Espluga, el 12 d'octubre

El drama clàssic d'Àngel Guimerà torna a l'Espluga després de fer vibrar el públic en l'estrena

Fotografia de grup dels personatges de
El grup Tratea Teatre oferirà el dimecres 12 d'octubre a les 6 de la tarda, una segona funció 'Terra Baixa' d'Àngel Guimerà. Serà al Teatre del Casal de l'Espluga de Francolí, on el 29 de juliol prop de 400 espectadors van vibrar amb l'estrena. El clàssic –una de les obres més representades i traduïdes del català- tornarà a l'escenari espluguí després de la bona crítica rebuda. Ho farà amb la versió dirigida per Ester Majós amb Esther Català com a adjunta a la direcció, que manté l'ambientació de l'època i el text originals, però hi afegeix emoció i tensió al drama, interpretat per Eva Bonet (Marta), Ramon Amigó (Manelic) i Lluís Alcalde (Sebastià) com a protagonistes. El repartiment es completa amb l'únic actor que ja l'havia representat el 1971 a l'Espluga, Pep Torres (Tomàs), a més de Toni Morlans (Xeixa), Àngel Tierz (Mossén), i el grup de germans Perdigó: Júlia Alcalde (Nuri), Mariona Rendé (Pepa), Rosa Salvadó (Antònia), Josep Morató (Nando) i Xavier Lozano (Josep).

Manelic i SebastiàAmb Carme Torres i Pilar Garrell als traspunts i Núria Garrell al maquillatge i pentinats, l'escenografia dissenyada per Marc Martí, Ramon Amigó i Josep M. Mercadé, i la il·luminació i so de Marc Roca, permetran als espectadors endinsar-se a l'interior d'un molí del segle XIX, on viu la Marta, la protagonista d'una intensa història d'opressió i d'amor alhora, en una societat plenament conservadora, agrària i rural.

Venda d'entrades i contractacionsTerra Baixa a l'Espluga

La secció de teatre del Casal de l'Espluga –avui Tratea Teatre- va escollir el clàssic d'Àngel Guimerà per representar-lo uns anys després d'inaugurar el Casal, l'any 1971. En aquell moment els protagonistes van ser Josep M. Vallès (Manelic) i Trini Cartell d'una antiga representacióMarsal (Marta), amb Ramon Calbet com a Sebastià. L'elenc d'actors el completaven el director Manolo Vericat (Tomàs), Isidre Estivill (Xeixa), Josep Torres (Mossén) i els germans Perdigons amb M. Assumpció Fonoll (Nuri), M. Rosa Bosch (Pepa), Rosa Vallverdú (Antònia), Ramon Vericat (Nando) i Fidel Miró (Josep). Completaven el repartiment altres personatges que s'han eliminat de la versió que veurem aquest divendres: Joan Rovira (Perruca) i els figurants M. Teresa Martí, JosefinaVallverdú, M. Àngels Trisant, Joan M. Calbet, Josep Poblet i Josep Estivill. Anys enrere, el 1947 ja s'havia representat Terra Baixa al Centre Cultural (abans de la inauguració del Casal) dirigida per Josep Siscart, amb Lluïsa Balcells com a Marta, Manolo Vericat com a Manelic i Magí Roig com a Sebastià.