::Inici >Concurs fotogrÓfic Aplec Baix Camp >L'ARXIU FOTOGR└FIC

L'ARXIU FOTOGR└FIC

 2022-publicitat.jpeg

 

 Imagen1.png
foto: 
  

 


L'arxiu de la colla sardanista Rosa de Reus es compon de més de 3.000 fotografies de format gran (30x40), de més de 100 autors diferents.

Corresponen a obres premiades en el Concurs fotogràfic "Aplec Baix Camp" i a les obres cedides per diferents fotògrafs.

El concurs sempre ha estat basat en dos temes, llevat d'algunes variacions en anys determinats. El primer amb el nom d'APLEC BAIX CAMP o APLECS, que restringia les fotografies a les efectuades en els diversos aplecs de sardanes que l'entitat organitzava al llarg de l'any, fins a quatre en algunes ocasions i, el segon, amb el nom de COSTUMS TRADICIONALS DELS PAÏSOS CATALANS, s'obria a qualsevol manifestació de la cultura popular d'arreu.

A partir d'aquestes temàtiques, l'arxiu conté, doncs, fotografies de tema sardana, principalment, però també, d'acord amb la classificació de què disposem, de: bandes, bitlles i bastoners, castells, castells de foc, concerts, Corpus, dansa, diables i bestiari, gastronomia, gegants i nanos, puntaires, retrats, sardana, Setmana Santa, trabucaires i traginers.

Amb aquest arxiu s'han fet algunes exposicions monogràfiques, com la de "la tenora a l'aplec", amb motiu de la commemoració dels 150 anys de la tenora, que s'ha vist en sales d'exposicions de diverses poblacions que ho han sol·licitat.