::Inici >Una mica d'hist˛ria

Una mica d'hist˛ria

La Fundació de l'associació de motos de Vilallonga va tenir lloc durant l'any 2000, per la motivació d'un grup de joves que organitzaven sortides els diumenges per a anar al típic poble de Capafonts a esmorzar. Es va realitzar una reunió amb el grup de motoristes de carretera per a veure si es podria tirar endavant el projecte de formar un motoclub, arribant a la conclusió de que formar un motoclub era molt car ja que s' han de promoure unes activitats de cara a la Federació de motociclisme i pagar una cuota anual. Finalment es pensà en constituir una associació, ja que era la forma de tenir una entitat formal d'una manera senzilla. A partir d'aquella reunió dos dels promotors - en Roger Ferré i Ramon Roca- van cumplimentar els formularis pertinents per a legalizar l'associació. D'allí va sorgir l'ASSOCIACIÓ DE MOTOS DE VILALLONGA.

  

       
Però la història del motociclisme a Vilallonga no comença aquí, si no que cal retrocedir a l'any 1980, quant un grup de joves, juntament amb la comissió de festes de Vilallonga, organitzaren unes curses de motos durant la festa major d'estiu. Es realitzà el Diumenge 3 d'Agost a les 10 del matí. Com que no hi havia cap club de motos federat, es va contactar amb el Moto Club AM-S de la Selva del Camp per poder-la realitzar. El circuit s'establí en una finca de les "Costetes" al costat de la riera de Vilallonga amb el permis de propietari i el consentiment de l'Ajuntament. La primera edició fou tot un èxit, sobre tot en participació, ja que s'apuntaren uns 30 pilots, forçant així una eliminatòria per que no podien correr tots alhora. Hi hagueren dues categories: 75c.c. i 250c.c., sense participar-hi cap pilot local, però durant l'any 1981, al fer-se la "Segona Moto-Cros Vila de Vilallonga", ja hi van participar dos pilots vilallonguins: Xavier Pujades i Adolfo Llorens, que obtingueren el segon i cinquè lloc respectivament, tenint en compte que el cinquè corria amb l'única 125c.c. L'any 1982 s'organitzà la tercera edició i última ja que certs defectes en l'organització, enfonsà les expectatives dels joves motoristes de Vilallonga.
 
 
Una de les curses dels anys 80
 
         Però la història no acaba aquí, ja que previament a la formació de l'associació, un grup de joves que no tenien motos, durant l'any 1997 es dirigiren a l'antic circuit que es va fer l'any 1980 per intentar adaptar-lo per circuit de bicicletes, mitjançant pic i pala i amb l'ajut d'un motocultor. Quant aquests disposaren de motocicleta, es varen sustituir les bicicletes per passar-hi amb les motos. Finalment tot s'abandonà al acabar la temporada d'estiu.
 
 
 
 
         En el transcurs de l'any 1999, hi havia molts ànims per a formar un motoclub, així ho demostren les activitats que es van realitzar durant les festes Majors, la primera d'elles va ser la I Gimcana de motos, prova que consistia en donar tantes voltes com la moto aguantés en un circuit amb 2 hores de temps. La prova tingué molta expectació entre el poble. El circuit es va poder realitzar en el camp de futbol municipal amb el permis del seu president i de l'ajuntament.
 
         Durant la festa Major d'hivern es va organitzar una cursa d'enduro. El lloc de la cursa era el mateix que el de l'any 80, i es va disposar del permís del propietari per a realitzar-la. Per a constituir la traçada es canvià el motocultor per una excavadora, però fent servir tambè pic i pala. La carrera va tenir éxit tot i celebrar-se un dissabte al matí i que a la nit anterior hi va haver festa grossa.
         La idea era mantenir aquell circuit com a fix, pero un malentès amb l'amo i el grup de joves, va significar la fi del circuit.
 
exc
 
         Posteriorment es van fer servir els terrenys que hi ha al costat del Poliesportiu per a un nou circuit. Es tractava d’un circuit molt “ratoner” amb moltes curves, però no tenia les pujades de l’anterior. A més, al estar al costat mateix del poble, no va durar gaire la nostra estància, ja que es molestava als veïns i s’aixecava molta pols.
 
         Finalment s’ha ubicat un circuit permanent al costat de les granjes en direcció a La Granja, pel camí del pi de Mestres. Aquest está a fora del poble i allí no es molesta a ningú. El traçat es semblant al circuit anterior, molt “ratoner”, peró to hi això es fa servir de tant en tant.