::Inici >ALTRES VÍDEOS

ALTRES VÍDEOS

HAVANERES


Monarquia o república

Un recorregut pels arguments de dos models d'estat. Per molts, vivim el període democràtic més llarg i sòlid de la història de l'estat espanyol i la monarquia de Joan Carles I ha estat decisiva per consolidar-lo. El compromís del rei amb la democràcia i el seu paper clau en episodis com el 23-F han fet de la monarquia una institució ben valorada, per molts inqüestionable i fins no fa gaire intocable.
Però també hi ha sectors que es declaren republicans i que creuen que darrere de la imatge amable i "campechana" de Joan Carles I s'amaguen aspectes que no es volen aclarir: sabia, el rei, les intencions colpistes del 23-F? Ha participat en fosques operacions financeres que han incrementat la seva fortuna? Els seus afers privats o els de la seva família han acabat repercutint en les arques públiques?14 d'abril, Macià contra Companys

Una ficció televisiva, camuflada sota l'aparença d'un documental, presumptament enregistrat el 1932, però amb els mètodes, l'estil i els mitjans actuals. Gràcies a aquesta llicència temporal, els protagonistes d'un dels episodis cabdals de la Catalunya del segle XX comenten els fets en primera persona, mentre una càmera tafanera ens ajuda a reviure el que va passar a Barcelona entre el 14 i el 17 d'abril de 1931, els tres dies de vigència de la República Catalana.
Joan Pujol Garcia (Garbo). El programa "Identitats", dirigit i presentat per Josep Maria Espinàs, entrevistava en aquesta ocasió, el 14 de setembre de 1984, el barceloní Joan Pujol Garcia, conegut pel seu nom en clau, "Garbo", un agent doble que amb l'ajut de la seva dona va dur a terme un important paper en l'èxit del desembarcament a Normandia al final de la Segona Guerra Mundial. La informació falsa que va proporcionar als nazis va fer que Hitler cregués que el famós atac seria en un altre lloc.

ESTÀTUES DE LLIBERTAT
Els Castellers de Vilafranca I Pau Casals. Dos portadors dels valors catalans lluny de casa nostra.
Dos ambaixadors de la cultura de Catalunya més enllà de les nostres fronteres. Dues maneres de donar a conèixer a tot el món el nostre desig de llibertat.


Els castells declarats patrimoni de la humanitat. 16-11-10Santa Úrsula - Valls 23/10/11

Aquesta diada de Sant Úrsula és la gran diada que tanca la temporada de les colles vallenques i aquest any té un simbolisme important, ja que es commemora el 30 aniversari del primer castell de 9 pisos i el primer 5 de 8 del segle XX, dos fets que marquen l' inici de l'actual època d'or dels castells, la més esplèndida de tota la història. L'any 1981, la Colla Vella dels Xiquets de Valls va descarregar el primer 4 de 9 amb folre del segle XX i la Colla Joves Xiquets de Valls va descarregar el primer 5 de 8, dos castells que aleshores eren una llegenda.

El Concurs de Castells de Tarragona d'aquest 2012 passarà a la història per ser el més multitudinari, amb 32 colles. Els Castellers de Vilafranca s'han imposat per sisè cop després de descarregar el dos de vuit net i el seu primer quatre de nou sense folre. Les dues colles de Valls han empatat en la segona posició.


XXV Concurs de Castells a Tarragona 2014


XXVI Concurs de Castells a Tarragona 2016