::Inici >NOVETATS

NOVETATS

BERLÍN DESPRÉS DELS NAZIS
Coincidint amb els setanta anys de la derrota del règim nazi, el canal de Youtube Berlin Channel ha penjat magnífics vídeos de Berlín i Potsdam poc després de la caiguda del nazisme
Berlin Channel/

POBLACIÓ DE CATALUNYA 1717-2011
L'evolució demogràfica de cadascun dels municipis de Catalunya.
ICGC.cat/

LA MESURA DE LA TERRA
Repàs històric de les representacions de la Terra, des de l’Antiguitat fins al segle XXI.
ICGC.com/

QUATRE-CENTS ANYS D'IMATGES
El portal Internet Archive acaba de fer un regal de dimensions colossals a tota la comunitat d'internautes: ha començat a carregar al seu compte de Flickr catorze milions d'imatges històriques
flickr.com/

EL MÓN VIST DES DELS DRONES
Els aparells voladors no tripulats, drones en anglès, ja son una realitat entre nosaltres. En dona fe, de l'augment de drones particulars, la web Travel by Drones
travelbydrone.com/

PROVES D'ACCÉS A LA UNIVERSITAT
Portal dedicat a les proves d'accés a la Universitat (PAU) a Catalunya: exercicis, simuladors, notes, calculadora de resultats i moltes més informacions relacionades amb la selectivitat
http://selectes.cat/

INFERMERA VIRTUAL
Portal del Col·legi Oficial d'Infermeres i Infermers de Barcelona que tracta sobre temes relacionats amb la salut i que ajuda a fer l'entorn de les persones molt més sa i saludable
http://www.infermeravirtual.com/cat

RTVE publica tots els NO-DO
El noticiari setmanal de la dictadura franquista, el NO-DO, que es va emetre del 1943 al 1981, ja és a la xarxa: RTVE n'ha digitalitzat tots els capítols
www.rtve.es/filmoteca/no-do/

Entrar a la Casa Blanca
La Casa Blanca, la rsidència oficial del president nord-americà a Washigton, acaba d'obrir la porta a tots els internautes gràcies al programa Street View de Google.
http://goo.gl/GYRar

GOOGLE ART PROJECT
Grans museus d'art de tot el món han obert la porta a Google per contribuir a la creació de Google Art Project, que aplega  milers de pintures en alta resolució.
www.googleartproject.com/

WINDOWS EN CATALÀ
Softcatalà ha creat el Catalanitzador, una eina que facilita i automatitza el procés de configurar el català com a llengua del sistema operatiu.
catalanitzador.softcatala.cat/

SERVIDOR D'IMATGES DE SATÈL·LIT DE CATALUNYA
opengis.uab.cat/wms/satcat/

Com hi vaig per carretera?
Itineraris per Catalunya i el Món per carretera i l'estat del trànsit en directe.
www20.gencat.cat/portal/site/mobilitat/menuitem.2c4e497d645ceb464ed22010b0c0e1a0/

FOTOS DE CATALUNYA
Col.lecció de fotografies antigues i actuals dels pobles i ciutats de Catalunya per fer-ne la comparativa i comprovar com ha canviat amb el pas del temps.
www.fotosdecatalunya.cat/archives/category/tarragona/taragona

DIARIS DEL MÓN
Newspaper Map permet visualitzar els diaris de tot el món en un mapamundi basat en Google Maps. Cada diari és representat per un puntet o una àncora de colors que indiquen en quin idioma s'escriu.
newspapermap.com/

Un pis de 24 m2 aprofitat
Chistian Schallert, fotògraf especialitzat en interiorisme i moda, mostra el seu pis del Born de Barcelona, un àtic de 24 metres quadrats, aprofitat al màxim.
www.youtube.com/watch

MUSEU NACIONAL D'ART DE CATALUNYA
La col·lecció d'art català més important del món, amb quasi dues mil obres.
art.mnac.cat/

ATLES NACIONAL DE CATALUNYA
L'Institut Cartogràfic de Catalunya ofereix en aquest atles mapes bàsics, de geografia física i humana, i fins i tot del medi natural català.
www.atlesnacional.cat/icc/atles-nacional/

VIATGES EN CATALÀ
Portal de viatges en català impulsat per un grup de persones que han creat l'empresa Camí de la Jubilació SL. Informa d'ofertes de viatge, preus, agències i tota mena de recursos.
narinant.cat/

SEGONA GUERRA MUNDIAL
En el setantè aniversari del començament de la Segona Guerra Mundial, a mitjan 2009, Martin Cherrett va obrir un bloc per comentar-hi cada dia els principals episodis i fets bèl·lics.
ww2today.com/