::Inici >Hist˛ria

Hist˛ria

 BREU RESUM HISTÒRIC

El Grup Excursionista del Camp de Tarragona va ésser fundat l'any 1980 per un ben avingut grup d'amics muntanyencs. Els cims de la Pica d'Estats i l'Aneto van esdevenir els primers objectius assolits pel Grup.

Des d'un principi la idiosincràsia de l'entitat es caracteritzà pel fet d'aglutinar les arrels de l'excursionisme clàssic català junt amb les necessitats de l'excursionisme contemporani.

En el mes de maig de 1988, la Secretaria General de l'Esport de la Generalitat de Catalunya va ratificar els estatuts del GECT i l'entitat va entrar oficialment a formar part de la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) i a l'ensems de la "Federación Española de Deportes de Montaña y Escalada" (FEDME).

Durant la dècada dels anys vuitanta, la seu del Grup va romandre al poble de El Morell i a partir de 1992 va quedar definitivament ubicada al poble de Puigpelat, al mateix edifici de l'Ajuntament.

El GECT col·labora molt estretament amb la FEEC i ha organitzat fins ara cinc actes oficials:

1989 - Marxa oficial de Regularitat de la Regió IV

1992 - Campament oficial de la Regió IV

1994 - Marxa oficial de Regularitat de la Regió IV

1994 - Campament oficial de la Regió IV

1995 - Diada del Camí de Muntanya de la Regió IV

La història del nostre grup pel que fa al dia a dia d’activitats, sortides, campaments, expedicions i altres esdeveniments queda recollida fonamentalment a l’apartat Actualitat, en els Butlletins quadrimestrals i en l’Arxiu Fotogràfic, conjunt d’imatges per al record de moments fonamentals de la nostra  afecció col·lectiva.