::Inici >Qui som?

Qui som?

 QUI SOM: INFORMACIÓ GENERAL

 

  • Entitat excursionista fundada al 1980.

 

  • Membre de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya.

 

  • Inscrita amb el número 5398 al registre d’entitats de la Direcció General de l’Esport de la Generalitat de Catalunya amb data 5 de maig de 1988.

 

  • Entitat de caràcter social sense ànim de lucre, declarada pel Ministeri d’Economia i Hisenda el 28 de maig de 1996.

 

  • Seu social: Plaça de la Vila, 2       43812 Puigpelat (Alt Camp)

 

  • Adreça postal: Plaça de la Vila, 5    43812 Puigpelat (Alt Camp)

 

  • Adreça electrònica: gect@gect.org

 

  • Nombre de socis: 80

 

 


 

QUÈ FEM?

 

La nostra afecció per la muntanya, seguint la tradició esportiva i cultural del nostre país, es materialitza en un seguit d’activitats especialitzades que inclouen també les noves tendències dels esports d’aventura.

 

ACTIVITATS SOCIALS

Excursionisme:

L’excursionisme és una manera d’entendre la muntanya, la natura, el paisatge i la història, per la qual cosa es manifesta amb diverses tipus de sortides.

Excursions:

Excursions matinals o de jornada completa pels indrets més característics de les muntanyes de l'entorn, per conèixer el territori, la nostra història i patrimoni natural i cultural, recollides en fitxes.

Senders:

 Excursions específiques per a la recerca, recuperació i manteniment de senders tradicionals, en col·laboració amb el  Comitè Català de Senders de la Federació i la xarxa de senders de Gran Recorregut GR i Petit Recorregut PR.

Pessebres:

Tradicionals excursions familiars de dos a cinc dies de durada als voltants del Nadal,  per tal de fomentar la germanor i la convivència tot col·locant un pessebre dalt d'un cim de les nostre comarques.

            Camí de l’aigua:

Recorregut anual de caire històric entre Tarragona i Puigpelat, seu del nostre grup, tot seguint el traçat de la mina de l’arquebisbe.

Tomb als Motllats:

Recorregut anual de dos dies entre La Febró i Mont-ral per tal de gaudir de la tardor tot seguint els cingles d’aquesta zona de les muntanyes de Prades.

Camí de Sant Jaume de Galícia:

Excursions que ressegueixen el camí mil·lenari entre la frontera francesa i el santuari gallec.

 

Alpinisme:

Sortides a l’alta muntanya del Pirineu i altres serralades.

            Pirineus:

Sortides específiques a la serralada pirinenca, per fer ascensions als cims, a peu o amb esquís, campaments d’iglús, etc.

            Expedicions:

Sortides fora del nostre país, als Alps i d’altres serralades d’Europa i d’altres continents.

 

Escalada:

Enfocada bàsicament cap a l'aprenentatge i pràctica de les tècniques de progressió i assegurança en terrenys verticals, escalada en roca a les escoles d’escalada de les nostre comarques i escalada en gel al Pirineu hivernal.

Espeleologia:

Excursions a cavitats, coves i avencs, amb pràctica de les tècniques d'aquesta especialitat.

Barrancs:

Descens de barrancs i engorjats amb tècniques de muntanya.

BTT:

Sortides en bicicleta tot terreny per les pistes del nostre territori, com activitat física de manteniment.

 

ACTIIVITATS INTERSOCIALS

Marxes:

Organització i preparació d'itineraris mínimament senyalitzats i descrits amb horaris de referència, on participen altres entitats excursionistes.

Campaments:

Organització d'acampades en indrets d'especial interès amb l'objectiu de conèixer la zona i fomentar la relació amb altres entitats.

Camí de Muntanya:

Diades que tenen com a objectiu la recuperació d'un camí antic per incorporar-lo a la xarxa de Senders de Catalunya.

 

ACTIVITATS DE COMUNICACIÓ I DIVULGACIÓ

Butlletí:

En el mes de febrer de 1993 neix el butlletí informatiu EL CIM. Aquesta publicació quadrimestral ha esdevingut l'eina de comunicació més eficaç del Grup i a més dels socis és distribuïda a la resta d'entitats de la nostra regió i al Servei General d'Informació de Muntanya de Sabadell. És el portaveu de l'entitat i dels socis.

Publicacions:

Opuscles monogràfics de descripció d'itineraris, com les Fitxes, el Camí de l’Aigua, el Tomb dels Motllats,  els pessebres anuals o d’altres.

Arxiu fotogràfic:

Conservació i actualització periòdica d'una col·lecció d'ampliacions fotogràfiques que reflecteixen la història gràfica de l'entitat.

Audiovisuals:

Muntatges amb diapositives, música i so fets pels socis de l'entitat que són presentats i projectats, a més del nostre Grup, als principals centres culturals de les ciutats i pobles del Camp de Tarragona.