::Inici >Activitats relacionades >7- Exposició i l'himne de la Torre Forta

7- Exposició i l'himne de la Torre Forta

El jurat valora els quadres i arriba a un acord en la cocessió dels premis

 El dia 29 de març tot és a punt per a la inauguració de l’exposició de pintura i l’entrega dels premis als guanyadors del concurs “La Torre Forta vista pel autor”. Però abans, un jurat ha d’escollir els millors quadres en cadascuna de les categories.

Cap a les 10 del matí, el jurat entra a la capella del centre on estan exposats els quadres per decidir el primers i segon premi de pintura en les categories de infantil-juvenil i sèniors. Una tasca molt difícil- com ells mateixos confessaran- degut a la qualitat de les pintures exposades. Mitja hora més tard els premis estan decidits.
En la categoria Infantil- juvenil ,s’atorga el primer premi al quadre nº 39 que porta per títol ““La Torre Forta, sí,sí”.
El segon premí és pel quadre nº 30 anomenat “Els pirates ataquen”
Obertes les pliques el nª 39 correspon a Àlex Garrido García, un nen de tan sols tres anys i el segon premi, el quadre nº 30 a Álvaro Cruz Torado, de vuit anys.
En la categoria de sèniors, s’atorga el primer premi al quadre nº 2 que porta per títol “ Desafiante” de la Sra. Carmen Serra Criote i el segon premi al quadre nº 4 que porta per títol “La Torre Forta viva” de la Sra. María Pérez Sánchez.
La secretaria aixeca l’acte que és signat per a tots els membres del jurat. Seguidament cadascun d’ells signa en el llibre d’honor de l’exposició.
  
 concurs pintura

jurat del concurs de pintura

 

llibre

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

La Torre Forta ja té el seu himne

autor i coral - Fes clic aquí per veure la imatge en la seva mida original

En el decurs de la inauguració de l’exposició de pintura, es va fer lliurament d’un premi al Sr. Francisco Mejias, creador de la música i lletra del himne de la Torre Forta. Posteriorment, les corals de primària i secundària de l’escola van interpretar-lo com a cloenda de l'acte.
 
HIMNE DE LA TORRE FORTA
 
 Fa molt de temps,
Cap a l’any 1800,
Quan es va decidir
El seu aixecament;
En un lloc estratègic,
Seguint la direcció
De les aigües i del vent.
Amb la missió d’alertar-nos
Quan la gent dolenta arribava,
Per saquejar les terres
Que el nostre poble estimava.
LA TORRE FORTA, ÉS LA IDENTITAT
DEL NOSTRE BARRI I LA NOSTRA CIUTAT
LA TORRE FORTA, ÉS LA IDENTITAT
DEL NOSTRE BARRI I LA NOSTRA CIUTAT
Quantes matinades
Tu has despertat,
Assetjada per bàrbars
I pirates de mar.
Quantes són les batalles
Que has pogut presenciar;
Els impactes de bala
De la teva façana,
Donant fe que el que dic, no són només paraules;
Són la mostra palpable,
Que vas oferir resistència
Als que volien trencar, la nostra convivència.
LA TORRE FORTA, ÉS LA IDENTITAT
DEL NOSTRE BARRI I LA NOSTRA CIUTAT
LA TORRE FORTA, ÉS LA IDENTITAT
DEL NOSTRE BARRI I LA NOSTRA CIUTAT
 
Francisco Mejias
 
Torreforta, abril del 2007El lliurament dels premis de pintura

Acte de lliurament dels premis - Fes clic aquí per veure la imatge en la seva mida original

 
 
El dia 29 d’abril, a dos quarts de set, arribaven les autoritats al centre i s’iniciava l’acte del lliurament dels premis abans de la inauguració de l’exposició. Desprès de les paraules de benvinguda del director del centre el germà José Luís Vadillo, un membre de la comissió va explicar perquè el col·legi havia decidit adoptar la Torre Forta i de com, al llarg dels darrer curs i de l’actual, el monument havia estat l’eix vertebrador de totes les activitats que s’havien fet dintre i fora de l’escola. Amb tot això es pretenia recuperar la memòria històrica de la Torre com origen del barri, obrir-la a la gent i sensibilitzar a tothom de que el monument s’havia de cuidar.
Després les autoritats es van dirigir a les més de dues cents persones que estaven aplegades allà. El Sr.Alejandro Fernández, tinent d’alcalde de Patrimoni de l’Ajuntament de Tarragona, desprès de felicitar a tots per la tasca feta, va insistir en la necessitat de que la Torre Forta fos coneguda, valorada i promoguda dintre i fora del barri com una mostra important del patrimoni monumental de Tarragona.
Seguidament el Sr.Enric Queral, inspector de zona, va remarcar la importància, des de el punt de vista educatiu, del projecte, animant a tot els alumnes a continuar la tasca que havien iniciat.
Cal destacar les paraules de la regidora de Benestar Social, la Sra Mª Lluïsa Expósito com a responsable dels serveis municipals de Benestar Social ubicats des de fa uns anys a l’interior del monument. Agraïa la determinació del col·legi en adoptar la Torre Forta, perquè “a una mare sempre li agrada que s’interessin pel seu fill fins el punt de voler apadrinar-lo amb tot el que això comporta”.
Seguidament es va procedir a donar els premis. Dos per la categoria infantil i juvenil, dos per la categoria sèniors i diplomes per a tots els artistes participants.
La Sra. Rosa Rosell, com membre del jurat, va fer lliurament del primer premi en categoria infantil-juvenil a Àlex Garrido, de tan sols tres anys i el Sr. Enric Queral, inspector de zonal, va fer lliurament del 2n premi a Àlvaro Cruz, de vuit anys
Pel que fa a la categoria sènior, el Sr. Alejandro Fernández, tinent d’alcalde de Patrimoni va fer lliurament del 1er premi a Carmen Serra i la Sra, M.Luïsa Expósito, regidora de l’àrea de Benestar Social, va lliurar el 2n premi a María Pérez. El repartiment de diplomes per a tots els participants al concurs van ser lliurats per la resta de les autoritats presents i la presidenta de l’AMPA, Gumer Cañon.
Però l’acte tenia també una important part musical a càrrec de les corals de primària i secundaria del col·legi. Aquell dia s’estrenava l’himne a la Torre Forta del qual n’era autor un veí del barri, el Sr Francisco Mejias.
Desprès de l’actuació de les corals, autoritats i públic es van dirigir a l’església del centre on estaven exposats els quadres i les maquetes de la Torre Forta fetes pels alumnes i es va donar per inaugurada l’exposició.
Un refrigeri amb cava per a tothom va concloure l’acte.