::Inici >Activitats relacionades >3. Visita a la Torre Forta i manifest

3. Visita a la Torre Forta i manifest

El dia 15 de juny de 2006, el col·legi de la Salle Torreforta amb el seu director, el germà José Luís Vadillo García, l’equip directiu, professors, membres de l’AMPA i alumnes, des de els més petits fins els més grans de 4t d’ESO,s’ es van traslladar davant la Torre Forta per llegir un manifest. Tothom duia la samarreta amb el lema del monument i havia pancartes al·lusives, gegants i capgrossos.

Els alumnes més grans s’ocupaven dels més petits i col·laboradors de l’AMPA s’havien encarregat d’organitzar l’anada i tallar a la circulació els carrers.

Un cop en el recinte del monument, el professor Juan Carlos Garrido va conduir l’esdeveniment que es va iniciar amb la cançó “Som de la Salle “ que va ser seguida per tothom. Seguidament un professora va llegir el document on es manifestava públicament el compromís de tot el col·legi envers el monument que havia adoptat.

Però la festa havia de continuar i res millor que les actuacions  de les corals de primària i de secundària de l’escola  per posar punt i final a l’esdeveniment. Així doncs la coral de primària dirigida per la professora de música Abigaïl Margelí Vidal va interpretar les caçons : “Pere Gallarí” i “ Vois sur ton chemin” de la pel·lícula “Los chicos del coro”

Seguidament la coral de secundària dirigida per la professora de música Esther Pascual va interpretar: “Un nuevo amanecer” de Blanca Liguete i  “Que tinguem sort “ de LluÍs Llach .

Finalment el director del col·legi el Germà José Luís Vadillo va lliurar les samarretes i el document del manifest a les autoritats present en l’acte:

 Sra. Mercè Martorell, Tinent d'Alcalde del departament de Patrimoni - Museu d'Història de l’Ajuntament de Tarragona, Sra. Maria Recasens, representant de la Delegació d’Educació de la Generalitat  i la Sra. Mª Teresa Martorell, Técnica i representant de l' Ajuntament- Museu d’Història.

El document del manifest

manifest - Fes clic aquí per veure la imatge en la seva mida originalFotos

mani - Fes clic aquí per veure la imatge en la seva mida originalEl dia del manifest, el desplaçament de tots els alumnes des del col•legi la Salle fins a la Torre Forta es va fer de forma ordenada i amb un fort caire de festa. Els alumnes més petits, conduits per les seves professores i els alumnes més grans, gaudien sorpresos de la inesperada excursió. La resta d’alumnes i professors també hi anaven, uns amb pancartes els altres formant part d’una improvisada xaranga. Hi havia també alguns pares i membres de l‘AMPA, tots amb la samarreta al•lusiva a l’acte que pel qual tothom havia estat convocat: L’apadrinament del nostre monument: LA TORRE FORTA